Οι τρεις χειρότερες με διαφορά αγγαρείες στον στρατό
Βρείτε μας στο
Άντρας

5 λόγοι για τους οποίους ακόμα και τα βύσματα τρώνε φυλακή στον στρατό

Πριν τα στρατόπεδα γίνουν κολέγια, κάποιοι υπήρξαν πραγματικά μάχιμοι και το αποδεικνύουν τα πέι μπουκ τους κύριοι.

Τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να φας στον στρατό είναι τηγανητό ζβαν, τετηγμένο τυρί με ημερομηνία λήξεως 20ΧΨ και άδικη φυλάκα…

Η συγκολλητική ουσία

Ένα από τα καλά του να σου αναθέσει η μαμά πατρίδα χρέη Επιλοχία Λόχου είναι η χαρά του να καθαρογράφεις αυτό το πράγμα που ονομάζεται Ημερήσια Διαταγή. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα βιβλίο συμβάντων που αφορά κατά κύριο λόγο καμπάνες πως έχουν ρίξει οι βαθμοφόροι σε κάθε αφορμή. Έτσι καταφέρνεις να μάθεις τι συνταρακτικό έχει συμβεί στο Τάγμα κι εσύ το έχασες είτε επειδή φίδιαζες αναίσχυντα κι ασύστολα είτε επειδή ήσουν 15 μέρες στο βουνό, στην άσκηση «Αντάρτης». Κάτι σε Survivor χωρίς το έπαθλο φαγητού ένα πράγμα.

Επιστρέφοντας αντιγράφεις στο «πέι μπουκ» του καθενός τους λόγους που έφεραν φυλάκα, αλλά και την απίθανη εφευρετικότητα των βαθμοφόρων όταν πρέπει να περιγράψουν το αμάρτημα. Όπως για παράδειγμα, το «τιμωρείται με 10ήμερο φυλάκιση διότι έφερε στο τριχωτό της κεφαλής του συγκολλητική ουσία». Και πάνω που λες από μέσα σου «καλά του έκανε του μαλάκα που πήγε κι έβαλε ούχου στα μαλλιά του», διαβάζεις το επεξηγηματικό «ήτοι ζελέ» και καταλαβαίνεις ότι μάλλον κάποιος το τερμάτισε (και δεν ήταν ο φαντάρος).

5 λόγοι για τους οποίους ακόμα και τα βύσματα τρώνε φυλακή στον στρατό

Αλόγιστες δραστηριότητες

Το πρώτο πράγμα που ακούς όταν βάζεις τα χακί είναι το «εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο στρατός». Εντάξει, το δεύτερο είναι αφού σταθερά στην κορυφή των τσαρτς είναι η μελλοντολογικού χαρακτήρα πρόβλεψη «θα πήξεις κωλόψαρο», αλλά ας μην αφήνουμε τέτοιες λεπτομέρειες να κάμπτουν το ηθικό του στρατεύματος. Λογική και στρατός, λοιπόν. Μια δύσκολη σχέση που περνά από 40 κύματα, ιδιαίτερα όταν κληθείς να κάνεις τα περίφημα «πλωτά». Λίγα λόγια για το έργο. Οι πιο μάχιμοι του τάγματος πηγαίνουν σε ένα παραθαλάσσιο μέρος με την δικαιολογία πως θα κάνουν ασκήσεις τύπου «ανακατάληψη βραχονησίδας» ή «απόβαση πίσω από τις γραμμές του οχτρού». Στην πραγματικότητα βλέπεις τους βαθμοφόρους να κάνουν τα μπάνια τους.

Μία μέρα, όλο γλύκα και καλοσύνη, επιτρέπουν και στους στρατιώτας να μπουν κι εκείνοι στη θάλασσα για λόγους αναψυχής. Ωστόσο κατορθώνουν κι εκεί να στο βγάλουν ξινό. Καμπάνα επειδή οι πετσέτες με το χαρακτηριστικό «Ε.Σ» δεν ήταν «ζυγισμένες-στοιχισμένες», όπως λένε αυτοί που τα ελληνικά τα παίζουν στα δάχτυλα, καμπάνα κι επειδή «δραστηριοποιούνταν αλόγιστα στην θάλασσα».  Πώς μεταφράζεται αυτό; Τα καθάρματα τόλμησαν και βούτηξαν το κεφάλι. Μιλάμε για ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ (ειδικά εάν έφεραν και συγκολλητική ουσία στην κεφαλή). Ένας που τόλμησε να βάλει αντηλιακό, πέρασε στρατοδικείο.

