4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο
Βρείτε μας στο
Στέκια - Φαγητά

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Και παγωτό θα φας, και γιαπωνέζικη μπύρα θα πιεις, και κοκταίηλ στο χέρι θα πάρεις και κουβανέζικη μουσική θα ακούσεις.

Αυτό το σημείο του χρόνου είναι από τις περιόδους που με πιάνει μια κάποια μελαγχολία. Σκέφτομαι ότι το επόμενο καλοκαίρι απέχει πολύ και τα Χριστούγεννα επίσης. Ένα από τα πράγματα που προσφέρουν πάντοτε κίνητρο είναι να ανακαλύπτεις νέα μέρη, να αυξάνεις τις εμπειρίες σου, όπως κι αν μεταφράζεται αυτό.

Σε μένα μεταφράζεται με φαγητό, ποτό και μελωδίες. 4 νέα μαγαζιά που άνοιξαν στο κέντρο προσφέρονται και για τα τρία ζητούμενά μου. Και σίγουρα θα ανταποκριθούν και στα όποια δικά σου ζητούμενα.

Dickie Dee

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Πριν από 3-4 χρόνια ήταν το pop up store της Magic που κυριαρχούσε στον κόσμο του παγωτού. Όμως δεν ήταν αυτό που έπρεπε για να το σκέφτεσαι, να το ορέγεσαι. Ο Δημήτρης Φωτόπουλος και ο Κυριάκος Στυλιανού βρήκαν αυτό ακριβώς. Εμπνεύστηκαν από τα περίφημα Dickie Dee που πεταγόντουσαν σαν τα μανιτάρια στη Μανιτόμπα του Καναδά και έστησαν πριν από 2 μήνες ένα τόσο 60’s χώρο που μέσα νιώθεις ότι θα μπορούσαν να παίζουν αυτά τα ήρεμα τραγούδια που σκάνε σε κάτι horror πριν γίνει το φονικό.

Μόνο που εδώ δεν έχει φονικό. Εδώ έχει παγωτό. Το κλασικό μηχανής, αλλά πολύ περισσότερο τα φοβερά dickie cups. Εκεί όπου μπορείς να βάλεις πάβλοβα, cheesecake ή chocolate brownies να τα λούσεις σε σαντιγί κι από πάνω να ρίξεις ό,τι παγωτό θες. Φιστίκι, σοκολάτα, κρέμα, ανθόγαλο, vegan. Κι άμα θες να βάλεις και κανένα σιρόπι φιστικοβούτυρο, καραμελωμένο ποπκόρν, cotton candy. Έχει και κρουασάν με κρέμα που μπορείς να βρεις συνδυασμούς εσωτερικά του. Γενικά έχεις επιλογές να φαν΄κι οι κότες.

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Βουλής 23, Τηλ: 21 0323 8277

Birdman

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Το νέο μαργαριτάρι του Αλέξανδρου Βεζενέ από το περίφημο Vezene είναι ένα μέρος που κατάφερε να πείσει και μένα που δεν συμβαδίζω εύκολα με την απωανατολίτικη κουλτούρα. Και στο φαγητό και στο ποτό. Japanese pub αυτοαναγορεύεται. Στην ουσία συνδυάζει την κουλτούρα των yakitori και των izakaya restaurants του Τόκιο με δυτικά στοιχεία μπαρ-εστιατορίου, κυρίως στην αρχιτεκτονική και λιγότερο στο μενού. Ο χώρος του θυμίζει κάτι από ποτοπωλείο.

Απ΄αυτά που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις για να διευρύνεις την γευστική σου παλέτα είναι τα θεσπέσια ιαπωνικά και ταϊβανέζικα ουίσκι που την τελευταία 3ετία είναι πάντοτε στην πρώτη 5άδα στους επίσημους διαγωνισμούς. Και δεν βρίσκονται εύκολα σε άλλα μαγαζιά. Μόνο σε καλά cocktailάδικα τύπου Baba au Rum. Έχει επίσης και Asahi σε βαρελίσια εκδοχή.

Στο Birdman οφείλεις να δοκιμάσεις και τα yakitori, γιαπωνέζικα σουβλάκια στην ουσία, με 6 διαφορετικές κοπές κρέατος. Κι όλα αυτά με τη μουσική να χοροπηδάει ανάμεσα σε μπλουζ, αφρικάνα, latino και τζαζ ακούσματα.

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο 4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Σκούφου 2, Tηλ: 2103212800

Tyco

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Η ιδέα πάνω στην οποία έγινε το Tyco είναι απλή. Φτηνό cocktail, πολύ καλής ποιότητας και… ελεύθερο. Με την έννοια ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να κάτσεις στο μαγαζί και να το πιεις εκεί. Το παίρνεις σε ποτήρι μιας χρήσης και πηγαίνεις όπου θες. Άλλωστε τόσο η Ρόμβης όσο και η Θησέως είναι δρόμοι που γεμίζουν ασφυκτικά, η μουσική ακούγεται παντού και δεν χρειάζεται σώνει και ντε να κλειστείς κάπου.

Κυριάκος Βασιλείου, Γιάννης Σταυρουλάκης και Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος, οι τρεις εμπνευστές, έφτιαξαν ένα μικρό και πολύχρωμο χώρο σε έναν δρόμο που είχε ανάγκη ένα τέτοιο μπαρ. Take Your Cocktail Out λοιπόν με 6 signature cocktails. Έχει και ακόμα καλύτερο. Σκοπεύουν να βάλουν υπηρεσία delivery για τις κοντινές περιοχές. Αν κάνετε δηλαδή κανένα office party, μην πας να κάνεις τον μπάρμαν και αναμείξεις βότκα με γρεναδίνη ξέρω γω. Τηλεφώνησε στο Tyco.

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Ρόμβης 11, Τηλ: 21 1182 3343

Bunuel Bistro

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Μαγαζί με τέτοιο όνομα δε γίνεται να μην το λατρέψεις. Η επιλογή δεν είναι απλά για να τραβήξει. Έχει να κάνει σε πολλά με μια μπουνιουελική ματιά. Και στη διακόσμηση και στη μουσική και στο σινεμάτικ στήσιμο των τραπεζιών. Το οποίο είναι μέρος της διακόσμησης, αλλά το βάζω ξεχωριστά για έμφαση. Μαγαζί για Μπουνιουέλ χωρίς το ξυράφι στο μάτι δεν γίνεται και ο πίνακας με τη συγκεκριμένη σκηνή δεσπόζει και ιντριγκάρει.

Δεδομένου ότι είναι bistro, μην περιμένεις να βρεις εστιατορική κατάσταση. Έχει αυτά που πρέπει να έχει ένα bistro. Ταρτάρ, καρπάτσιο και διάφορες άλλες δημιουργίες για μικρές απολαύσεις. Amuse-bouche. Αν κάτι στο λέω ανεπιφύλακτα, αυτό αφορά τα cocktails του. Το ομώνυμο, το Bunuel Dry Martini, αλλά και το Negroni του να… τα πιεις στο ποτήρι. Οι τιμές είναι στα 10 ευρώ, κάτι που για τόσο Κολωνάκι και τέτοιο μαγαζί μάλλον είναι φθηνό.

4 νέα μαγαζιά που θα «φας με το κουτάλι» το φθινόπωρο

Πατριάρχου Ιωακείμ 60, Tηλ: 2111132626