Βρείτε μας στο
Μπάλα

Το Euro 2004 πρώτο πρώτο: 5 ματς που ο ταξιτζής σου ξέρει σίγουρα πως ήταν στημένα

17 χρόνια μετά θυμόμαστε τις ομορφιές που είχαν ακουστεί για το Euro 2004 (και όχι μόνο)

Χρειάζεται απλά μια σχετικά μεγάλη διαδρομή (ή έστω να πετύχεις κίνηση, που στην Αθήνα δεν το λες και δύσκολο πράγμα) για να σου αναλύσει ένας ταξιτζής το πώς και το γιατί είσαι βλάκας να σκας με τα… ποδόσφαιρα ή το άλλο το άθλημα που παίζεται με την «σπυριάρα».

Η παρούσα ιστοσελίδα, φυσικά, ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ, αλλά σας παρουσιάζει τα πιο στημένα αθλητικά γεγονότα στην ιστορία, σύμφωνα πάντα με τον ταξιζτή της διπλανής πιάτσας.

Όλο το EURO 2004

Γιατί ήταν στημένο: Τι γιατί; Πού ζεις άνθρωπέ μου; Για να μας βάλουν στα Μνημόνια οι κερατάδες. Τα πάντα ήταν σικέ σ’ εκείνο το EURO. Η ντρίμπλα του Ζαγοράκη στον Ζιντάν, το γκολ του Χαριστέα στον τελικό. Ακόμη και τα δάκρυα του Κριστιάνο ήταν ψεύτικα. Στο κόλπο ήταν μέχρι και ο Πορτογάλος, που ειδικά εκείνη τη μέρα είχε λουστεί με Ούλτρεξ με άρωμα κρεμμύδι για να μπορέσει να κλάψει στο τέλος. Μέχρι και το πλάνο που ο σκηνοθέτης κάνει κοντινό στον Γκαγκάτση και από κάτω έγραφε «Πρωθυπουργός της Ελλάδας», μέρος του κόλπου ήταν κι αυτό, για να θολώσουν τα νερά. Όσο βλέπαμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ και στη σύζυγό του να πανηγυρίζουν, ο Καραμανλής έβαζε υπογραφές για τα Μνημόνια. Κι επειδή ήταν καλός διαπραγματευτής, εκτός από την κούπα, εξασφάλισε το Ευρωμπάσκετ και τη Γιουροβίζιον την επόμενη χρονιά.

Το Euro 2004 πρώτο πρώτο: 5 ματς που ο ταξιτζής σου ξέρει σίγουρα πως ήταν στημένα

Από ποιον το έμαθε: Από τον ίδιο τον Καραμανλή. Ένα βράδυ αργά που άφησε την κούρσα με αλάρμ στην Ερμού και πετάχτηκε στου Μπαϊρακτάρη για ένα κεμπάπ, τον άκουσε να λέει την ιστορία. Τον κατάλαβε από τη φωνή, αφού δεν τον είδε έτσι κρυμμένος που ήταν πίσω από ένα λόφο πιτόγυρα.

Το Λαμία-Πανσερραϊκός 3-1

Γιατί ήταν στημένο: Δεν είναι σίγουρο, αλλά απλά υπήρξαν κάτι φήμες μετά το γκολ που είδατε στο παραπάνω βίντεο. Σύμφωνα με τον «ταρίφα» της πιο κοντινής σε εσάς πιάτσας,  ο δήμαρχος Λαμίας ζηλεύει τη δόξα του Απόστολο Γκλέτσου στη Στυλίδα και θέλει να δείξει πως κάνει κι αυτός έργα για τη μεγάλη πόλη του νομού, ανεβάζοντάς την κατηγορία.

Το Euro 2004 πρώτο πρώτο: 5 ματς που ο ταξιτζής σου ξέρει σίγουρα πως ήταν στημένα

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Από ποιον το έμαθε: Από τον Απόστολο Γκλέτσο. Τον πηγαινοφέρνει όταν κατεβαίνει Αθήνα επειδή κυκλοφορεί στα διόδια ινκόγκνιτο για να μην τον δει κανείς να πληρώνει τώρα που σταματήσανε οι μαγκιές με τα κινήματα «Δεν πληρώνω». Μάλιστα, ο Αποστόλης του ορκίστηκε πως λέει αλήθεια «στο σταυρό που βουτάει και πιάνει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ ‘87

Γιατί ήταν στημένο: Επειδή είχαμε ΠΑΣΟΚ! Ο Αντρέας έλεγε μεν κάτι για ΕΟΚ, ΝΑΤΟ, βάσεις, στόλους και Αμερικάνους, αλλά στους γιάνκηδες φέρθηκε σπαθί. Πολλοί τότε τον κατηγόρησαν για κωλοτούμπα, όμως η αλήθεια είναι πως για να παραμείνει η Ελλάδα στο άρμα της Δύσης, ο ηγέτης της σοσιαλδημοκρατίας πήρε ανταλλάγματα. Ένα από αυτά ήταν και οι δύο βολές του τίμιου γίγαντα. Αν τις έχανε ο Αργύρης Καμπούρης, ο διαιτητής ήταν μιλημένος να δίνει επανάληψη λόγω χρήσης λέιζερ (κι ας μην υπήρχαν τότε) μέχρι να ολοκληρωθεί η περεστρόικα.

Το Euro 2004 πρώτο πρώτο: 5 ματς που ο ταξιτζής σου ξέρει σίγουρα πως ήταν στημένα

Από ποιον το έμαθε: Από τον Τσατσένκο. Τον οποίο τον είχε πάει ένα βράδυ στου Βέρτη. Αν τολμήσεις και ρωτήσεις τον ταρίφα πώς στο διάολο χώρεσε στο αμάξι εκείνο το θεριό, θα σου απαντήσει πως τότε (επί ΠΑΣΟΚάρας) οδηγούσε Mercedes 200άρα τύπου «νεκροφόρα», αλλά τη σκότωσε τελικά «όταν ανέβηκε στην εξουσία η δεξιά κι ακριβύνανε τα πετρέλαια».

Το πρωτάθλημα της Λέστερ

Γιατί ήταν στημένο: Επειδή ήδη οι τραπεζίτες στο «Σίτι» του Λονδίνου ήξεραν πως έρχεται το Brexit και πως αυτό θα είχε συνέπειες για το χρηματιστήριο της χώρας. Φρόντισαν, λοιπόν, να παίξουν τα άντερά τους στη Μαλαισία στην κατάκτηση του τίτλου από την Λέστερ ώστε να ρεφάρουν τη χασούρα. «Τι νόμιζες ρε φίλε, πως θα κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια όπως εμείς που ‘χαμε στα χέρια μας τον Ρανιέρι και δεν τονε εκμεταλλευτήκαμε»;.

Το Euro 2004 πρώτο πρώτο: 5 ματς που ο ταξιτζής σου ξέρει σίγουρα πως ήταν στημένα

Από ποιον το έμαθε: Ονόματα δεν ξέρει, αλλά ένα βράδυ που έτρωγε σουβλάκια στη Λιβαδειά άκουσε κάποιον «Γιάννη» να μιλάει στο τηλέφωνο με ένα τύπο που του έλεγε πως έκανε λάθος που έδιωξε τον Ρανιέρι από την Εθνική.

Το Λίβερπουλ-Μίλαν 3-3

Γιατί ήταν στημένο: Δεν είναι βέβαιος ακόμα, αλλά «αλήθεια ρε φίλε είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις πως το ματσάκι ήταν αβαβά; Ακόμα και μικρό παιδί το παίρνει χαμπάρι κι εσύ ολάκερος μαντράχαλος κάθεσαι και χάφτεις τα παραμύθια του Σωτηρακόπουλου»; Το πιθανότερο σενάριο, που το το σφύριξε μια αγγλίδα τουρίστρια, της οποίας της τον σφύριξε ένα καλοκαίρι που την πέταξε από την Πλάκα στο Μοναστηράκι έναντι μόλις 50 ευρώ, είναι πως το έκαναν οι δισκογραφικές εταιρείες για να αυξηθούν οι πωλήσεις του single «You ‘ll never walk alone».

Από ποιον το έμαθε: Είναι απ’ το χωριό δεν τον ξέρεις…