Miraval Gardener Gin
Βρείτε μας στο
Taste

Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι: Το Gardener Gin και το κορυφαίο στον κόσμο ροζέ Miraval

Με τη σφραγίδα του Brad Pitt θα έχεις το καλοκαίρι στο ποτήρι σου.
Menshouse Team

Καλοκαιράκι έφτασε κα τι καλύτερο από ένα δροσιστικό και ιδιαίτερο gin όπως το Gardener, αλλά και το βραβευμένο και κορυφαίο ροζέ από -πού αλλού- την Προβηγκία, το Miraval.

Aρχή με το GARDENER GIN της γαλλικής Riviera με δημιουργούς τον Bradd Pit, την οικογένεια Perrin και τον Tom Nichol, το οποίο -μαζί με το έξοχο Miraval, μας φιλοξένησε σε μια υπέροχη βραδιά στο εστιατόριο Παπαϊωάννου στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

O Brad Pitt, η οικογένεια Perrin και ο Tom Nichol ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του Gardener Gin το οποίο παρουσιάστηκε επισήμως στο Carlton κατά την διάρκεια του φετινού φεστιβάλ κινηματογράφου των Kαννών. Για να γιορταστεί η επαναλειτουργία του διάσημου ξενοδοχείου στην Γαλλική Ριβιέρα, ο θρύλος του Gin & Master Distiller, Tom Nichol σε συνεργασία με τους μπάρμαν του Carlton δημιούργησαν το special cocktail “Secret Garden”.

Αναδεικνύοντας το πνεύμα της Γαλλικής Ριβιέρας παγκοσμίως, το Gardener Gin γιορτάζει μια ασύγκριτη art-de-vivre γιορτή, όπως την ενσαρκώνει το Φεστιβάλ των Καννών για πάνω από 50 χρόνια.

Tom Nichol: Το όνομά του έγινε εφάμιλλο με το Tanqueray. Με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην τέχνη της παραγωγής Gin και αφού έλαβε το Lifetime Achievement Award από το Gin Guild το 2015, αποφάσισε να δημιουργήσει το τέλειο London Dry Gin που πάντα ονειρευόταν.

Όπως ένα σπάνιο οργανικό Grand Cru κρασί, με μοναδική έντονη γεύση, το Gardener Gin, είναι η επιστροφή στο κλασσικό, που συνδυάζει την αγνότητα της γεύσης και την κομψότητα χάρη στην εξαιρετική ποιότητα των φρέσκων εσπεριδοειδών.

Φτιαγμένο από δημητριακά και με διπλή απόσταξη σε χάλκινα αποστακτήρια, το The Gardener Gin βασίζεται σε έναν καμβά από άρκευθο (κέδρο), γλυκόριζα, αγγελική ρίζα και κόλιανδρο. Είναι ένα μείγμα βοτάνων και φρούτων της Γαλλικής Riviera, διανθισμένο με ένα ασυνήθιστο μείγμα φρέσκων και ξηρών εσπεριδοειδών – ροζ γκρειπφρουτ, λαμπερό λεμόνι και το Yin & Yang του γλυκού και πικρού πορτοκαλιού από την περιοχή Cap d’ Andibes.

Ο Matthieu Perrin δήλωσε: «Το φως της Γαλλικής Ριβιέρας είναι πηγή ζωής. Σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο από τους θεούς, η γη αντικατοπτρίζεται στο Gardener. To Gardener λειτουργεί σε αρμονία με τις εναλλαγές της εποχής, την εναλλαγή ζέστης και κρύου και τις απολαύσεις της ζωής.

Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει

Με την σοφία της εμπειρίας, το χάρισμα της διαίσθησης , την ιδιομορφία του πειραματισμού, το The Gardener δημιουργεί μια συνταγή που συνδυάζει το μυστήριο της φύσης με την ευχαρίστηση της γνώσης. Το Gardener φροντίζει την γή, τον χρόνο ενώ συγχρονως εξασφαλίζει έναν τρόπο ζωής που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο».

Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι: Το Gardener Gin και το κορυφαίο στον κόσμο ροζέ Miraval

Η ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Από τον Christian Dior και την Brigitte Bardot έως την Grace Kelly και τους Rolling Stones, η Γαλλική Ριβιέρα είναι ένα μέρος όπου ονειροπόλοι και καλλιτέχνες αναζητούν επί αιώνες. Οι εκτάσεις με τα εσπεριδοειδή και οι φράχτες με τα αγιοκλήματα έχουν εμπνεύσει τον Picasso, οι ήπιοι λόφοι τον Cezanne, τα βασιλικά κυπαρίσσια τον Van Gogh και τα παραμυθένια δάση τον Matisse.

Από αυτήν την αφθονία της Γαλλικής Riviera γεννήθηκε και η ιδέα στον Brad Pitt και τον Matthieu Perrin , να δημιουργήσουν έναν καθρέφτη της Γαλλικής Ριβιέρας και να εμφιαλώσουν την ουσία της έτσι ώστε όλος ο κόσμος να «δει» την ομορφιά της.

