Το Μπαρακούντα είναι το μυθιστόρημα που δεν θα θες να αφήσεις απ' τα χέρια σου
Βρείτε μας στο
Βιβλίο

Το Μπαρακούντα είναι το μυθιστόρημα που δεν θα θες να αφήσεις απ’ τα χέρια σου

Δεν κυκλοφόρησε πρόσφατα. Εκδόθηκε το 2014. Είναι όμως ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή σου...

Το Μπαρακούντα είναι το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Χρήστου Τσιόλκα, που δεν θα θέλεις να αφήσεις από τα χέρια σου.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τον Ντάνι Κέλι, ενά φτωχό παιδί μεταναστών – πατέρας σκωτσέζος , μητέρα ελληνίδα- που έχει τη μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει από την εργατική τάξη από την οποία προέρχεται χάρη σε ένα τεράστιο ταλέντο: είναι δεινός κολυμβητής, ίσως ένας νέος Φέλπς.

barracuda_900

Χάρη στις επιδόσεις του στην κολύμβηση κερδίζει υποτροφία σε ένα κολέγιο της αυστραλιανής ελίτ. Για να αντιμετωπίσει την περιφρονητική στάση των συμμαθητών του –όλοι γόνοι πλουσίων οικογενειών – χρησιμοποιεί τη βία.

Ο Τσιόλκας, που και ο ίδιος είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς στην Αυστραλία, γράφει ένα βιβλίο για τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές ανισότητες, την αναζήτηση ταυτότητας προκαλώντας την κοινωνία να κοιταχτεί στον καθρέφτη

Γίνεται το Μπαρακούντα, το ψάρι με τα δολοφονικά ένστικτα. Και κερδίζει το σεβασμό τους. Οι πόρτες ανοίγουν, παρέες με την αριστοκρατία, όλοι θέλουν δίπλα τους το νέο αστέρι , εκείνον που ξέρει μόνο τη γεύση της νίκης.

Και ο Ντάνι δίνει τα πάντα, πειθαρχεί το σώμα του, τον εαυτό του απόλυτα προσηλωμένος στον έναν και μοναδικό στοχο γύρω απο τον οποίο περιστρέφεται ολόκληρη η ύπαρξή του: θέλει να γίνει ολυμπιονίκης, να κατακτήσει το σύμπαν κολυμπώντας. Μα η ζωή δεν ακολουθεί πάντα τα θέλω μας.

Ο Τσιόλκας, που και ο ίδιος είναι μετανάστης δεύτερης γενιάς στην Αυστραλία, γράφει ένα βιβλίο για τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές ανισότητες, την αναζήτηση ταυτότητας προκαλώντας την κοινωνία να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

barakounta2

Με αφορμή τον αθλητισμό μιλά για την επιτυχία και την αποτυχία, εμπειρίες κοινές που μπορούν να αγγίξουν τον οποιονδήποτε.

Είναι ένας ευφυέστατος νέο ηθογράφος με ευαίσθητη ματιά που τον οδηγεί στα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης. Το βιβλίο του έγινε και μίνι σειρά, όπως και το προηγούμενο μυθιστόρημά του, το Χαστούκι , που έχει πουλήσει πάνω από 1,5 εκατ. αντύτυπα και ήταν υποψήφιο για Μπούκερ. Διαβάστε το και δείτε το. Δεν θα χάσετε το χρόνο σας.