PlayStation VR: Η mainstream εικονική πραγματικότητα
Βρείτε μας στο
Tech

PlayStation VR: Η mainstream εικονική πραγματικότητα

Η κάσκα εικονικής πραγματικότητας είναι συμβατή με όλες τις εκδόσεις PS4 (PS4, PS4 Slim, PS4 Pro) και με τη χρήση απλών οδηγιών μπορείς να τη συνδέσεις στην κονσόλα και στην τηλεόρασή σου.
Menshouse Team

To PlayStation VR έφτασε πλέον στα καταστήματα και της χώρας μας, αν και κατά βάση δεν θα μπορέσετε ακόμη να το βρείτε. Η αρχική ποσότητα των συγκεκριμένων συσκευών ήταν έτσι κι αλλιώς μικρή και μένει να δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα πότε θα τροφοδοτηθεί εκ νέου η αγορά. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η αγορά της εικονικής πραγματικότητας είναι το next big thing για τη βιομηχανία των videogames και η Sony, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη εγκατεστημένη βάση της κονσόλας PS4, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια προσιτή λύση που θα μπορέσει να εισάγει αυτή την τεχνολογία σε ολοένα και περισσότερα σπίτια.
pavlos-1

Η κάσκα εικονικής πραγματικότητας είναι συμβατή με όλες τις εκδόσεις PS4 (PS4, PS4 Slim, PS4 Pro) και με τη χρήση απλών οδηγιών μπορείς να τη συνδέσεις στην κονσόλα και στην τηλεόρασή σου. Μοναδικό πρόβλημα είναι ίσως τα καλώδια που είναι πολλά. Πάρα πολλά. Η συσκευή συνδέεται με μια εξωτερική μονάδα (που περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς) και η οποία στη συνέχεια συνδέεται με την κονσόλα με καλώδια HDMI και USB. Ακόμη, συνδέεται με την τηλεόραση και το ρεύμα. Πέραν της κάσκας, θα χρειαστεί να έχετε και την PlayStation Camera, η οποία πωλείται ξεχωριστά και είναι…η κάμερα του PlayStation. Μέσω αυτής, η κονσόλα μπορεί να αναγνωρίσει το που βρίσκεται ο χρήστης, πως κουνάει το κεφάλι του και γενικότερα τι κινήσεις κάνει (μέσω αισθητήρων που υπάρχουν στο PS VR).
pavlos-4
Αφού φορέσετε το PlayStation VR μπορείτε να παίξετε τα διάφορα games είτε με τη χρήση ενός DualShock 4, είτε με τα PlayStation Move Controllers. Το headset είναι μεγάλο αλλά εξαιρετικά σχεδιασμένο ούτως ώστε να προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε κεφάλι. Η Sony το έχει ισορροπήσει σχεδόν τέλεια με αποτέλεσμα το βάρος του να μοιράζεται σε όλο το κεφάλι και όχι μόνο στο πρόσωπο. Έτσι, ακόμα και μετά από 3-4 ώρες gaming, η κούραση είναι κάτι που δε θα κάνει την εμφάνισή της. Ακόμα και αν φοράς γυαλιά, δε χρειάζεται να τα βγάλεις για να το φορέσεις. Οι μαλακές λαστιχένιες επιφάνειες που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος κάνουν καλά τη δουλειά τους, αποκρύπτοντας από τη μια το γύρω σου περιβάλλον, χωρίς από την άλλη να πιέζουν το πρόσωπό σου.

Στο καλώδιο που φεύγει από το headset και καταλήγει στην εξωτερική μονάδα και στο οποίο μπορείς να προσθέσεις μια προέκταση που επίσης υπάρχει στη συσκευασία για τη περίπτωση που θα καθίσεις μακριά από το PS4, υπάρχει ένα ρυθμιστικό με τέσσερα πλήκτρα και έξοδο ακουστικών 3,5mm. Πατώντας το power, ενεργοποιείται το PS VR, με τα άλλα τρία να ρυθμίζουν την ένταση του ήχου και τη λειτουργία του ενσωματωμένου μικροφώνου. Η ενεργοποίηση του headset, πέρα από το γεγονός ότι βάζει σε λειτουργία την OLED οθόνη 5.7’’ ανάλυσης Full HD, με 960×1080 pixel να είναι ορατά σε κάθε μάτι, ενεργοποιεί και μια σειρά από φώτα πάνω στο headset.
pavlos-3
Αυτά τα φώτα «διαβάζει» η κάμερα και μαζί με τις πληροφορίες από το γυροσκόπιο και το αξελερόμετρο, το εκάστοτε παιχνίδι μπορεί να καταλάβει τις κινήσεις του κεφαλιού σου. Πλέον, το κάθε game ζωντανεύει στα μάτια σου, καθώς η περιστροφή του κεφαλιού σου προς όποια κατεύθυνση μετατρέπεται σε αντίστοιχη κίνηση μέσα στο παιχνίδια. Για παράδειγμα, παίζοντας το Ocean Descent του VR Worlds, νοιώθεις πραγματικά σαν το δύτη που βυθίζεται στα βάθη του ωκεανού αναζητώντας ένα κρυμμένο μυστικό, χαζεύοντας το θαλάσσιο κόσμο, σαν να είσαι εκεί. Αν πάλι σου αρέσουν περισσότερο τα αυτοκίνητα, το DriveClub VR σε βάζει στο cockpit εκατοντάδων αυτοκινήτων, τα οποία οδηγάς με το Dualshock, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κοιτάς τους καθρέπτες ή απευθείας πίσω σου, ακριβώς σαν να κάθεσαι στο bucket κάθισμα ενός super car. Αν πάλι τα νεύρα σου είναι ανθεκτικά, μπορείς να δοκιμάσεις ένα τρενάκι του τρόμο παίζοντας το Until Dawn: Rush of Blood, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που είπαμε: μια τρομοκρατική εμπειρία για γερά νεύρα πάνω σε ένα τρενάκι, που σε βάζει να αντιμετωπίσεις και μπόλικους εχθρούς με τα διπλά σου πιστόλια, οι οποίοι σου έρχονται από όλες τις διευθύνσεις.

Πέραν των games, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PlayStation VR ως τον προσωπικό σου κινηματογράφο, παρακολουθώντας videos μέσα από το headset, αποκομίζοντας αίσθηση σαν να βλέπεις σε οθόνη 5 μέτρων. Το PlayStation VR είναι συνολικά η πιο προσιτή λύση για να μπεις στον κόσμο των VR video games και έχει αρκετές χρήσεις. Εκμεταλλευόμενο τη μεγάλη εγκατεστημένη βάση κονσολών και την πληθώρα παιχνιδιών που ήδη κυκλοφορούν, θα προσπαθήσει να σε βάλει σε έναν μαγικό κόσμο που σίγουρα θα σου συνταράξει τον κόσμο. Μερικά από τα games που μπορείς να παίξεις είναι τα παρακάτω:

Robinson: The Journey
https://youtu.be/7CghACXaYxw

Here They Lie
https://youtu.be/jjqvGG2pvxY

Rez Infinite
https://youtu.be/YlDxEOwj5j8

PlayStation VR: Η mainstream εικονική πραγματικότητα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Job Simulator
https://youtu.be/3-iMlQIGH8Y

RIGS
https://youtu.be/Rnqlf9EQ2zA

VR Worlds
https://youtu.be/rxRJU2QKycc

Until Dawn: Rush of Blood
https://youtu.be/EL3svUfC8Ds

DriveClub VR
https://youtu.be/AuE_crOlpEA