Η επόμενη η πιο σημαντική μεταγραφή της Παρί: Ο παίκτης που θα αξιοποιήσει τον Νεϊμάρ
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Η επόμενη η πιο σημαντική μεταγραφή της Παρί: Ο παίκτης που θα αξιοποιήσει τον Νεϊμάρ

Δεν είναι ο Νίκωνας, ούτε ο... Πίου. Είναι αυτός που αν τον είχε πέρσι η Παρί δεν θα έχανε ποτέ το πρωτάθλημα απ' τη Μονακό.

Κάτι λιγότερο από 1 δισ. ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα – για την ακρίβεια 941 εκατ. ευρώ – που έχει ξοδέψει η Παρί Σεν Ζερμέν σε μεταγραφές από το 2011, που ο Νασέρ Ελ Κελαϊφί εξαγόρασε το σύλλογο.

Αν αφαιρέσουμε τα 238 εκατ. που έχουν δαπανηθεί φέτος, ο μεγαλοεπενδυτής από το Κατάρ έχει δαπανήσει 703 εκατ. ευρώ σε νέους παίκτες την προηγούμενη εξαετία και δεν έχει δει την ομάδα του να προκρίνεται πέραν της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε έξι χρόνια τέσσερα πρωταθλήματα –χάθηκαν αυτά του 2012 και το περσινό – και καμία παρουσία στα ημιτελικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης. Ειδικά πέρσι η σεζόν εξελίχθηκε σε παταγώδη αποτυχία, με την απώλεια του τίτλου από τη Μονακό και τον αποκλεισμό στους «16 του Τσάμπιονς Λιγκ με την «εξάρα» από την Μπαρτσελόνα.

Η επόμενη η πιο σημαντική μεταγραφή της Παρί: Ο παίκτης που θα αξιοποιήσει τον Νεϊμάρ

«Ως εδώ και μη παρέκει», διεμήνυσε στα μεγάλα brands του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ο Άραβας Κροίσος, στολίζοντας τον Νεϊμάρ με το μανδύα του προφήτη που θα οδηγήσει την Παρί στη Γη της Επαγγελίας. Αρκούν όμως ο Βραζιλιάνος και οι συνοδοιπόροι του στην επιθετική γραμμή (Ντι Μαρία, Ντράξλερ, Καβάνι, Παστόρε) για να δικαιώσουν τις μεγάλες προσδοκίες των Παριζιάνων; Ούτε οι ίδιοι δεν φαίνεται να το πιστεύουν, από τη στιγμή που σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο ετοιμάζουν άλλο ένα μεταγραφικό «μπαμ». Το όνομα που έχει «παίξει» πολύ είναι αυτό του Αλέξις Σάντσες, ενώ τις τελευταίες ώρες γράφτηκε ότι φλερτάρει έντονα με τον Κιλιάν Εμπαμπέ!

Οι άλλες δύο φετινές προσθήκες του συλλόγου είναι ο Ντάνιελ Άλβες (ως ελεύθερος) και ο αριστερός μπακ Γιούρι, που αποκτήθηκε από τη Σοσιεδάδ αντί 16 εκατ. ευρώ. Η επόμενη είναι ίσως και η σημαντικότερη, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στην άφιξη του 26χρονου σούπερ σταρ, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ικανότητες του. Αν η Παρί συνεχίσει και φέτος με το 4-3-3, o ακριβότερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα είναι ο αριστερός εξτρέμ και προφανώς για αυτό το λόγο ο Γιούλιαν Ντράξλερ μοιάζει φευγάτος (με πιθανό προορισμό μάλιστα τη Βαρκελώνη). Ίσως πρόκειται για μια λάθος κίνηση, καθώς ο Γερμανός έκανε εξαιρετική πρώτη σεζόν στο Παρίσι και είναι μόλις 23 ετών.

