Αν δεν βρει φρέσκο ψάρι, δεν ανοίγει καν: Υπάρχει λόγος που αυτό το ουζερί έχει εκλεκτούς μεζέδες και φανατική πελατεία
Βρείτε μας στο

Παρόλο που τα χρόνια έχουν περάσει, στην Αθήνα υπάρχουν κάποιες περιοχές που ο χαρακτήρας τους παραμένει αναλλοίωτος. Σε αυτές τις περιοχές, τον χαρακτήρα αυτόν διατηρούν οι άνθρωποι, αλλά και τα μαγαζιά τους που όσα χρόνια και αν περάσουν, όταν τα επισκέπτεσαι αισθάνεσαι πως μπαίνεις αυτόματα σε μια διαφορετική εποχή.

Μια τέτοια γωνιά της Αθήνας είναι και η Πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Πόλης με το γνωστό «Ουζερί του Λάκη». Το συγκεκριμένο μαγαζί, λειτουργεί από το 1984 και όπως είναι φυσικό κουβαλάει την παράδοση της Αθήνας, των τελευταίων 40 ετών.

Το Ουζερί του Λάκη βρίσκεται μέσα σε έναν πεζόδρομο, ακριβώς δίπλα στην πλατεία. Αρχικά λειτουργούσε σαν καφενείο, ενώ τα πρώτα χρόνια σέρβιρε μαγειρευτά το μεσημέρι και το βράδυ μεζέδες και ποικιλίες για ούζο. Φυσικά, όπως τα περισσότερα μαγαζιά των δεκαετιών του ’80 αλλά και του ’90, το μεσημέρι έκλεινε προκειμένου οι ιδιοκτήτες του να ξεκουραστούν.

Πλέον το μαγαζί το «τρέχει» ο γιος του Λάκη, Γιώργος, και η αγάπη του για την κουζίνα αποτυπώνεται έντονα στους μεζέδες που σερβίρει. Το μυστικό της επιτυχίας φυσικά «κρύβεται» στην κουζίνα του μαγαζιού. Εκεί βρίσκεται η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η Άννα η οποία βρέθηκε στο συγκεκριμένο πόστο περισσότερο από τύχη. Η ίδια σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν, είχε πει πως ανέκαθεν ήταν καλή στη μαγειρική, ωστόσο με την ενασχόλησή της με την επαγγελματική κουζίνα έμαθε να διαχειρίζεται σωστά τα φρέσκα ψάρια και να μην αλλοιώνει τη γεύση τους.

Το γεγονός όμως που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση σε σχέση με το ουζερί είναι το πάθος των ιδιοκτητών για το φρέσκο ψάρι και την καλή ποιοτικά πρώτη ύλη. Μιας και όπως γνωρίζουμε, τα ψάρια αποτελούν ευαίσθητη πρώτη ύλη, ο ίδιος ο Γίωργος πηγαίνει καθημερινά στην Κύμη προκειμένου να είναι πάντα αν όχι νοπά, φρέσκα. Μάλιστα εάν κάποια μέρα ο ιδιοκτήτης δε βρει τα ψάρια που θέλει και στη σωστή ποιότητα, δε διστάζει να κρατήσει το κατάστημά του κλειστό. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το συγκεκριμένο ουζερί έχει αναπτύξει μια διαπροσωπική σχέση με τους περισσότερους θαμώνες του, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι σταθεροί.

«Είναι ανατρεπτικό και απρόβλεπτο μαγαζί ο Λάκης και αυτό είναι που διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον μου. Κάθε μέρα βρίσκω στην κουζίνα και ένα καινούργιο φρέσκο προϊόν, κάτι που μου δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνω διαφορετικά πράγματα και να ζω μικρές εκπλήξεις», είχε προσθέσει η Άννα στην ίδια συνέντευξη.

Επιπλέον, ένα άλλο γεγονός που κάνει τη διαφορά σε σχέση με άλλα ουζερί είναι ότι παρόλο που το μαγαζί λειτουργεί αδιάκοπα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, ωστόσο  τα εδέσματα και οι ψαρομεζέδες δεν είναι αποκλειστικά τηγανιτοί αλλά αντίθετα οι ιδιοκτήτες του έχουν εξελίξει τις παρασκευές τους σε πιο σύγχρονες προτάσεις.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Έτσι, παρόλο που το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, έχει χτίσει μια σταθερή όσο και φανατική πελατεία.