Η απάντηση στο ChatGPT: Πώς η Κίνα προσπερνάει το «νέο ίντερνετ» που θα αλλάξει τον κόσμο

Η κινεζική μηχανή δεν μένει εκτός παιχνιδιού.

Το ChatGPT από την εταιρεία Open Al του Ίλον Μασκ και του Σαμ Άλτμαν άλλαξε κυριολεκτικά τα δεδομένα στην τεχνητή νοημοσύνη. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού δημιουργίας γλωσσών GPT-3.5 που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 2020. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του να γράφει κείμενα σε διάφορες γλώσσες και στυλ γραφής.

Η τεχνολογία αυτή έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές. Η Microsoft, μάλιστα, κατά πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, προκειμένου να αξιοποιήσει το chatbot μέσα στο 2023, ενώ η Google εμφανίζεται ανήσυχη.

Όπως είναι λογικό οι Κινέζοι φαίνεται πως δε θα μείνουν εκτός των εξελίξεων, καθώς η Κίνα είναι η χώρα με τους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως.

Η Κίνα θα πρέπει να κάνει άλματα για την κινεζική εκδοχή του ChatGPT, η οποία προς το παρόν δεν αποδίδει το ίδιο. Το επίπεδο του αγγλικού ChatGPT είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο κινεζικό καθώς όλο το υλικό που χρησιμοποιείται για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμο είναι στα αγγλικά. Η κινεζική εκδοχή του ChatGPT και η εφαρμογή του στην Κίνα θα μπορούσε σαφώς να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Μια κινεζική εκδοχή του ChatGPT δεν είναι μακριά και πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Baidu, έχουν ανακοινώσει σχέδια για να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό.