Paella θαλασσινών: Από την Ισπανία στο πιάτο σου…
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

Paella θαλασσινών: Από την Ισπανία στο πιάτο σου…

Μια παραδοσιακή συνταγή που φέρνει την ισπανική γεύση στην κουζίνα σου…

Αυτό τα πιάτο μπορεί να είναι για δυνατούς παίκτες, αλλά αξίζει την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον κόσμο των Ισπανών;

1

Τι θα χρειαστείς

Για το main

  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 4 καραβίδες
  • 4 μύδια με το κέλυφος
  • 2 ντομάτες σε κομματάκια
  • Μία πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
  • Ένα τσίλι
  • Λίγο σαφράν
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 κούπες ζωμός λαχανικών

2

Για το ζωμό λαχανικών

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
  • Μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Ένα ξεφλουδισμένο κρεμμύδι
  • 2 κλωναράκια σέλερυ χωρίς τα φύλλα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 μεσαίες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κορίανδρο σε σπόρους
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Για το ζωμό λαχανικών

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το main

Βράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε μόλις ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα θαλασσινά. Σοτάρουμε μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα. Βγάζουμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μία πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε την πιπεριά, το τσίλι και το σκόρδο, προσθέτοντας ένα λεπτό αργότερα τα κομματάκια ντομάτας, σιγοβράζοντας.

3

Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ακόμα δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το ζωμό λαχανικών, αφού πρώτα τον έχουμε ζεστάνει σε ένα κατσαρολάκι.

Βράζουμε χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το σαφράν και τα θαλασσινά που έχουμε στην πιατέλα, ανακατεύοντας προσεκτικά να μην τα διαλύσουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις απορροφηθεί το  μεγαλύτερο μέρος του ζωμού.

Τip: Το παν είναι να μην παραβράσετε το ρύζι. Όσο για το ζωμό λαχανικών; Αν βαριέστε την όλη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κύβους λαχανικών που θα βρείτε το εμπόριο.