H Huawei αλλάζει τα πάντα στην φωτογράφιση με smartphone με το Huawei P30 Pro
Βρείτε μας στο
Tech

H Huawei αλλάζει τα πάντα στην φωτογράφιση με smartphone με το Huawei P30 Pro

Ταξιδέψαμε λοιπόν στο Παρίσι και παρακολουθήσαμε τη σχετική συνέντευξη Τύπου της κινεζικής εταιρείας

Τα σημερινά smartphones χρησιμοποιούνται αρκετά και ως φωτογραφικές μηχανές. Η Huawei έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση σε αυτό τον τομέα των χαρακτηριστικών στις πρόσφατες εκδόσεις των μοντέλων της στην συγκεκριμένη προϊόντική κατηγορία και μετά τα P20 Pro και Mate 20 Pro, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε από κοντά τη φετινή κυκλοφορία, το Huawei P30 Pro.

Ταξιδέψαμε λοιπόν στο Παρίσι και παρακολουθήσαμε τη σχετική συνέντευξη Τύπου της κινεζικής εταιρείας, όπου κατανοήσαμε τη δουλειά που έχει γίνει και στον τομέα του zoom, αλλά και στο επίπεδο της νυχτερινής φωτογράφισης. Η συσκευή θυμίζει αρκετά το Huawei Mate 20 Pro με οθόνη 6,47 ιντσών, αναλογία 19,5:9, ανάλυση Full HD+ και μια μικρή εγκοπή στο μπροστινό τμήμα που χρησιμοποιείται για τον σχετικό φακό των selfies (με ανάλυση 32MP, παρακαλώ). Η οθόνη καταλήγει σε κυρτές άκρες και η συσκευή είναι αδιάβροχη κατά IP68.

Μια τεχνολογία διέγερσης που χρησιμοποιεί η εταιρεία κάνει την οθόνη να λειτουργεί ως ηχείο, ενώ κάτω από την οθόνη βρίσκεται και ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ακολουθώντας την τάση των τελευταίων ναυαρχίδων της αγοράς. Στο εσωτερικό του νέου smartphone βρίσκουμε τον πανίσχυρο Kirin 980, 8GB RAM και 128GB/256GB, ανάλογα με το πιο από τα δύο διαθέσιμα μοντέλα επιλέξετε.

Η μπαταρία του Huawei P30 Pro έχει χωρητικότητα 4200mAh και σύμφωνα με τον κατασκευαστή έχει εξαιρετικές επιδόσεις, αντέχοντας έντονη χρήση για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται ένας φορτιστής 40W που μπορεί να τροφοδοτήσει τη συσκευή από το 0% στο 70% με μόλις 30 λεπτά σύνδεσης στο ρεύμα. Το νέο smartphone υποστηρίζει ακόμη και ασύρματη φόρτιση, αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Δηλαδή, μπορεί να προσφέρει ενέργεια σε οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, απλά ακουμπώντας τες πλάτη με πλάτη.

Το κορυφαίο χαρακτηριστικό του νέου τηλεφώνου είναι η κάμερα, η οποία έρχεται για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με την Leica. Προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις, ενώ η Huawei παρουσίασε συγκριτικά αποτελέσματα του P30 Pro με τα Samsung Galaxy S10+ και iPhone XS Max, ρίχνοντάς μας το σαγόνι! Σε στιγμές που το iPhone κατέγραφε ένα μαύρο πλάνο με 2-3 σημεία που ξέφευγαν λίγο, το Huawei P30 Pro μπορούσε να αποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οτιδήποτε υπήρχε στο χώρο.

Ακόμη και στο ζουμ, η κατάσταση είναι επίσης εντυπωσιακή. Η συσκευή προσφέρει 5x οπτικό zoom, 10x υβριδικό zoom και ψηφιακό που φτάνει το 50x. Δοκιμάσαμε δε να φωτογραφίσουμε μετά την παρουσίαση τον Πύργο του Άιφελ από απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και το τελικό αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Υπήρχαν σημεία της μεταλλικής κατασκευής που έρχονταν στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια μας με κάθε λεπτομέρειάς τους. Το πόσο εντυπωσιακός είναι ο φακός φάνηκε και από τις μετρήσεις του DxOMark που κατατάσσουν το P30 Pro στα της φωτογραφίας στην πρώτη θέση με βαθμολογία 112.

Το Huawei P30 Pro θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 2 Απριλίου με τιμή €949 για το μοντέλο με τα 128GB και με τιμή €1049 για το μοντέλο με τα 256GB. Για όσους ψάχνουν κάτι πιο προσιτό, η εταιρεία παρουσίασε στο πλαίσιο της εκδήλωσης και το P30, το οποίο έχει οθόνη 6,1 ιντσών, τριπλό camera setup, μπαταρία με χωρητικότητα 3650mAh και τιμή στα €749.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας