Ο Δήμος Ντικούδης έχει να σου πει μια πολύ ξεχωριστή ιστορία…
Βρείτε μας στο
Βιβλίο

Ο Δήμος Ντικούδης έχει να σου πει μια πολύ ξεχωριστή ιστορία…

Το «βιβλίο που δε διάβασες ποτέ» πρέπει, πολύ απλά, να το… διαβάσεις.

Θα πρέπει-αν θέλεις να έχεις πάρει όλες τις προφυλάξεις- να ξεκινήσεις κάπως έτσι: να βρεις το πλησιέστερο σιδεράδικο, να μιλήσεις μ’ εξαιρετική ευγένεια στον κύριο που είναι υπεύθυνος του καταστήματος, εν συνεχεία να τον παρακαλέσεις να σου δανείσει για λίγο ένα ζευγάρι γυαλιά οξυγονοκόλλησης και μετά, όταν γυρίσεις στην ασφάλεια του σπιτιού σου, να τα φορέσεις και να διαβάσεις το επίζηλο βιογραφικό του.

Γιατί, πιστέψτε μας, είναι ελαφρώς δύσκολο το να μην τυφλωθείς βλέποντας το τα πεπραγμένα του Δήμου Ντικούδη στα παρκέ: χρυσό στο πανευρωπαϊκό με την Εθνική μας το 2005 στο Βελιγράδι, ασημένιο στο Παγκόσμιο έναν χρόνο μετά, 2 πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό και 1 Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα και με την ΑΕΚ το 2002, κατάκτηση κυπέλλου Σαπόρτα, 4 κύπελλα Ελλάδος, πρωτάθλημα και κύπελλο Ρωσίας το 2005.

Το να πει κανείς πως ο Ντικούδης υπήρξε ένα από τα καλύτερα «τεσσάρια» στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (που «κατέβαινε» και στο 5 όταν χρειαζόταν) δεν αποτελεί καμιά καινοφανή διαπίστωση από αυτές που μόνο οι σπουδαίοι μπασκετικοί αναλυτές μπορούν να κάνουν. Κάθε άλλο: είναι απλά το προφανές.

Όπως προφανής είναι και η διαπίστωση πως όσο καλά τα πήγε στην καριέρα του εντός των παρκέ ο Δήμος, εξίσου δυναμικά ξεκίνησε και εκτός των τεσσάρων γραμμών: χάρη στην «αρωγή» της υπέροχης MVPulbications (που μας έχει χαρίσει ορισμένες από τις πιο εθιστικές βιογραφίες αθλητών τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο), ο πρώην Έλληνας διεθνής μας συστήνει το “All Around”- «το βιβλίο που δε διάβασα ποτέ».

Ο Δήμος Ντικούδης έχει να σου πει μια πολύ ξεχωριστή ιστορία…

Το βιβλίο, ωστόσο, που όσοι αγαπάτε την πορτοκαλί μπάλα ή τον αθλητισμό εν γένει πρέπει να διαβάσετε… χθες, αν κι εφόσον λειτουργεί η χρονομηχανή σας. Ακόμα κι αν έχετε κολλήσει στο στείρο σήμερα, όμως, δεν πειράζει: δέστε καλά την άυλη ζώνη σας και ετοιμαστείτε για ένα αναγνωστικό ταξίδι 250 σελίδων που φεύγουν σαν κρυστάλλινο και εύγευστο νερό.

Έχοντας περάσει από τα τρία στάδια της ζωής ενός μπασκετμπολίστα, του νεαρού παίκτη ο οποίος ευελπιστεί να κάνει καριέρα, του επαγγελματία αθλητή και του πρώην μπασκετμπολίστα, ο Δήμος Ντικούδης μας πιάνει από το χέρι και μας οδηγεί σε άγνωστα, για τους περισσότερους από εμάς, μονοπάτια, τα οποία όμως χρήζουν άμεσης εξερεύνησης.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Θέματα, όπως το κυνήγι του ονείρου της καριέρας, το πώς λειτουργείς ως επαγγελματίας, η φροντίδα του σώματος, η εξέλιξη, η αντιμετώπιση των τραυματισμών, η διαχείριση των χρημάτων και η προετοιμασία για τη ζωή μετά το μπάσκετ, εξετάζονται και αναλύονται διεξοδικά στο βιβλίο, τόσο με τη βοήθεια ειδικών όσο και βάσει των προσωπικών εμπειριών του παίκτη που κατέκτησε, όπως είπαμε, 11 τίτλους, φόρεσε τη φανέλα μερικών εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και κατέγραψε περισσότερες από 100 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, γράφοντας με ανεξάλειπτο μελάνι το όνομά του στο βιβλίο της ιστορίας των σπουδαίων της μπασκετικής μας γωνιάς.

Με το «All Around» ο Δήμος Ντικούδης έρχεται να δώσει τη δική του οπτική στα καίρια ζητήματα και στον ειδικό χειρισμό όσων προκύπτουν στην πορεία ενός αθλητή, σε αυτό το μοναδικό άθλημα που λέγεται μπάσκετ.

Ένας από τους πιο βασικούς και απαράβατους κανόνες των ακραιφνών βιβλιοφάγων είναι ο εξής: «Διάβασε τα καλά βιβλία πρώτα, γιατί στην πορεία θ’ ανακαλύψεις ότι δεν προλαβαίνεις».

Ξέρετε κάτι, λοιπόν;

Το “All Around” της MVPublications θα είναι μια αδιαπραγμάτευτα ζηλευτή αρχή…