Nintendo Switch: Η κονσόλα της Nintendo που κάνει τα πάντα!
Βρείτε μας στο
Tech

Nintendo Switch: Η κονσόλα της Nintendo που κάνει τα πάντα!

Tο Nintendo Switch, η νέα κονσόλα της Nintendo, θα λειτουργεί και ως φορητή και ως οικιακή.
Menshouse Team

H Nintendo άνοιξε τα χαρτιά της και παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες τη νέα της κονσόλα, το Nintendo Switch. Αν αναρωτηθείς αγαπημένε αναγνώστη αν μιλάμε για φορητή ή οικιακή κονσόλα, θα γελάσουμε και θα σου απαντήσουμε (στο καπάκι) πως πρόκειται τυπικά και για τα δύο μαζί, σε ένα. Η κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου σε Ευρώπη (και Ελλάδα), Αμερική και Ιαπωνία σε τιμή λίγο πάνω από τα 320 ευρώ. Για την ακρίβεια, στη χώρα μας θα διατεθεί στα €339.

Τι ακριβώς είναι το Nintendo Switch; Δες πρώτα το σχετικό video!

H κονσόλα, όπως είδες αγαπημένε αναγνώστη, θα λειτουργεί και ως φορητή και ως οικιακή. Είσαι στο λεωφορείο και πας στη δουλειά ή επιστρέφεις σπίτι; Ανοίγεις το Nintendo Switch, έχεις τα χειριστήρια δεξιά κι αριστερά και παίζεις εν κινήσει. Είσαι σπίτι; «Καρφώνεις» την κονσόλα στην ειδική βάση (dock) και βλέπεις την εικόνα στην τηλεόρασή σου. Το ακόμη καλύτερο; Μπορείς να παίζεις και να συνεχίσεις αλλάζοντας στάση, χωρίς να χάσεις κάτι από τη δράση. Δηλαδή αν παίζεις πχ. σπίτι και χρειαστεί να φύγεις και να πάρεις το τρένο ή το λεωφορείο, βγάζεις την κονσόλα από τη βάση και συνεχίζεις να παίζεις. Όλο αυτό, καθώς όλη η ουσία και το hardware περιλαμβάνονται στο φορητό τμήμα του συστήματος.

Η κονσόλα έχει διάρκεια μπαταρίας από 2.5 έως 6.5 ώρες, με τα περισσότερα και πιο «βαριά» games να βγάζουν μέχρι 3. Ωστόσο, η κονσόλα μπορεί να φορτίζει όσο είσαστε στο αμάξι από τον αντάπτορα ρεύματος του αναπτήρα ή και με χρήση ειδικών battery packs. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.2 ιντσών και μπορεί να προσφέρει ανάλυση 1280×720 pixels. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 32GB, αλλά μπορείς να τον επεκτείνεις με τη χρήση καρτών μνήμης microSD.

Τα ειδικά χειριστήρια που συνοδεύουν την κονσόλα ονομάζονται Joy-Cons, χρησιμοποιούνται και εκτός των πλαϊνών τμημάτων της οθόνης του tablet και έχουν μια σειρά από αισθητήρες που θα σου θυμίσουν την επιτυχία του Wii. Μεγάλη βελτίωση βλέπουμε και στον τομέα των κραδασμών, αφού το σύστημα που περιλαμβάνουν βοηθάει έτσι ώστε να γίνει κάθε «κλώτσημα» αισθητό όσο πιο διαφορετικά γίνεται. Για όσους, τώρα, δεν βολεύονται με τα ειδικά αυτά Joy-Cons, υπάρχει και ένα κλασικό χειριστήριο, το Pro Controller.

Τι περιμένουμε από παιχνίδια; Η Nintendo επιβεβαίωσε μία σειρά από τίτλους που θα έρθουν μέσα στη χρονιά και μπορείς να δεις τα trailers τους στη συνέχεια.

The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild

Nintendo Switch: Η κονσόλα της Nintendo που κάνει τα πάντα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Mario Kart 8 Deluxe

Super Mario Odyssey

Δες αναλυτικά όλη την παρουσίαση μέσα από το παρακάτω video