Η μοναδική εκπομπή για την οποία θα παρατούσα ευχαρίστως το Μουντιάλ
Βρείτε μας στο

Ο μήνας του Μουντιάλ είναι για τον μέσο άντρα ό,τι και το Πάσχα για τον Πέτρο Γαϊτάνο. Η πιο ιερή περίοδος του χρόνου. Για 30 μέρες, δεν θέλει να βλέπει και να ακούει οτιδήποτε δεν έχει σχέση με μπάλα, ομίλους και κουβά. Ή μήπως όχι;

Το Menshouse έκανε το απόλυτο πείραμα του CERN. Ρώτησε τα εκλεκτά του μέλη αν υπάρχει κάποια εκπομπή για την οποία θα παρατούσαν το μουντιάλ. Δυστυχώς δεν ήταν όλοι ψύχραιμοι στο άκουσμα της ερώτησης. Δυο μας έφεραν το λάπτοπ στο κεφάλι, ένας μας ξεπροβόδισε με το γλυκό «ουστ από ‘δω μωρή Τιτίκα» και ένας αγροίκος προτίμησε να πάρει μεταγραφή στη «Σούπερ Κατερίνα» για να κάνει πιο αξιοπρεπή θέματα απ’ αυτό!

Υπήρξαν και μερικοί, που δεν κότεψαν. Πήραν το ρίσκο και απάντησαν δίχως φόβο και πάθος στο μεγάλο ερώτημα. Είναι οι και λέγονται:

Μάκης Ρηγάτος

Δεν τίθεται θέμα διλήμματος. Ακόμα και αν έχει τελικό μουντιάλ Βραζιλία-Αργεντινή και το σκορ στο 32 είναι 3-3 με 2 γκολ του Μέσι και 1 του Ιγκουαχαχαχαχα για την Αργεντινή και 3 γκολ του Ελιομάρ Καρβάλιο (και στα 45 του τα παστελώνει όπως τότε στην Παιανία) για τους Βραζιλιάνους, η απόφαση είναι εύκολη.

Αν απέναντι έχει «Δίκη» με καλεσμένους τον Κώστα –ημών τον επιούσιο- Γκόντζο και τον Κώστα Αντωνίου να συζητούν για την πολυμετοχικότητα και τη διαφορά του Ροντρίγκο Σόουζα από τον Σάντορ τον Τόργκελε όταν παίζουν το pick n’ roll με το τσαρούχι τους, τότε η απόφαση είναι εύκολη. Αλλάζεις κανάλι και ρουφάς κάθε λέξη του πράσινου στρατηλάτη της καρδιάς μας, μέχρι να λάβεις το Άγιος Φως της δικής μας απάντησης, της απάντησης των φιλάθλων. Αμήν…

Η μοναδική εκπομπή για την οποία θα παρατούσα ευχαρίστως το Μουντιάλ

Δημήτρης Πετρίδης

Το να λες πως θα παρατούσες το Μουντιάλ για να δεις μια εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης είναι σα να λες ότι θ’ άφηνες στα κρύα του λουτρού την ξαναμμένη Μόνικα Μπελούτσι για την- ψυχρή απέναντί σου- Αλέκα Παπαρήγα, όμως…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Όμως τι να κάνουμε που και η Αλέκα έχεις τους θαυμαστές της; Επομένως, αν μ’ έναν μαγικό τρόπο ο Σπύρος Παπαδόπουλος σταματούσε να… ποτίζει εαυτόν και αλλήλους και να καλεί στο στούντιο κάθε δεύτερη εβδομάδα τον Μακεδόνα (πιο επίκαιρος από ποτέ) προκειμένου να επιστρέψει στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», τότε ευχαρίστως την έκανες τη θυσία. Ok, ναι- δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας στο τέλος αντί για 50 εκατομμύρια δραχμές οι νικητές θα έφευγαν με 2 κομμάτια τυρόπιτα και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, αλλά και πάλι: μιλάμε για τον Εκατομμυριούχο. Ποιο Μουντιάλ τώρα;

Δημήτρης Καναβαράκης

Είδες Αργεντινή. Είδες Βραζιλία. Είδες Γερμανία και Αγγλία. Πόσο χειρότερος ήταν δηλαδή ο Αστέρας (ένας είναι ο σκέτος Αστέρας) του Πέτρου Αλισσανδράτου; Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Βλέπεις τον Μέσι ανήμπορο να νικήσει έναν πρώην σκηνοθέτη από τα 11 βήματα, στέλνοντας όλο τον πλανήτη στον κουβά και ξέρεις ότι αν είχε τον Πασχάλη Τσαρούχα απέναντι θα του είχαν κοπεί τα γόνατα προτού καν εκτελέσει.

