σάντουιτς στο κέντρο της Αθήνας
Βρείτε μας στο

Θα το πούμε εξ αρχής για να βγει από μέσα μας: γιατί επικράτησαν άραγε τα σουβλάκια; Γιατί δεν επικράτησαν τα σάντουιτς που έχουν το πλεονέκτημα ότι γίνονται με διάφορα είδη ψωμιού που μπορούν να είναι και φρυγανισμένα;

Το σάντουιτς είναι ένα street food, ένα έδεσμα που ξεφεύγει από τα πρέπει που συνοδεύουν το τυλιχτό, το σουβλάκι. Θα έβαζες αυγό στο σουβλάκι; Θα έβαζες σολωμό ή τόνο; Είναι αρκετά περιοριστικό.

Και, φυσικά, το υδατάνθρακας, αν και σίγουρα πιο υγιεινός και λιγότερο παχυντικός, είναι επίσης περιοριστικός. Πίτα κανονική ή πίτα καλαμποκιού ή πίτα ολικής άλεσης. Έχει μεν το πλεονέκτημα ότι είναι ελαστική και μπορεί να τυλιχτεί γύρω από υλικά, αλλά με τι θυσία;

Το σάντουιτς από την άλλη, μπορεί συνήθως να είναι χωρίς τείχος στα πλάγια μέρη και να υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσουν μεγάλα κομμάτια καθώς δαγκώνεις, αλλά έχει περισσότερα μεγέθη, περισσότερα υλικά να βάλεις, περισσότερη δημιουργικότητα.

Σε ένα σάντουιτς μπορείς να ενώσεις οποιαδήποτε υλικά και να σου παράξει διαφορετική γεύση από αυτές που προσφέρουν τα δύο υλικά το ένα ξεχωριστά από το καθένα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Chicago Beef, που άνοιξε στις αρχές καλοκαιριού, είναι από τα πιο must μέρη για να βρεις εύκολο και γρήγορο μασαμπούκι, έχοντας τη δυνατότητα να του δώσεις και μεγάλη θρεπτική αξία.

Οι επιλογές είναι 7 και σε όλες το ψωμί είναι γαλλική μπαγκέτα με προζύμι, κάτι που την κάνει πιο κρατσανιστή, χωρίς να διαλύεται.

Το Black Angus κρέας είναι το βασικό συστατικό, από κρέας Omaha (γνωρίζετε τα Omaha steaks) και η λογική είναι straight outta Chicago.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Η φιλοσοφία του Chicago Beef είναι τα σάντουιτς να επιτρέπουν στο κρέας να γίνει κατανοητό στην γεύση και να μην υπερκαλύπτεται από χίλια δυο υλικά. Γι’ αυτό έχεις τις επιλογές με σκέτο Black Angus και αυτό που έχει και πιπεριές, ενώ υπάρχει και το πιο εντυπωσιακό σάντουιτς με καυτερές γλυκές πιπεριές, πίκλες baby, κουνουπίδι, σέλερι, καρότο, σκόρδο, καρυκεύματα & τουρσί.

Αυτά όμως που από την εικόνα τους θα σου αφήσουν ανοιχτό το στόμα, είναι αυτό με λουκάνικο και Black Angus κομμάτια και το σάντουιτς με τη χοιρινή πανσέτα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Με λίγα λόγια, ούτε σάλτσες για να γλιστράει και η σος να καλύπτει τη γεύση του κρέατος, ούτε τίποτε άλλο. Όλα απλά, όσο δεν πάει. Μια μπαγκέτα ξεροψημένη και στη μέση το κρέας.

Θα αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν από δω και πέρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chicago Beef (@chicagobeef_athens)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chicago Beef (@chicagobeef_athens)

Ρόμβης 26, Αθήνα, 2103312877