Ονειρεύτηκαν ένα αλκοολούχο ποτό που θα μπορούσε να εκφράσει το φως, τα αρώματα και τις γεύσεις της γης. Γνώριζαν ότι έπρεπε να είναι ένα Gin, Ένα ποτό με την σπάνια ικανότητα να μεταφράζει την μοναδικότητα και τον τόπο προέλευσης.

To The Gardener Gin αντικατοπτρίζει την art-de-vivre της Γαλλικής Riviera, ένα ξεχωριστό μέρος για οποιονδήποτε το επισκέπτεται. Οι Perrins και ο Βrad Pit έψαξαν για κάποιον που θα μπορούσε να κάνει το όραμα τους πραγματικότητα.

Στον Tom Nichol, έναν άνθρωπο που έχει την ίδια αφοσίωση στην ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς, παρατήρησαν μια κοινή επιδίωξη της ομορφιάς. Με αυτό το τρίπτυχο των δημιουργών το The Gardener Gin γεννήθηκε από μια αμοιβαία αγάπη για την Γαλλική Ριβιέρα και την τέχνη της ζωής.

THE GARDENER GIN

Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι: Το Gardener Gin και το κορυφαίο στον κόσμο ροζέ Miraval

Tο The Gardener Gin είναι μια αντανάκλαση της ομορφιάς της Γαλλικής Ριβιέρας. Είναι ένα London Dry gin που αποτυπώνει το φως , την κομψότητα και την τέχνη της ζωής αυτού του ξεχωριστού τόπου.

Σχεδιασμένο και χειροποίητο από τους Brad Pitt , Famille Perrin και Tom Nichol εκφράζει την γη της Γαλλικής Ριβιέρας η οποία καλλιεργείται και φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Είναι μια αναζήτηση της τελειότητας την οποία ονειρεύτηκαν φίλοι που μοιράζονται την ίδια αφοσίωση στην τέχνη. Περιλαμβάνει την αφθονία της γης, το φως του ήλιου , τα φρέσκα εσπεριδοειδή και τα άγρια βότανα. Είναι η αλχημεία της φύσης, της διαίσθησης , του χρόνου και της φαντασίας.

«ΚΡΑΣΙ ΠΡΟΒΗΓΚΙΑΣ» και «ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΡΟΖΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

To Chateau Miraval και το εμβληματικό του ροζέ ψηφίστηκε «το πιο επιθυμητό κρασί Προβηγκίας του κόσμου» σε μία νέα κατάταξη των πιο γνωστών 33 αμπελώνων της Προβηγκίας από το Γαλλικό περιοδικό Le Figaro.

Για αυτήν την ταξινόμηση, εστιάζοντας αποκλειστικά στην ελκυστικότητα των κρασιών των κτημάτων της Προβηγκίας, το περιοδικό Le Figaro έλαβε υπόψιν του, όλα τα κριτήρια που βοήθησαν να γίνει αυτή η αμπελουργική περιοχή μία τεράστια παγκόσμια επιτυχία.

Η Προβηγκία χαίρει μεγάλης εκτίμησης, με κάθε έννοια. Είναι μία περιοχή που οι καταναλωτές ονειρεύονται να επισκεφτούν, είτε βρίσκονται στην Γαλλία, είτε σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου.

Η κατάταξη περιέλαβε τις τρεις δημοφιλέστερες περιοχές παραγωγής ροζέ κρασιών Προβηγκίας (Côtes de Provence, Coteaux Varois, Coteaux d’Aix-en-Provence), αλλά και τις περιοχές Bandol AOC, Les Baux de Provence και Lubéron.

Τα κτήματα βαθμολογήθηκαν βάση των παρακάτω οχτώ κριτηρίων : Το τοπίο (διπλή βαθμολογία) μιας και η ομορφιά του τοπίου είναι παράγοντας που παίζει κύριο λόγο στην προώθηση του τόπου, τις εγκαταστάσεις και την ανακαίνισή τους, την ιδιότητα του κάθε κτήματος να θεωρείται «κρυμμένος θησαυρός», την φήμη των ιδιοκτητών, τον σχεδιασμό των φιαλών, τις βιώσιμες καλλιέργειες, την αναγνωρισιμότητα του κτήματος στην Γαλλία και το εξωτερικό και τέλος, φυσικά την ποιότητα του κρασιών, βάση της ομάδας οινογνωσίας του Le Figaro.

Αυτός ο παράγοντας μπορεί να είναι τελευταίος στην λίστα αλλά είναι ο πιο σημαντικός (τριπλή βαθμολογία). H συγκεκριμένη βαθμολογία υπολογίστηκε βάση της μέσης βαθμολογίας που έχει δοθεί στα συγκεκριμένα κρασιά από την ομάδα της γευσιγνωσίας κατά τα 3 τελευταία έτη.