Φτιάξε γρήγορα την απίστευτη σως που δίνει στο κρέας αυτό το κάτι παραπάνω…
Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις!
Τι θα χρειαστείς
- Μία κουταλιά Jack Daniels Whiskey
- Μία κουταλιά soy sauce
- 1/4 κούπας teriyaki sauce
- Μία κουταλιά Jack Daniels Whiskey
- Μία κούπα καστανή ζάχαρη
- Τρεις κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Λίγο γλυκό πιπέρι καγιέν
- Ένα σκόρδο
- Μία κουταλιά ελαιόλαδο
- Τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2/3 της κούπας νερό
- Μία κουταλιά λιωμένο ανανά & μία κούπα από το χυμό του
Εκτέλεση
Κόβουμε και αφαιρούμε ένα μικρό μέρος από την κορυφή του σκόρδου. Τυλίγουμε το υπόλοιπο σε ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς για μία ώρα μέχρι το εσωτερικό του μέρος να γεμίσει με «κρέμα».
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τις teriyaki και soy sauce, το χυμό ανανά και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να «δέσει».
Όταν κοντεύει να πήξει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε αργά. Προσθέτουμε δύο κουταλάκια του γλυκού από την κρέμα σκόρδου και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι η σως μας να πήξει πολύ και να μοιάσει με σιρόπι.
Τip: Καταλαβαίνεις ότι η Jack Daniels είναι έτοιμη μόλις το αρχικό μείγμα μείνει το μισό.
Τώρα ξέρεις με τι θα συνοδεύσεις το χοιρινό ή το κοτόπουλό σου. Συνδυάζεται άψογα με πουρέ!