Ο Νεϊμάρ είναι ένας παίκτης που μπορεί να ηγηθεί και σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, τύπου επιτελικού χαφ (όπως έχει κάνει άλλωστε στην Εθνική Βραζιλίας) και όταν δίνεις 222 εκατ. ευρώ θέλεις να πάρεις το μέγιστο από έναν σταρ τέτοιας ποιότητας. Και αυτό το μέγιστο μπορεί να στο δώσει όταν κινείται στον άξονα, ως ο πυρήνας ενός 4-2-3-1.

Είτε όμως ο Νεϊμάρ προορίζεται για αριστερός εξτρέμ, είτε για το ρόλο του «10», η Παρί μοιάζει αυτή τη στιγμή να χρειάζεται λιγότερο έναν ακόμη περιφερειακό φορ (τύπου Εμπαμπέ, ή Σάντσες) απ’ ότι έναν επιθετικό περιοχής που θα ταλαιπωρεί όλη την αντίπαλη άμυνα και θα μετουσιώνει σε γκολ τις εμπνεύσεις του Βραζιλιάνου. Ο Εντίσον Καβάνι ασφαλώς και είναι ένας χαρισματικός παίκτης, όχι όμως η top κλάση, ή η επιτομή του «killer» απέναντι σε κλειστές άμυνες (υστερεί επίσης στον τομέα των ασίστ, έχοντας μόλις 22 σε 200 ματς με την Παρί). Έναν τέτοιο χρειάζεται πιθανότατα τώρα η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας για να απογειωθεί αγωνιστικά.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Ποιον; Οι ανάγκες της θεωρούμε ότι ταιριάζουν… γάντι με έναν συγκεκριμένο.

Είναι ο παίκτης περιοχής με την κορυφαία τεχνική κατάρτιση παγκοσμίως. Έχοντας την ευχέρεια να σκοράρει με 1000+1 τρόπους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του κεφαλιού.

Ο φορ με το ανώτερο επίπεδο οξυδέρκειας και αντίληψης μπροστά από το αντίπαλο τέρμα. Ικανότατος και στη δημιουργία, με 73 ασίστ σε εφτά χρόνια καριέρας στη Γερμανία.

Ο ηγέτης που έχει μετατρέψει την εθνική ομάδα της χώρας του από «φτωχό συγγενή» την προηγούμενη 30ετια σε διεκδικήτρια πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro.

Ο δεινός εκτελεστής που έβαλε τέσσερα γκολ σε ένα 90λεπτο απέναντι στη Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Και άλλα πέντε σε εννιά λεπτά σε αγώνα Μπουντεσλίγκα.

Ο επιθετικός που αν είχε η Παρί πέρσι στη γραμμή κρούσης δεν θα έχανε ποτέ το πρωτάθλημα από τη Μονακό.

Δεν είναι ο… Νίκωνας, ούτε ο Πίου. Είναι αυτός που φανταστήκατε.

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν θα ήταν απαραίτητο να ξεφορτωθεί η Παρί τον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός μπορεί να παίξει και στις πτέρυγες, σε τέτοιο ρόλο άλλωστε ξεκίνησε την καριέρα του. Επιπλέον θα μπορούσε να συνθέσει και δίδυμο με τον Πολωνό σε ένα ενδεχόμενο 4-4-2. Ενώ με Εμπαμπέ ή Σάντσες, θα πρέπει να παραγκωνιστεί ολότελα (ή να παραχωρηθεί) και ο Ντι Μαρία.

Ο 28χρονος Λέβα έχει συμβόλαιο έως το 2021 και αμείβεται με 10 εκατ. ευρώ ετησίως, περίπου τρεις φορές λιγότερα δηλαδή απ’ αυτά που αναγράφει το νέο συμβόλαιο του Νεϊμάρ. Αν θα τον έδινε η Μπάγερν είπατε; Αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά του Νασέρ Ελ Κελαϊφί. Ο οποίος φαίνεται να έχει τον τρόπο του, με την αβάσταχτη ελαφρότητα που διαχειρίζεται τα μηδενικά…