deli
Βρείτε μας στο

Μια από τις πιο κλασσικές σκηνές στα Φιλαράκια είναι εκείνη που ο Τζόι Τριμπιάνι βρίσκει το καλύτερο σάντουιτς με κεφτέδες στη Νέα Υόρκη και πέφτει για να το σώσει όταν νομίζει ότι πυροβολούν το περιπολικό του Γκάρι. Όλοι νομίζουν ότι το κάνει για τον Ρος. Εκείνος όμως θέλει να σώσει το σάντουιτς. Πάντοτε αναρωτιόμουν τι το ιδιαίτερο έχουν αυτά τα σάντουιτς που τόσο επευφημούσε ο Τζόι. Κι επειδή ο Τζόι ξέρει να τρώει, τον είχα σαν είδωλο. Δεν είχα όμως ποτέ την ευκαιρία να πάω στη Νέα Υόρκη. Τελικά, αφού δεν πήγα εγώ, ήρθε αυτή σε μένα. Ήρθε πριν από πέντε μέρες στο κέντρο της Αθήνας και φέρει το κωδικό όνομα Street Deli.

Αυτό είναι το πρώτο βασικό που πρέπει να ξέρεις. Το δεύτερο βασικό είναι ότι αν αναζητάς σάντουιτς, τότε δεν χρειάζεται να πας αλλού. Τα καλύτερα της Αθήνας βρίσκονται στο Street Deli. Ένα μαγαζί στο Κολωνάκι που φιλοδοξεί να γίνει ιεροτελεστία. Κάτι που δεν είναι δύσκολο, αν κρίνουμε από τα γερά θεμέλια που έχει βάλει με βάση τα σάντουιτς του. Κι αν μέχρι τώρα δεν έχεις διαβάσει κάτι που να σε πείσει για τον ισχυρισμό μου, δέσε σφιχτά τη ζώνη σου κι ετοιμάσου για μια εικονική βόλτα στο μέρος που θα σου μάθει πως το κάνουν στη Νέα Υόρκη.

Street Deli: Μόλις άνοιξε και φτιάχνει τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας

Το Street Deli είναι μια ιδέα που είχε καιρό στο μυαλό του ο Πέτρος Κωστόπουλος. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινώσει ότι θα ανοίξει ένα μαγαζί. Το έψαξε όσο δεν πήγαινε, το οραματίστηκε και φτάσαμε στις 22 Μαρτίου για να πει το «καλώς σας βρήκα» στο κοινό της Αθήνας που και να τρώει έχει μάθει και αναζητάει πάντοτε κάτι το μοναδικό.

Είναι ένα μαγαζί για το οποίο θα λες στους φίλους σου «Θα σε πάω κάπου που θα ξετρελαθείς» και θα νιώθεις πολύ ωραία μέσα σου που εσύ τους πρόσφερες αυτή την εμπειρία. Από το όνομα και μόνο σε παραπέμπει σε κλασσικά νεοϋορκέζικα μαγαζιά που έχει κάποιος Ιταλός, κάποιος Τόνι Ντάνζα ή κάποιος περίεργος τύπος από το Vice City.

Πάρε ένα πρόγευμα.

Το Street Deli είναι ένα μαγαζί που το σάντουιτς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ξέρεις ότι αν έχεις αυτό μπροστά σου, τίποτα δε μπορεί να σε αποσπάσει. Λίγο μόνο ο Πέτρος που θα έρθει να σε ρωτήσει πως σου φαίνεται.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Κι από επιλογές άλλο τίποτα. Αν έπρεπε να τα βάλω σε μια σειρά, τότε θα σου έλεγα να δεις οπωσδήποτε το meatball sub. Αυτό κι αν είναι βγαλμένο από την καρδιά της Νέας Υόρκης. Με διαφορά το καλύτερο σάντουιτς που έχω φάει. Με κεφτέδες γαλοπούλας, σάλτσα ντομάτας, προβολόνε, ρόκα και παρμεζάνα λιώνει στο στόμα και ο κεφτές τσουλάει από μόνος του.

Δες το κατά το στήσιμο.

Από κει και πέρα έχουμε το Philly Steak και το Cajun. Το καθένα με την δική του ομορφιά. Από τη μία έχουμε μια μοσχαρίσια κόντρα, ιαπωνική bbq sauce, κρεμμύδι, πιπεριές, αγγουράκι τουρσί και μια signature provolone Russian sauce. Από την άλλη μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο, τσένταρ, μπέικον, μαρούλι ντομάτα και την remoulade sauce να τα δένει όλα αυτά αρμονικά. Να δίνει το ιδανικό γλίστρημα.

Λίγο πιο μετά σε ιεραρχία, αλλά σε πολύ μικρή απόσταση είναι το pastrami και το pulled pork. Κι αναφέρω μόνο αυτά που ταιριάζουν στα δικά μου γευστικά γούστα. Γιατί μπορείς να βρεις και tuna sandwich και veggie. Έχει και hot dog. Ή αν αναζητάς κάτι πιο ελαφρύ, υπάρχει η pasta salad, η kale salad ή η coleslaw.

Street Deli: Μόλις άνοιξε και φτιάχνει τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας

Street Deli: Μόλις άνοιξε και φτιάχνει τα καλύτερα σάντουιτς της Αθήνας

Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι τα σάντουιτς δεν γίνονται σε μπαγκέτα. Μόνο το meatball sub. Τα υπόλοιπα είναι με την φρυγανισμένη φέτα ψωμιού, την μακριά και σε μορφή toast. Αν επίσης δεν θες την μεγάλη εκδοχή των σάντουιτς, έχει και μπριός μπεργκεράκια με μοναδικούς συνδυασμούς. Όπως το crab brioche.

Στο Street Deli θα καλυφθείς και σε επίπεδο γλυκού και καφέ. Με το carrot cake και την lemon pie του να αποτελούν τον sidekick που ξέρει που είναι η θέση του. Σε ρόλο υποστηρικτικό προς τον πρωταγωνιστή. Και είπαμε πιο πάνω ποιος είναι αυτός. Το μενού το έχει επιμεληθεί ο Πέτρος και μαζί με τον σεφ Στάθη και την ομάδα τους φτιάχνουν καθημερινά γεύσεις που δεν τις ξεχνάς και τις αναζητάς.

Να φτάσουμε και στο διά ταύτα. Ακούς Κολωνάκι, ακούς New York Style σάντουιτς, διαβάζεις για υλικά που δεν τα λες φθηνά. Σίγουρα η εύκολη μετάβαση συνειρμού είναι ότι θα χρειαστεί να δώσεις κανένα δεκάρικο το σάντουιτς. 5,9 ευρώ για το καλύτερο meatball sub, πώς σου φαίνεται; Ίδια τιμή για το pulled pork, πώς σου φαίνεται; Το Cajun που έχει τόσα υλικά αξίας μέσα, στα 6,9 ευρώ, πώς σου φαίνεται; Σίγουρα υπάρχουν κι επιλογές στα 7-8 ευρώ.

Αλλά το διακύβευμα πάντα είναι η ικανοποίηση. Και μπορώ να σου πω ότι σε όσα δοκίμασα και όσα είδα άλλους να δοκιμάζουν, αυτή ήταν το πρωτεύον. Και καλύφθηκε απόλυτα!

Street Deli, Καψάλη 10, Κολωνάκι