Ξεκαρδιστικό, συγκινητικό, μυστηριώδες: Το βιβλίο της χρονιάς το έχει γράψει Έλληνας...
Βρείτε μας στο

Ξέρουμε τι θα πείτε. Μην επιμένετε, το ξέρουμε: «Ρε menshouse, έχουμε το πρώτο θρίλερ, με στοιχεία τρόμου, του Νέσμπο. Έχουμε τη «Χόλι» του Στίβεν Κινγκ που βγαίνει τις επόμενες μέρες, έχουμε αριστουργηματική βιογραφία για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς από την MVPublicatios… Πώς γίνεται το βιβλίο της χρονιάς να μην είναι κάποιο από αυτά τα τρία;»

Διαβάστε τα χείλη μας (έστω, διαβάστε τι θα γράψουμε και φανταστείτε ότι το λέμε φωναχτά): «Αν υπάρχει ο Χρήστος Φασούλας, γίνεται και παραγίνεται».

Για όσους από εσάς εκεί έξω έχετε πιάσει στα χέρια σας- και το τελειώσατε… αυτοστιγμεί, μιας και είναι αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου- είτε τον «Εραστή της Αβύσσου» είτε το «Ένα σπίτι θυμάται…» (ή, τέλος πάντων, κάποιο από τα υπόλοιπα βιβλία του γνωστού δημοσιογράφου) είναι δεδομένο πως ξέρετε. Ξέρετε.

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε ακόμα και οι σταθεροί του αναγνώστες είναι ότι πολύ πρόσφατα (επανα)κυκλοφόρησε το «Έρως ανίκατε τάχα»- το τελευταίο πόνημα του κ. Φασούλα. Και, ο μπαγάσας, τα κατάφερε ξανά.

Ή, αν θέλουμε να είμαστε κατά τι πιο ακριβείς, τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλη φορά: το «Έρως ανίκατε τάχα» είναι μια ιστορία που αν μας έβαζε κάποιος ένα μαχαίρι στο λαιμό (μην ψάχνετε το γιατί, έστω ότι μας το έβαλε…) θα λέγαμε πως εντάσσεται στην κατηγορία των ερωτικών θρίλερ. Μόνο που…

Μόνο που είναι το λιγότερο ερωτικό θρίλερ στα χρονικά των ερωτικών θρίλερ: το καυστικό χιούμορ (κι όταν λέμε χιούμορ δεν εννοούμε σποραδικά μειδιάματα, αλλά για γέλιο με… φωνή), η συγκίνηση και η ευαισθησία αποτελούν σταθερούς συνοδοιπόρους του αναγνώστη για περισσότερες από 400 σελίδες, ενώ οι πιθανότητες να καταφέρεις ν’ αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου αμέσως μετά την εκπληκτική εισαγωγή είναι λιγότερες κι από το ν’ ανακαλέσει την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Αντώνης Σαμαράς.

On top of that, που λένε και οι γραμματιζούμενοι, το φινάλε του είναι ένα plot twist από εκείνα που αν το είχε σκεφτεί κάποιος σεναριογράφος σειράς του Netflix θα είχε πιάσει παρατεταμένη παράκρουση σύσσωμη την υφήλιο.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Προφανώς και υπό τον φόβο των spoilers δεν πρόκειται να σας γράψουμε τι συμβαίνει, όμως θα μας επιτρέψετε ν’ αντιγράψουμε από το οπισθόφυλλο το στόρι του βιβλίου:

«Το όνομά μου είναι Έρως. Μ’ έχετε ακουστά, το ξέρω. Με τη διαφορά πως τα περισσότερα απ’ αυτά που έχετε ακούσει για μένα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που οφείλω να διευκρινίσω ευθύς εξαρχής είναι ότι ανέκαθεν ήμουν κακός στα σπορ. Και, κυρίως, στην τοξοβολία. Εξάλλου, το βλέπετε κάθε μέρα. Το ζείτε: ο κόσμος είναι γεμάτος αταίριαστα ζευγάρια. Και τα διαζύγια κοντεύουν να γίνουν περισσότερα κι απ’ τους γάμους. Κι όμως. Παρόλα αυτά, παρά τις μυριάδες, τις αμέτρητες αποτυχίες μου, δεν έχω σκοπό να το βάλω κάτω. Άσε που στην περίπτωση ειδικά αυτή έχω και ένα επιπλέον κίνητρο: η γυναίκα και ο άντρας, την ιστορία των οποίων θα διαβάσετε, είναι δύο από τις πιο μεγάλες, τις πιο χτυπητές, τις πιο οικτρές μου αποτυχίες. Τους κυνηγάω από καταβολής κόσμου. Σε όλες τις ζωές τους. Και σε όλες έχω φάει άκυρο. Οπότε, λοιπόν, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα έχω και κάτι να διορθώσω. Και θα το διορθώσω, μα τον Δία!»

Ο Τζέισον και η Έλλη… Εκείνος Αμερικανός, χωρισμένος, εκείνη Ελληνίδα, εγκλωβισμένη σ’ έναν αποτυχημένο γάμο. Γνωρίζονται στο Πήλιο και η αμοιβαία έλξη που νιώθουν από την πρώτη στιγμή είναι ακατανίκητη, μυστήρια, σχεδόν μεταφυσική. Μια έλξη που συνοδεύεται καθημερινά από τρομακτικά, απόκοσμα όνειρα και μια διαρκή, εξουθενωτική αίσθηση déjà vu. Όμως και η πραγματικότητα που βιώνουν δεν είναι λιγότερο εφιαλτική, η σχέση τους διαταράσσεται σχεδόν καθημερινά από απρόοπτα γεγονότα και σκοτεινές παρεμβάσεις. Αναμφίβολα ο Θεός Έρως τους έχει σημαδέψει με το τόξο του, αλλά δεν έχει κάνει και τόσο καλή δουλειά…»

Σας ανοίξαμε την όρεξη, έτσι δεν είναι; Επειδή είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι και δε μας αρέσει το να πεινάει κανείς, μπορείτε να παραγγείλετε online το μυθιστόρημα στο επίσημο σάιτ του εκδοτικού οίκου εδώ.

Ξεκαρδιστικό, συγκινητικό, μυστηριώδες: Το βιβλίο της χρονιάς το έχει γράψει Έλληνας...

Φασούλας- όχι η «Αράχνη, ο Χρήστος: ο συγγραφέας του βίβλιου

«Δηλαδή αν δε θέλουμε να το παραγγείλουμε online δε γίνεται να το βρούμε κάπου αλλού;», ακούμε τη φωνή σας να ρωτάει- και, όχι, δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με την Ζαν Ντ’ Αρκ.

Φυσικά και μπορείτε: ο «Έρως« κυκλοφορεί κανονικά σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας εδώ και λίγο καιρό.

Επομένως, φίλοι βιβλιοφάγοι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε 15-20 μέρες. Διαβάστε το βιβλίο, επικοινωνήστε αν θέλετε με τον ίδιο τον συγγραφέα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ή το twitter, κι εν συνεχεία ελάτε να μας πείτε αν- παρά τους ανυπέρβλητους Νέσπο, Κινγκ και… Λεμπρόν- είχαμε δίκιο για το ποιος είναι ο «νικητής» της χρονιάς.

Δε λέμε, υπέροχες οι αστυνομικές ιστορίες, εκπληκτική η αφήγηση ενός Βασιλιά, εξίσου εκπληκτικός ο μπασκετικός Βασιλιάς, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον έρωτα.

Ιδίως, όταν έρχεται (;) στην τύχη και σου κλέβει την αναγνωστική καρδιά.