Χρήμα και ζήτηση: Τα δύο επαγγέλματα που θα πληρώνονται χρυσάφι στο πολύ κοντινό μας μέλλον
Βρείτε μας στο
Tech

Χρήμα και ζήτηση: Τα δύο επαγγέλματα που θα πληρώνονται χρυσάφι στο πολύ κοντινό μας μέλλον

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας φέρνει τα "πάνω - κάτω" στα επαγγελματικά

Είναι φυσιολογικό να ψάχνουν οι άνθρωποι ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στο μέλλον. Αν κάποιος βρει και ακολουθήσει ένα επάγγελμα με καλές προοπτικές θα έχει λιγότερους κινδύνους στην επαγγελματική του ζωή.

Υπάρχουν δύο ομάδες στα επαγγέλματα του μέλλοντος: Αυτά που θα δημιουργηθούν στο μέλλον και αυτά που ήδη υπάρχουν αλλά θα έχουν αυξημένη ζήτηση στο μέλλον.

Τα επαγγέλματα που ήδη υπάρχουν, αλλάζουν, σύμφωνα με την εξέλιξη της κοινωνίας μας, και κάποια από αυτά θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση ενώ κάποια άλλα θα φθίνουν. Η τεχνολογία εισβάλει σε όλα τα επαγγέλματα και τα αναμορφώνει.

Ο μηχανικός αυτοκινήτων έχει ως ένα από τα εργαλεία της δουλειάς του το διαγνωστικό μηχάνημα. Αν δεν ξέρει να το χειριστεί δεν μπορεί να επισκευάσει κανένα αυτοκίνητο, τώρα πια.

Για την εξέλιξη και τη συνεχή βελτίωση, ωστόσο, των παραπάνω τεχνολογιών απαιτείται η επιστράτευση χιλιάδων ανθρώπων που εξειδικεύονται στο software. Πρόκειται για τους προγραμματιστές και τους μηχανικούς λογισμικού, δύο επαγγέλματα που ήδη γνωρίζουν τεράστια ζήτηση στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το Forbes, μια γρήγορη ματιά στις επίσημες ιστοσελίδες των General Motors και Ford αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η πρώτη αναζητά 283 μηχανικούς λογισμικού και η δεύτερη 364.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της