Ποιοι κρύβονται πίσω από τις αηδιαστικές εικόνες στα τσιγάρα
Θείος Λάρι

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις αηδιαστικές εικόνες στα τσιγάρα

Πιο ψεκασμένος από ποτέ, ο θείος Λάρι πήρε χαμπάρι, αυτούς που κρύβονται πίσω απ’ τις εικόνες στα τσιγάρα

Πήγανε κι εβάλανε εκείνες τις αηδίες απάνου στα πακέτα τα τσιγάρα και λένε οι αθεόφοβοι πως το κάμανε για λόγους υγείας. Η αλήθεια, όμως, φίλοι απέχει πολύ από τα παραμύθια που σας ταΐζουνε και δεν χρειάζεται να είναι κανείς ο Κάρλος το τσακάλι για να την αντιληφτεί. Πολλές φορές η εξήγηση είναι σαν το μουστάκι, βρίσκεται πάει να πει, κάτω από τη μυτόγκα σου.

machado

Ας είμαστε ειλικρινείς όταν μιλούμε αναμεταξύ μας. Ποιο είναι, δηλαδής, το πρώτο πράμα που περνάει από το μυαλό σου όταν θωρείς εκείνους τους καρκίνους και τα σάπια κρεάτα που πήγανε και κοτσάρανε στα καπνα; Πως θα το κόψεις; Όχι βέβαια. Αυτόματα αναλογίζεσαι τι πάνε και σκέφτουνται οι αλήτες για να χτυπήσουν πάλι την Ελλάδα και τον τουρισμό. Εντάξει, μπορεί να μην σκέφτεσαι ακριβώς αυτό, αλλά καλό είναι να το κρατήσεις σε μια άκρη του τσερβέλου σου πρόχειρο για μια ώρα ανάγκης.

Ο σωστός ο Έλλην φίλε μου, όταν του εκθέτουν με τον πλέον δραματικό τρόπο την αλήθεια, κάνει ότι δεν την βλέπει. Αυτή είναι η σωστή αντίδραση. Πες μου μια μελέτη των ευρωπαίωνε που τον έπεισε να σταματήσει να τρωει σπληνάντερα ή τον έμαθε ότι το κράνος δεν αποτελεί αξεσουάρ για τον αγκώνα. Ουδεμία.

(Ξένη Δημοσίευση) Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και της παρουσίας του στην έναρξη της Πολυεθνικής Αεροπορικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», συμμετείχε σε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος «F-4E Phantom», Τρίτη, 05 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Έτσι, λοιπόν κι εγώ όταν προμηθεύτηκα τον καπνό μου για να φουμάρω, σημειωτέο ότι το λαμβάνω ως συμπλήρωμα διατροφής επειδής κάνω δίαιτα και κάθε τσιγαριά καίει (εκτός από τα πλεμόνια) και 5 θερμίδες, αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να αλλάξω συνήθειες. Όχι βέβαια να κόψω το κάπνισμα, αλλά να προμηθευτώ μία ωραιότατη θήκη ή ταμπακιέρα. Και καθώς επισκέφτηκα ένα μαγαζί μπροκειμένου να αποχτήσω τέτοια, είδα τη συνωμοσία να ξεχύνεται σαν εμετός στην αντεπίθεση μπροστά μου.

Εκτός από πραγματικά ωραιότατες θήκες, άλλα ενδιαφέροντα πραματάκια που μπορεί να τσιμπήσει κανείς από εκεί είναι τζιβάνες, τσιγαρόχαρτα μικρά, μεγάλα, μεγαλύτερα, ρολά, μπονγκ, κάτι μύλοι για να αλέθεις το «πράμα» (το οποίο οι επιστήμονες λένε τετραϋδροκανναβινόλη, τα λεξικά ινδική κάνναβη και οι γέροι στα χωριά χασίσια) και γενικότερα όλο τέτοια του σατανά.

Από ευτό το σημείο μέχρι τη πρέζα είναι ένα τσιγάρο δρόμος, εφόσο κολλήσεις κάμποσα χαρτάκια μαζί. Τουλάχιστο αυτό είναι το βασικότερο επιχείρημα εκείνωνε που υποστηρίζουνε πως πρέπει να απαγορεύεται. Αν το ψάξει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει πως η επιστημονική κοινότης παραμένει κομμάτι διχασμένη σαν τσου Έλληνες στον εμφύλιο επί του θέματος κι αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι οφείλουμε να παραδεχτούμε πως όσο περνάει ο καιρός οι περισσότεροι συμφωνούνε πως τα «ρικριέισον ντραγκζ» δεν είναι καν ντραγκζ.

papandreou

Οπότες, εκειό που μένει για να δικαιολογήσει το μπόλεμο απέναντι στη φούντα είναι ότι αποτελεί τον προθάλαμο (πάει να πει κάτι σαν χωλ στα σπίτια) για την ηρωίνη.

Οπότε αν σε αυτή την εξωφρενικά λογική αλληλουχία σκέψης δοκιμάσουμε μια αναστροφή στο δρόμο που χάραξε ο Γκασπάρ Νοέ στο έργο «Μη Αναστρέψιμος», τα πράματα είναι ολοφάνερα. Πρέζα πίνεις επειδή πίνεις φούντες. Φούντες πίνεις επειδή μπαίνεις σε τέτοια μαγαζιά και βλέπεις τα προϊόντα και βγάζεις στην επιφάνεια το καταναλωτικό γίδι που βόσκει μέσα σου. Σε αυτό το μαγαζί μπήκες για να αγοράσεις θήκη για τα τσιγάρα σου. Θήκη ήθελες να αγοράσεις επειδή οι άλλοι οι κακοχρονοναχουνε επήγανε και κοτσάρανε σάπια σκώτια στα πακέτα. Άρα ποιος κερδίζει από αυτή την ιστορία; Για φόλοου δε μάνι… Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου; Οι πρεζέμποροι.

narcos-season-2

Αν σου άρεσε πάτα