Το καλύτερο σουβλάκι που έχω φάει ποτέ
Βρείτε μας στο

Μέχρι σήμερα, στη χώρα μας ήταν γνωστή η πίτσα με το μέτρο. Το νέο έδεσμα που πρόκειται να μετράμε με το μέτρο είναι το παραδοσιακό σουβλάκι ή  σάντουιτς για τους Θεσσαλονικιούς. 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κερατσινίου υπάρχει ένα σουβλατζίδικο, το οποίο σερβίρει το αγαπημένο σε όλους σουβλάκι με το μέτρο. Μάλιστα το συγκεκριμένο ψητοπωλείο κατέχει και το ρεκόρ στην παρασκευή του συγκεκριμένου εδέσματος.

Αρχικά είχε φτιάξει το μεγαλύτερο σουβλάκι στη χώρα με μήκος 2,5 μέτρα. Για το συγκεκριμένο σουβλάκι, χρειάστηκαν 14 πίτες και φυσικά πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά ώστε να το γεμίσει, όπως γύρος, πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα και κρεμμύδι.

Όσον αφορά το κόστος της συγκεκριμένης extra large δημιουργίας, όπως είχε πει τότε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου, Στέλιος Χάλαρης, κόστιζε 18 ευρώ ολόκληρο, ενώ εάν κάποιος επέλεγε να πάρει μισό μέτρο θα πλήρωνε 8 ευρώ.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, σε αυτήν την περίπτωση θα συνέφερε κάποιον (ή κάποιους, πιο σωστά…) να πάρει δυο μισά παρά ένα ολόκληρο, καθώς έτσι κερδίζει το ποσό των 2 ευρώ. Προφανώς μπερδεύτηκε ο συμπαθής κύριος Στέλιος, ένα χαριτωμένο λάθος που έγινε υλικό ως και για viral πλάκες εκείνες τις ημέρες:

Λίγο καιρό μετά, ήταν η κάμερα της ΕΡΤ που επισκέφτηκε το ψητοπωλείο με τα διάσημα σουβλάκια-γίγας και είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλη τη διαδικασία παρασκευής, καθώς και  να μάθουμε περισσότερα για έναν άνθρωπο που αγαπάει τη δουλειά του, την κάνει χρόνια και με ζηλευτό μεράκι.

Και να δούμε έτσι το ρεκόρ να μεγαλώνει, καθώς το σουβλάκι… ψήλωσε, φτάνοντας στα 3 μέτρα! Δεν μάθαμε πάντως αυτή τη φορά αν συνέφερε να το πάρεις μισό!

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)