Ώρα να πεις «ναι» στην παράδοση και να ετοιμάσεις ένα πιάτο που μυρίζει ανατολή από χιλιόμετρα και με τη γεύση του… μαγεύει.
Αν ανήκεις κι εσύ στου λάτρεις του (ξεροψημένου) αρνιού, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την τύχη σου μαγειρεύοντας το απόλυτο κεμπάπ!
Τι θα χρειαστείς
Για το main
- 1 μπούτι αρνιού (ενός κιλού τουλάχιστον) ξεκοκκαλισμένο και κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 πράσινες πιπεριές σε τετραγωνισμένα κομματάκια
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- Μία σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- Λίγο δεντρολίβανο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε περνώντας τους κύβους αρνιού σε σουβλάκια μαζί με τα κομμάτια κρεμμυδιού και πιπεριάς (κρέας – κρεμμύδια – πιπεριά, μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι). Αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας καλά. Μόλις αυτή είναι έτοιμη, «βυθίζουμε» μέσα τα σουβλάκια, και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ψήνουμε στο γκριλ για 25 – 30 λεπτά, γυρνώντας συνεχώς πλευρές στα σουβλάκια για να «αρπάξουν» από παντού.
Τip: Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε τα σουβλάκια μας στο μπάρμπεκιου. Η αραβική πίτα επιβάλλεται να συνοδεύσει το γεύμα σου!