Ναι ρε φίλε, τον είχε ζητήσει μεταγραφή (απευθείας απ’ τον Αστέρα) κοτζάμ Ιντερ (!) και τώρα, μέρες μουντιαλικές, θα αντάλλαζα μετά λαγνείας έναν αγώνα Πολωνίας – Σενεγάλης (για Ιράν-Μαρόκο δεν το συζητώ) για εκείνο το επικό επεισόδιο που η Τζίνα Αλιμόνου γδύθηκε από τη χαρά της όταν έμαθε ότι ο καλός της ήταν ένας εν δυνάμει νερατζούρο (τι, δεν είχε γδυθεί και για αυτό;).

Η μοναδική εκπομπή για την οποία θα παρατούσα ευχαρίστως το Μουντιάλ

Βαγγέλης Χαντζής

Δε χρειάστηκε πολλή σκέψη, δε χρειάστηκε να μπω σε δίλημμα, η απάντηση ήταν απλή και ήρθε απ’ ευθείας στο μυαλό. Η απόλυτη καλοκαιρινή εκπομπή, η απόλυτη εκπομπή όπου εθνικές ομάδες διαγωνίζονται όχι μόνο σε ένα άθλημα, όπως το το ποδόσφαιρο, αλλά σε πολλά. Μια πανευρωπαϊκή σύμπραξη, ένα πανηγύρι αθλητισμού, πολιτισμού, παιχνιδιού και ένα από τα επικότερα μουστάκια διαιτητή, αυτό του Ντενί Πετιό.

Μιλάμε φυσικά για τα ορίτζιναλ, τα κλασικά, τα ασύγκριτα, τα «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα». Με Κώστα Σγόντζο ή με Δάφνη Μπόκοτα, δεν έχει τόση σημασία. Με ελληνικές πόλεις να μας εκπροσωπουν σε παιχνίδια που έπρεπε να φορούν μπλε κολάν και να γλιστρούν σε νερά, παίρνοντας συνήθως μία από τις δύο τελευταίες θέσεις, μαζί με τη Μάλτα. Ποιο Μουντιάλ και ποιος Μέσι; Παιχνίδια χωρίς σύνορα και φιλ ρουζ με τύπους ντυμένους κότες να μαζεύουν αυγά που πέφτουν από τον ουρανό. Τηλεοπτική ονείρωξη.

Η μοναδική εκπομπή για την οποία θα παρατούσα ευχαρίστως το Μουντιάλ

Στέργιος Πουλερές

Νομίζω ότι αν προβαλλόταν ξανά στην τηλεόραση η συγκεκριμένη εκπομπή θα παρατούσα όχι μόνο το Μουντιάλ, αλλά και τελικό Ευρωλίγκας που θα έπαιζε η Πανάθα. Το Legends of the Hidden Temple είναι το σενάριο που θα έγραφες αν έκανες τη ζωή σου ταινία.

Θα ήσουν συνέχεια σε μια ομάδα που θα έφτανε ως τον τελικό, θα έμπαινες στο ναό, θα έβρισκες τον ασημένιο πίθηκο, θα είχες αποφύγει όλους τους Ολμέκους και θα έβρισκες ολόκληρο το μενταγιόν. Προσωπικά μου άρεσε πάντα η πρώτη φάση γιατί εξαιτίας της έμαθα τι είναι το ιγκουάνα, το μπαρακούντα και ο ιαγουάρος. Βέβαια το φετινό Μουντιάλ μου είναι ούτως ή άλλως αδιάφορο μέχρι να φτάσουμε στους 16, που και Ερωτοδικείο έβλεπα αντί το Τυνησία-Αγγλία.