Game of Thrones
Βρείτε μας στο

Μέχρι σήμερα η MVPublications μας είχε συνηθίσει να εκδίδει βιβλία που αφορούν βιογραφίες σπουδαίων αθλητών ή ιστορίες από την πορεία σπουδαίων αθλητών. Τώρα, το παιχνίδι αλλάζει και μας φέρνει ένα βιβλίο για το Game of Thrones που κάνει την ανατροπή.

Στα πιο πρόσφατα βιβλία της MVPublications που διαβάσαμε, ήταν αυτό του Λεϊζενμπί για τον Μάικλ Τζόρνταν στη θητεία του στους Bulls. Από τον GOAT του μπάσκετ στον GOAT των σειρών, δηλαδή το GoT.

Το Game of Thrones μπορεί να μην είναι για όλους η καλύτερη σειρά της 15ετίας, αλλά είναι σίγουρα η πιο ακριβή μέχρι να έρθουν τα Rings of Power και House of the Dragon, και είναι και η σειρά-φαινόμενο που μετέτρεψε τις Δευτέρες σε Κυριακές στην Ελλάδα και μας είχε στημένους στην τηλεόραση κάθε βράδυ της Δευτέρας λες και βλέπαμε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Σε αυτή την πορεία των 8 σεζόν του Game of Thrones, υπήρξαν κάποιες στιγμές που συζητήθηκαν περισσότερο. Ποιος ξεχνάει το Starbucks-Gate, με το ποτήρι καφέ στο γλέντι στο Τείχος μετά τη νίκη έναντι των White Walkers;

Γενικώς, το GoT είναι μια σειρά που την ζήσαμε μόνο μέσα από τα μάτια του μοντάζ. Για να την ζούσαμε πλήρως, θα έπρεπε να ήμασταν ηθοποιοί. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Υπάρχει όμως κι ένας ενδιάμεσος δρόμος. Να μας μιλήσει κάποιος που ήταν στα γυρίσματα αυτές τις 8 σεζόν και να μας πει τι κατέγραψε.

Αυτός είναι ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζέιμς Χίμπερντ, με θητεία σε Hollywood Reporter και Entertainment Weekly.

Ο Χίμπερντ έγραψε όλες τις ιστορίες από την εμπειρία των γυρισμάτων του Game of Thrones, βρέθηκε σε όλα τα μέρη όπου γίνονταν γυρίσματα, από τη Βόρεια Ιρλανδία ως το Ντουμπρόβνικ κι από κει στη νότια Ισπανία.

«Η Φωτιά δεν σκοτώνει τον δράκο». Έτσι είναι η ελληνική απόδοση του τίτλου του βιβλίου του Χίμπερντ που είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους πρωταγωνιστές της σειράς ανά το πέρασμα των ετών και να αποτυπώσει την αντίληψη τους για την εξέλιξη της σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Μέσα στο βιβλίο περιγράφεται η ατμόσφαιρα στο εκάστοτε σκηνικό και οι αντιδράσεις του συνεργείου και των ηθοποιών στις σκηνές που σόκαραν και συζητήθηκαν, όπως η σκηνή σεξ του Ντρόγκο με την Καλίσι, η σκηνή βιασμού της Σάνσα από τον Μπόλτον, η σκηνή όπου η Καλίσι βγαίνει γυμνή από τη φωτιά και της υποκλίνονται οι Ντοθράκι, ο Ματωμένος Γάμος και η μάχη στο Τείχος με τους White Walkers.

Σε αυτό το τελευταίο το ενδιαφέρον είναι έτι μεγαλύτερο, καθώς μιλάμε για ένα επεισόδιο μίας ώρας που έγραψε ιστορία. Ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια σκηνή μάχης, αφού κράτησε σχεδόν 40 λεπτά, χρειάστηκε τον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη σκηνή (κοντά στις 6 εβδομάδες), μεγάλο αριθμό κομπάρσων και φυσικά είχε και μπόλικο κρύο.

Εκτός των σκηνών και των ηθοποιών, το GoT είναι και μια σειρά που οι δημιουργοί της πέρασαν από την απόλυτη αποθέωση στην απόλυτη κατακραυγή. Όχι μόνο για το φινάλε της σειράς, αλλά και γιατί όσο αυξανόταν το woke κίνημα, κάποιες επιλογές τους κρίνονταν ως σεξιστικές και πολλά ακόμα επίθετα.

Ο Χίμπερντ πήρε 50 συνεντεύξεις συνολικά από τους συντελεστές και τράβηκε φωτογραφίες από τα παρασκήνια που ολοκληρώνουν ένα κάδρο για αυτή τη σειρά-θρύλο που δύσκολα θα δούμε στα επόμενα 50 χρόνια να έχει απόγονο.

Μπορείς να βρεις το βιβλίο εδώ.