5 λόγοι για τους οποίους ακόμα και τα βύσματα τρώνε φυλακή στον στρατό

Μετά την απομάκρυνση εκ του κοιτώνα ουδείς στρατιώτης αναγνωρίζεται

Εντελώς τυχαία στη μονάδα βρίσκεσαι στο Λόχο που εκτός από τη σκοπιά της πίσω πύλης, έχει και τα περίπολα. Όταν ο Επιλοχίας βγάζει υπηρεσίες, ανακαλύπτεις με τρόπο πως ο Πυργιώτης σ’ «έφτιαξε» πάλι και σε στέλνει σκοπέτο 4-6 ξημερώματα. Μοιράζεσαι τον πόνο σου με τον τύπο που κοιμάται από πάνω και τους τελευταίους 8 μήνες σου τα έχει πρήξει κανονικά για την γκόμενα που τον κεράτωσε όταν παρουσιάστηκε. Επειδή είναι κι αυτός περίπολο 3-6 του ζητάς να βγάλει επιτέλους το σκασμό για την «μπαζόλα που αγαπάει ακόμα», μπας και κοιμηθείτε.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Προσθέτεις πως καλό θα ήταν να σκουπίσει τα δάκρυά του για να μην πέφτουν πάνω σου νυχτιάτικα, λες και περνάς το μαρτύριο της σταγόνας. Τον παρηγορείς και πέφτετε για ύπνο. Κι αυτός ο αλήτης λίγες ώρες μετά έχει ξεχάσει πως έκλαιγε στους ώμους σου και σ’ αποκαλούσε αδερφό του. Τι «αλτ εις ει» και ιστορίες, τον βλέπεις από μακριά και του λες «πού είσαι ρε παπάρα, όλο το βράδυ βόγκαγες», αλλά αυτός επιμένει να του κάνεις αναγνώριση «προβλεπέ και με το νόμο». Κάτσε ρε μάστορα, πότε πρόλαβες να με ξεχάσεις που μου γράφεις και «κακώς» στο βιβλιαράκι. Που αν ήθελε ο οχτρός να βρει έναν νταμπλ έιτζεντ κατάσκοπο να μας φάει όλους, σιγά που θα διάλεγε εσένα που ξεχωρίζεις από χιλιόμετρα με τόσο κέρατο που σου φόρεσε η παρθένα. «10ήμερο φυλάκιση διότι εκτελούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του ως σκοπός». Ναι, αλλά όταν εκτελούσα μέχρι τελευταίας ρανίδος τα καθήκοντά μου ως παρηγορήτρα ήταν καλά ρε γαμωσείρι ε;

Η φυλή των Μουτζαχεντίν

Ο Επιλοχίας από τον Πύργο που λέγαμε συνεχίζει να δείχνει την αδυναμία που σου έχει. Έτσι, μετά το ζουζουνιάρικο 4-6, σε γυρνάει σε «καπάκι» γερμανικό 2-4. Επιστρέφοντας από τη σκοπιά λες «δεν ρίχνω μία ξούρα τσακ-μπαμ να τελειώνω;». Το κάνεις. Εάν υποφέρεις από το σύνδρομο Αριδά, ήτοι (για να μιλήσουμε σαν στρατιώτες) η τριχοφυΐα σου είναι τέτοια που δεν χρειάζεσαι μάλλινα τον χειμώνα, έχεις πρόβλημα. Το οποίο θα εμφανιστεί κατά τις 14:00 στη μεσημεριανή αναφορά του τάγματος.

«Δεν μου λες παιδί μου εσύ, από πού είσαι;», σε ρωτάει όλο ενδιαφέρον ο Υπόδοικας. «Από την Ζάκυνθο κύριε Διοικητά», απαντάς, κάνοντας σκόπιμα λάθος μήπως τύχεις της εύνοιάς του. Αλλά δεν είναι γραφτό να γίνεις ο Χλαπάτσας που πάντα ονειρευόσουν. «Κι από πότε έχετε και στα Δωδεκάνησα Μουτζαχεντίν;», αναρωτιέται ο τσακωμένος με τη Γεωγραφία και το χιούμορ αξιωματικός καριέρας. Τέσσερις μέρες φυλακή και στο σταυρό σου να κάνεις που δεν ζήτησε εξέταση δείγματος ούρων να σου ρίξει δύο χρόνια αποκλεισμό λόγω αυξημένης τεστοστερόνης. Κι ο Ζαγοράκης το ίδιο πρόβλημα είχε, αλλά έγινε ευρωβουλευτής ρε παιδιά. Εμείς σε πηγάδι κατουρήσαμε ξυριστήκαμε;

5 λόγοι για τους οποίους ακόμα και τα βύσματα τρώνε φυλακή στον στρατό

Κίνηση καλής θέλησης

Και κλείνουμε με μια σουρεάλ εικόνα και αντίστοιχο διάλογο. Λέει ο ευρισκόμενος στον «τάκο» φαντάρος: «Παρουσιάζομαι στην πρωινή αναφορά του τάγματος κύριε διοικητά για να σας αναφέρω πως είμαι τιμωρημένος με 20ήμερο φυλάκιση από εσάς διότι εξήλθα λάθρα του στρατοπέδου και με την ευκαιρία για να αιτηθώ 15μερο άδεια για να πάω σπίτι μου», βροντοφώναξε ο γίγας. Κι όταν ο Δοίκας του απάντησε πώς τολμά και με ποιο δικαίωμα και τέτοια, έχει μούτρα να ζητάει και άδεια την επομένη κιόλας του παραπτώματος, ο παλαίουρας δίνει απάντηση που τον εκτοξεύει στα όρια του μύθου. «Έλεγα μήπως προβαίνατε σε καμιά κίνηση καλής θέλησης για να μην έχουμε απόψε τα ίδια»! Αθάνατος (και μάλλον ακόμα φαντάρος).