κρουασάν έπος φούρνος
Βρείτε μας στο

Ο καθείς είναι αυτό που θέλει να είναι. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να απαντούν στο They/Them, άλλοι στο He/Him. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καταστήματα. Άλλα θέλουν να είναι αρτοποιεία, άλλα θέλουν να είναι bakery, άλλα λέγονται croissantery και φτιάχνουν μόνο κρουασάν.

Αυτό το τελευταίο δεν ξέραμε ότι υπήρχε και μόλις το μάθαμε, νιώσαμε κάπως σαν να είμαστε στη Γαλλία.

Η αλήθεια είναι πως στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει μεγάλες αναβαθμίσεις στην εστίαση. Μπορούμε να πούμε πως έχουμε μια πόλη που στέκεται επάξια και ανταγωνιστικά ως προς τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και τη Νέα Υόρκη, τη Μπανγκόκ, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, που φημίζονται για τα μπαρ και τα εστιατόριά τους.

Η Αθήνα μοιάζει να έχει και κάτι παραπάνω, κάτι που δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις εύκολα σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Το έχει σίγουρα η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, το Παρίσι, η Πράγα, η Βιέννη και μετά λιγοστεύουν οι επιλογές.

Είναι η Αθήνα μια πόλη με αφθονία σε fine dining, σε μπαρ με υπέροχα και καινοτόμα κοκτέιλ, αλλά και σε αρτοποιεία ή αλλιώς bakeries. Και μπορείς να βρεις και αρτοποιεία με ειδικότητα σε κάτι συγκεκριμένο. Ας πούμε, υπάρχει το υπέροχο πανετόνε του Νίκου Χανδόλια στο Frommydadsbakery, τα φανταστικά ψωμιά του Kora, οι σφολιάτες του Noble Pastry και τώρα έχουμε και τα κρουασάν του Flaked Croissanterie.

Πρώτα άνοιξε στη Νέα Σμύρνη στις αρχές του 2023, μετά επεκτάθηκε και στο Μοσχάτο, αλλά η καλύτερη επέκταση που έχει κάνει, είναι στο μενού του. Η φάση πλέον έχει ξεφύγει από τα αφράτα κρουασάν με σοκολάτα ή τα χρωματιστά με την κρέμα φιστικιού κτλ. Αυτά είναι τα ευκολάκια στο Flaked Croissanterie.

Μια βόλτα από εκεί, θα σε συστήσει σε ένα βασίλειο συνδυασμών, εκεί όπου τα κρουασάν είναι binary. Είναι και γλυκά και αλμυρά. Είναι και κρουασάν, αλλά και κάτι άλλο. Σε αλμυρή εκδοχή μπορεί να είναι χοτ ντογκ ή καρμπονάρα, σε γλυκιά εκδοχή μπορούν να είναι και γαλακτομπούρεκο!

Ω ναι, καλά διαβάζεις. Αυτό ήταν που μας σύστησε το Flaked Croissanterie και μας υποκίνησε να το επισκεφθούμε και να μάθουμε και τα υπόλοιπα προϊόντα. Κρουασάν γεμιστό με κρέμα γαλακτομπούρεκου, που έρχεται να πάρει τα σκήπτρα από το κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας που μας είχε συστήσει το Estrella πριν από μια δεκαετία.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Ήταν το πρώτο υβριδικό γλυκό που εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά, μετά ήρθε το cronut, δηλαδή κρουασάν-ντόνατ, μετά το cruffin, δηλαδή το κρουασάν-μάφιν, αλλά το κρουασανομπούρεκο ή κρούρεκο ή γαλακτομπουασάν (δίνουμε ιδέες για την ονομασία εμείς) στέλνει το συνδυαστικό στη στρατόσφαιρα. Όχι ότι πάει πίσω και το κρουασάν καρμπονάρα.

Γενικώς, είναι λες και βλέπουμε το Epic Meal Time σε εκδοχή γλυκού ή σαν ένα άτομο να βούτηξε βαθιά στις φαντασιώσεις μας και να πήρε τις ιδέες.

Τα κιλάκια σου τα παίρνεις από μία και μόνο επίσκεψη στο Flaked Croissanterie, αφού είναι τόσες οι επιλογές, που στην πρώτη σου φορά εκεί θα πάθεις μια στιγμή παραφροσύνης και θα γεμίσεις μια σακούλα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Flaked Croissanterie (@flaked.croissanterie)

Μα με γέμιση με φιστίκι, κρέμα, μα με πραλίνα, μα με παγωτό της επιλογής σου; Αν και τα δύο είναι μια ποσότητα υπέραρκετη, δεν θα μείνεις με τίποτα σε αυτόν τον αριθμό.

Εμείς κρατηθήκαμε στα 3, ένα κρουασάν καρμπονάρα και δύο γλυκά και επιφυλασσόμαστε να ξαναπάμε γιατί μας αρέσει και η ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι που δουλεύουν στο Flaked Croissanterie, τουλάχιστον της Νέας Σμύρνης, όπου πήγαμε.

Για περισσότερο jawdropping, δες εδώ.