bugatti
Βρείτε μας στο

Αυτό το κείμενο είναι η απόδειξη ότι οι συνάδελφοι μου δεν με ξέρουν καθόλου. Ειλικρινά συγκαταλέγομαι στους 10 πιο φοβητσιάρηδες με την μεγάλη ταχύτητα. Βάλε με σε μια Ferrari, αγωνιστική της Formula, και θα σου λερώσω κάθε σημείο στο αμάξι. Παρόλα αυτά, αν με βάλεις να παρακολουθώ διαρκώς γρήγορα αυτοκίνητα, τότε θα ξεχαστώ για μια αιωνιότητα. Ειδικά αν μιλάμε για μοντέλο Bugatti που έχει αυτό το…κάτι!

Αν είσαι φαν της ταχύτητας, τότε αυτά τα 5 μοντέλα θα σου αιχμαλωτίσουν τις σκέψεις. Αν μπορείς και να τ΄αγοράσεις, τότε προσφέρομαι να γίνω κολλητός σου!

KOENIGSEGG AGERA R

Αυτό το Bugatti που θέλω: Τα 5 πιο γρήγορα αμάξια που είδαμε

Παρά το γεγονός ότι δεν μιλάμε για ένα κραταιό όνομα στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Koenigsegg (+1 όποιος σκέφτεται τη μπύρα) έκανε all in στο Agera και έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. 271 μίλια την ώρα. Αυτό είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας για μη αγωνιστικό όχημα. Κι όχι μόνο αυτό. Είναι το κορυφαίο όχημα σε επίπεδο επιτάχυνσης, μιας και πάει από το 0 στο 186 μέσα σε 11.7 δευτερόλεπτα. Με κινητήρα τούρμπο V8 DOHC και 1140 άλογα, δεν το λες και παρ-άλογο!

HENNESSEY VENOM GT

Αυτό το Bugatti που θέλω: Τα 5 πιο γρήγορα αμάξια που είδαμε

Ακόμη μια βιομηχανία με μικρό ιστορικό και λίγα «χιλιόμετρα» ζωής. Λίγα δεν είναι με τίποτα τα χιλιόμετρα της Venom, ενός οχήματος βασισμένου σε ένα παραποιημένο μοντέλο Lotus Exige, που πιάνει τα 270 μίλια την ώρα και κάνει το 0-200 σε 14 δεύτερα και κάτι δέκατα. Ο κινητήρας είναι ένας μεγαλοπρεπής 7λιτρος  V8 και έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο design, εξωτερικό και εσωτερικό.

BUGATTI VEYRON SUPER SPORT

Αυτό το Bugatti που θέλω: Τα 5 πιο γρήγορα αμάξια που είδαμε

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μια βασίλισσα που εκθρονίστηκε. Για μια αποκαθήλωση. Η Bugatti Veyron ήταν για χρόνια στο νούμερο ένα της κατάταξης.  Στην προσπάθεια της να απαντήσει στην κυριαρχία της Koenigsegg, αναβάθμισε το μοντέλο της Veyron και το πήγε από τα 250 μίλια στα 268. Ο 8λιτρος Quad-Turbo W16 κινητήρας μπορεί να παράγει ροπή πάνω από 1.100 λίμπρες. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του το τοποθετούν ψηλότερα απ΄όλα στη λίστα με τα πιο ακριβά, αφού το κόστος ξεπερνάει το 1.5 εκατομμύριο. Τα 1.200 άλογα φανερώνουν ένα όχημα που καλπάζει.

BUGATTI CHIRON

Αυτό το Bugatti που θέλω: Τα 5 πιο γρήγορα αμάξια που είδαμε

Ο παρουσιαστής του Top Gear, ο James May, είχε αποκαλέσει την Bugatti Chiron ένα Concorde των αυτοκινήτων. Το Concorde είναι το πιο γρήγορο τρένο παγκοσμίως. Είναι η Chiron των τρένων. Αυτή είναι η σωστή παρομοίωση. Η Chiron είναι ένα μνημειώδες αυτοκίνητο, μια κατασκευή απαράμιλλης αισθητικής. Φτάνει ταβάνι στα 261 μίλια την ώρα, αλλά σε αγωνιστικό δρόμο ξεπερνάει τα 271 της Venom. Διαθέτει 1.500 άλογα και μηχανισμό που προσαρμόζεται στην αύξηση ή μείωση της ταχύτητας.

9FF GT9-R

Αυτό το Bugatti που θέλω: Τα 5 πιο γρήγορα αμάξια που είδαμε

Το αυτοκίνητο της γερμανικής 9FF είναι ένα υπερόχημα. Σίγουρα τα 257 μίλια την ώρα μοιάζουν λίγα μπροστά στα από πάνω. Αυτό δεν αλλάζει καθόλου την αξία του. Κατασκευάστηκε βάσει της θρυλικής Porsche 911 και διαθέτει έναν 4λιτο 6κύλινδρο Flat 6 κινητήρα, δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνει την δυνητική ταχύτητα του οχήματος. Κάνει το 0-60 σε 2.5 δεύτερα, το 0-190 σε λιγότερο από 16 και έχει 1.120 άλογα ιπποδύναμη.