spider
Βρείτε μας στο

Το 2018 μοιάζει να διαμορφώνεται ως μια πολύ σημαντική χρονιά σε επίπεδο gaming.  God of War, Red Dead Redemption 2, State of Decay 2, Greedfall, Draksiders III είναι μερικά από τα παιχνίδια που έχουν ανακοινώσει την κυκλοφορία τους κάποια στιγμή σε αυτό το έτος. Τώρα, σε αυτή την άκρως ικανοποιητική λίστα, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα που κυκλοφορούν για πρώτη φορά και δεν αναμένουμε τίποτα λιγότερο από την καθιέρωση τους. Το Spider – Man 4 και το A Way Out έχουν κυκλοφορήσει σε μορφή trailer και η κοινότητα των gamers τα έχει βάλει στην κατηγορία «πολυαναμενόμενα».

Για το πρώτο, το Spider – Man, που απέχει παρασάγγας από το storytelling της νέας ταινίας που θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιούλιο, ακούγεται ότι ως εμπειρία είναι καλύτερο κι από την ταινία. Υπερβολή; Μάλλον όχι. Το gameplay του είναι ένα level πιο πάνω σε σχέση με το παρελθόν, ο χαρακτήρας έχει μια σειρά από νέα gadgets, αλλά το μεγαλύτερο ατού του είναι η αίσθηση. Η αίσθηση ότι αυτό που παίζεις είναι σαν κάτι παραπάνω από εικονική πραγματικότητα. Η αληθοφάνεια του έχει κυριολεκτικά ξεχειλώσει τα όρια της.  Το σενάριο είναι γραμμένο σε συνεργασία με την Marvel ειδικά για το παιχνίδι. Εκεί ο Peter Parker είναι 23 ετών, μόλις έχει τελειώσει το κολλέγιο, έχει πλέον μια εμπειρία 5-6 ετών στον κρυφό του ρόλο, έχει βρει δουλειά και προσπαθεί να βάλει τη ζωή του σε μια τάξη.

Το web-slinging θα είναι όσο πιο κεντρικό γίνεται στο gameplay που σχεδίασε η Insomniac και θα ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τα χαρακτηριστικά της 16μπιτης εποχής. Ως προς το περιβάλλον, η Insomniac έφτιαξε ένα Μανχάταν 4  ως 6 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με το μέτρο σύγκρισης που είναι το Sunset Overdrive και πραγματικά θα χαθείς. Θες και κάτι επιπλέον; Στο παιχνίδι υπάρχει ένα cameo του Miles Morales, το οποίο φαίνεται πως διαδραματίσει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που περιγράφει η λέξη.

Η παρουσία του στο trailer έκανε πολλούς να θεωρήσουν ότι δεν θα υπάρχει Parker και πως ο Morales θα κάνει τον Spider – Man. Όμως αυτό που αναφέρουν οι άνθρωποι της Insomniac είναι ότι θα δούμε τον Miles με έναν τρόπο που θα ξεκλειδώσει πολλές απαντήσεις όσο θα φτάνουμε προς το τέλος. Ένα τέλος που δεν θα είναι στρωμένο μόνο με Kingpin και Mr. Negative. Θα έχει και πολλούς underdog villains.

Πάμε τώρα και στο A Way Out της Hazelight. Πρόκειται για το πρώτον τίτλο από το συγκεκριμένο στούντιο και έχει δημιουργηθεί από τους ανθρώπους του Brothers: A Tale of Two Sons, που έστησαν και το στούντιο. Το Brothers που κυκλοφόρησε το 2013 αποτέλεσε μια αξιοσημείωτη επιτυχία και ενάμιση χρόνο μετά ανακοινώθηκε η τρόπον τινά συνέχεια του με το A Way Out. Ο Vincent και ο Leo γίνονται η vr εκδοχή των Michael και Lincoln Scofield του Prison Break σε ένα co-op game που ξεπατικώνει αρκετά στοιχεία από την σειρά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις είναι ότι σε οποιαδήποτε οθόνη κι αν το παίξεις, η οθόνη θα σπλιταριστεί. Το μισό κομμάτι δικό σου και το άλλο μισό του συνεργάτη σου.

Η ιστορία τοποθετείται στο 1970, με τα δύο αδέρφια να προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη φυλακή. Αυτή είναι η όλη πλοκή, με το gameplay να δίνει τη δυνατότητα σε έναν από τους δύο να απασχολήσει τους φύλακες και τους αστυνομικούς, όσο ο άλλος θα προχωράει την αποστολή της απόδρασης.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…