Κόρνερ με πάσα: Ένας λόγος να… αυτοχαστουκιστείς!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Κόρνερ με πάσα: Ένας λόγος να… αυτοχαστουκιστείς!

Φτάνεις με γυναίκα στο κρεβάτι. Και λίγο αφότου έχει κάνει στριπτίζ, της ζητάς να ξαναφορέσει τα ρούχα για να της τα βγάλεις… σιγά-σιγά. Έχει τόση γαμ…ένη λογική, όσο το να χτυπάς τα κόρνερ με πάσα!

Είναι πολλά τα πράγματα που μπορούν να σε εκνευρίσουν όταν βλέπεις μπάλα.

Ειδικά όταν η ομάδα σου χάνει νομίζεις ότι σου φταίνε όλα.

Ανεξάρτητα όμως από την ψυχραιμία του καθενός, την εξέλιξη του αγώνα, το σκορ και τον αντίπαλο, υπάρχει μια παγκόσμια… σταθερά ποδοσφαιρικού εκνευρισμού:

Η εκτέλεση κόρνερ με πάσα!

Κόρνερ με πάσα: Ένας λόγος να… αυτοχαστουκιστείς!

Προς απορία εκατομμυρίων φιλάθλων, αυτή η φοβερή έμπνευση, αυτή η αιτία παραγωγής γνήσιου οπαδικού θυμού, αυτή η τεράστια ποδοσφαιρική «δηθενιά» εξακολουθεί να χρησιμοποιείται.

Ως απόδειξη -και καλά- ομάδας που επιμένει στο στρωτό ποδόσφαιρο (και παρά την αμφίβολη αποτελεσματικότητά της) όχι μόνο επιβιώνει, αλλά δείχνει και να εξαπλώνεται.

Κι εσύ που έχεις φτιαχτεί -βλέποντας την μπάλα να στήνεται στη γωνία και ελπίζοντας ότι έχεις στριμώξει τον αντίπαλο πριν τελικά του το φορέσεις- πετάς σπυράκια κάθε φορά που βλέπεις έναν δεύτερο μυαλοφυγόδικο να πλησιάζει.

Γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Πάσα του ενός στον άλλο. Κίνηση στον χώρο για να την ξαναπάρει και να πιάσει ανοργάνωτη -και καλά- την άμυνα. Ένα αντίπαλο μπακ που δεν τρώει το παραμύθι, κλείνει και τον πιέζει. Και μια νέα αναγκαστική πάσα προς τα πίσω.

Αυτό ήταν. Το πουλάκι πέταξε… Κι όλοι μείναμε με την απορία: Τι στο διάολο είχαν στο μυαλό τους τα παλικάρια ή ο «μυρωδιάς» από τον πάγκο που τους έχει πει να τα εκτελούν έτσι;

Κανονικά θα έπρεπε να καθιερωθεί ειδική τιμωρία για όποιον μαγαρίζει έτσι τα κόρνερ:

Να τρώει μπάμιες για ένα μήνα. Να δει ολόκληρη εκπομπή του Φουρθιώτη. Να συναρμολογήσει τέσσερις κρεβατοκάμαρες από το ΙΚΕΑ. Δεν ξέρω, οτιδήποτε μέχρι να σωφρονιστεί.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Γιατί να μην το κάνεις, ρε αγόρι μου, με το φαλτσάκι του το ωραίο προς τα μέσα που -όποιος και να τη βρει- να πάει στο τέρμα;

Κόρνερ με πάσα: Ένας λόγος να… αυτοχαστουκιστείς!

Δεν θες; Ωραία. Καν’ το με ανάποδο φάλτσο, που να έρθει με φόρα το στόπερ σου και να τη βρει γεμάτα με το κεφάλι. Ούτε αυτό σ’ αρέσει;

Στην τελική καν’ το και με το εξωτερικό φάλτσο (αν μπορείς, χωρίς ν’ αφήσεις κάνα αστράγαλο στο χορτάρι).

Μόνο αυτή την κωμική εκδοχή της «κομπίνας» μην κάνεις. Γιατί -πίστεψέ μας- είμαστε πολλοί. Σας τα ‘χουμε μαζεμένα μ’ αυτή την παρωδία.

Κι είναι θέμα χρόνου την επόμενη φορά που θα γίνει πάσα στη γωνία (και δεν θα ‘ναι για καθυστέρηση) ν’ αρπάξει κανείς το σημαιάκι και να σας κυνηγάει και τους δυο!