Σταματήστε την αναζήτηση: Βρήκαμε το βιβλίο του καλοκαιριού - και το έχει γράψει Έλληνας…
Βρείτε μας στο

Ξέρουμε τι θα πείτε. Μην επιμένετε, το ξέρουμε: «Ρε menshouse, έχουμε καινούργιο βιβλίο του Νέσμπο με Χάρι Χόλε πρωταγωνιστή. Έχουμε το «Παραμύθι» του Στίβεν Κινγκ που βγαίνει τις επόμενες μέρες, έχουμε Ρίτσαρντ Όσμαν με νέο whodunit… Πώς γίνεται το βιβλίο του καλοκαιριού να μην είναι κάποιο από αυτά τα τρία;»

Διαβάστε τα χείλη μας (έστω, διαβάστε τι θα γράψουμε και φανταστείτε ότι το λέμε φωναχτά): «Αν υπάρχει ο Χρήστος Φασούλας, γίνεται και παραγίνεται».

Για όσους από εσάς εκεί έξω έχετε πιάσει στα χέρια σας- και το τελειώσατε… αυτοστιγμεί, μιας και είναι αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου- είτε τον «Εραστή της Αβύσσου» είτε το «Ένα σπίτι θυμάται…» (ή, τέλος πάντων, κάποιο από τα υπόλοιπα βιβλία του γνωστού δημοσιογράφου) είναι δεδομένο πως ξέρετε. Ξέρετε.

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε ακόμα και οι σταθεροί του αναγνώστες είναι ότι πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε το «Έρως ανίκατε τάχα»- το τελευταίο πόνημα του κ. Φασούλα. Και, ο μπαγάσας, τα κατάφερε ξανά.

Ή, αν θέλουμε να είμαστε κατά τι πιο ακριβείς, τα κατάφερε καλύτερα από κάθε άλλη φορά: το «Έρως ανίκατε τάχα» είναι μια ιστορία που αν μας έβαζε κάποιος ένα μαχαίρι στο λαιμό (μην ψάχνετε το γιατί, έστω ότι μας το έβαλε…) θα λέγαμε πως εντάσσεται στην κατηγορία των ερωτικών θρίλερ. Μόνο που…

Μόνο που είναι το λιγότερο ερωτικό θρίλερ στα χρονικά των ερωτικών θρίλερ: το καυστικό χιούμορ (κι όταν λέμε χιούμορ δεν εννοούμε σποραδικά μειδιάματα, αλλά για γέλιο με… φωνή), η συγκίνηση και η ευαισθησία αποτελούν σταθερούς συνοδοιπόρους του αναγνώστη για περισσότερες από 400 σελίδες, ενώ οι πιθανότητες να καταφέρεις ν’ αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου αμέσως μετά την εκπληκτική εισαγωγή είναι λιγότερες κι από το να χαρακτηριστεί η ΝΙΚΗ ως αριστερό κόμμα προόδου.

On top of that, που λένε και οι γραμματιζούμενοι, το φινάλε του είναι ένα plot twist από εκείνα που αν το είχε σκεφτεί κάποιος σεναριογράφος σειράς του Netflix θα είχε πιάσει παρατεταμένη παράκρουση σύσσωμη την υφήλιο.

Προφανώς και υπό τον φόβο των spoilers δεν πρόκειται να σας γράψουμε τι συμβαίνει, όμως θα μας επιτρέψετε ν’ αντιγράψουμε από το οπισθόφυλλο το στόρι του βιβλίου:

«Το όνομά μου είναι Έρως. Μ’ έχετε ακουστά, το ξέρω. Με τη διαφορά πως τα περισσότερα απ’ αυτά που έχετε ακούσει για μένα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό που οφείλω να διευκρινίσω ευθύς εξαρχής είναι ότι ανέκαθεν ήμουν κακός στα σπορ. Και, κυρίως, στην τοξοβολία. Εξάλλου, το βλέπετε κάθε μέρα. Το ζείτε: ο κόσμος είναι γεμάτος αταίριαστα ζευγάρια. Και τα διαζύγια κοντεύουν να γίνουν περισσότερα κι απ’ τους γάμους. Κι όμως. Παρόλα αυτά, παρά τις μυριάδες, τις αμέτρητες αποτυχίες μου, δεν έχω σκοπό να το βάλω κάτω. Άσε που στην περίπτωση ειδικά αυτή έχω και ένα επιπλέον κίνητρο: η γυναίκα και ο άντρας, την ιστορία των οποίων θα διαβάσετε, είναι δύο από τις πιο μεγάλες, τις πιο χτυπητές, τις πιο οικτρές μου αποτυχίες. Τους κυνηγάω από καταβολής κόσμου. Σε όλες τις ζωές τους. Και σε όλες έχω φάει άκυρο. Οπότε, λοιπόν, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα έχω και κάτι να διορθώσω. Και θα το διορθώσω, μα τον Δία!»

Ο Τζέισον και η Έλλη… Εκείνος Αμερικανός, χωρισμένος, εκείνη Ελληνίδα, εγκλωβισμένη σ’ έναν αποτυχημένο γάμο. Γνωρίζονται στο Πήλιο και η αμοιβαία έλξη που νιώθουν από την πρώτη στιγμή είναι ακατανίκητη, μυστήρια, σχεδόν μεταφυσική. Μια έλξη που συνοδεύεται καθημερινά από τρομακτικά, απόκοσμα όνειρα και μια διαρκή, εξουθενωτική αίσθηση déjà vu. Όμως και η πραγματικότητα που βιώνουν δεν είναι λιγότερο εφιαλτική, η σχέση τους διαταράσσεται σχεδόν καθημερινά από απρόοπτα γεγονότα και σκοτεινές παρεμβάσεις. Αναμφίβολα ο Θεός Έρως τους έχει σημαδέψει με το τόξο του, αλλά δεν έχει κάνει και τόσο καλή δουλειά…»

Σας ανοίξαμε την όρεξη, έτσι δεν είναι; Επειδή είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι και δε μας αρέσει το να πεινάει κανείς, ρίξτε μια ματιά σε ολόκληρη την εισαγωγή εδώ: https://bit.ly/40KFeHQ

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι παρά το γεγονός πως αρκετοί εκδοτικοί οίκοι ήθελαν να κάνουν «δικό» τους το βιβλίο, ο Χρήστος Φασούλας επέλεξε, προκειμένου να μην κάνει την παραμικρή… υποχώρηση, να το εκδώσει μόνος του και διατίθεται αποκλειστικά σε e-book αλλά και «κανονικό» softcover εδώ: https://bit.ly/40l2go9 

Σταματήστε την αναζήτηση: Βρήκαμε το βιβλίο του καλοκαιριού - και το έχει γράψει Έλληνας…

Εικόνα από την χθεσινή, εναλλακτική παρουσίαση του βιβλίου

Επομένως, φίλοι βιβλιοφάγοι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε 15-20 μέρες. Διαβάστε το βιβλίο, επικοινωνήστε αν θέλετε με τον ίδιο τον συγγραφέα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ή το twitter, κι εν συνεχεία ελάτε να μας πείτε αν- παρά τους ανυπέρβλητους Νέσπο, Κινγκ, Όσμαν- είχαμε δίκιο για το ποιος είναι ο «νικητής» του καλοκαιριού.

Δε λέμε, υπέροχες οι αστυνομικές ιστορίες, εκπληκτικά τα φανταστικά σύμπαντα ενός Βασιλιά, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ερώτα.

Ιδίως, όταν έρχεται (;) στην τύχη…