Ποιος Ρονάλντο; Μόνο αυτός θα σώσει τη Ρεάλ στο clasico!
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Ποιος Ρονάλντο; Μόνο αυτός θα σώσει τη Ρεάλ στο clasico!

Ο Κριστιάνο είναι αμφίβολος, λέει, για το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Άλλος είναι όμως ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά υπέρ της Ρεάλ…

Μια μέρα έμεινε για το μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και όλοι στη Ρεάλ έχουν πνιγεί από το άγχος:

Θα παίξει ή δεν θα παίξει ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

Και λογικό. Είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας. Είναι ο σούπερ σταρ. Είναι ένας από τους δυο καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου.

Ωστόσο, αν ήμουν εγώ πρόεδρος της Ρεάλ θα είχα αλλού το μυαλό μου. Θα άφηνα όλους τους άλλους να ασχολούνται με τον Κριστιάνο και αν τελικά θα προπονηθεί και θα έδινα σαφή εντολή στο ιατρικό τιμ:

Να ‘χουν τον Λούκα Μόντριτς σαν τα μάτια τους! Να του κάνουν μασάζ. Να του τρίβουν τα ποδαράκια. Να του κόβουν τα νυχάκια, αν θέλει.

Γενικώς να κάνουν ό,τι χρειαστεί ώστε ο πραγματικά ΚΟΜΒΙΚΟΣ παίκτης της «βασίλισσας» να είναι πανέτοιμος στο clasico!

Ποιος Ρονάλντο; Μόνο αυτός θα σώσει τη Ρεάλ στο clasico!

Ποιος Ρονάλντο; Μόνο αυτός θα σώσει τη Ρεάλ στο clasico!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο «Μπερναμπέου» ο κοντοπίθαρος Κροάτης ακούει όλους να συζητούν για τον Ρονάλντο -και το αν είναι καλύτερος από τον Μέσι.

Για τον Μπέιλ -και το ποιος θα πρέπει να τον αντικαταστήσει στο (πιθανότατο) ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Για τον Σέρχιο Ράμος -και τα κρίσιμα γκολ που πετυχαίνει στις καθυστερήσεις.

Και πολύ λιγότερους απ’ όσους θα έπρεπε να συζητούν για ένα πραγματικά αναμφισβήτητο γεγονός:

Ότι αυτός ο κοντός ξερακιανός που νομίζεις ότι με το πρώτο τζαρτζάρισμα θα τρέξει στο σημαιάκι του κόρνερ και θα βάλει τα κλάματα, αυτή η αντιτουριστική φάτσα, αυτή η φαινομενική ποντικομαμή είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας.

Και μια από τις βασικές αιτίες των 13 τροπαίων που έχουν πανηγυριστεί αυτά τα 5,5 χρόνια που βρίσκεται στη Μαδρίτη.

Άλλωστε στο τελευταίο που κατακτήθηκε (το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) άρχισε να αποδίδεται… δικαιοσύνη. Παρόλο που το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Γκρέμιο το πέτυχε ο Ρονάλντο, MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Μόντριτς.

Ποιος Ρονάλντο; Μόνο αυτός θα σώσει τη Ρεάλ στο clasico!

Έστω κι αργά λοιπόν, ξεκίνησε να ομολογείται η πραγματικότητα: Ότι ο πραγματικά αναντικατάστατος παίκτης των «μερένχες» είναι ο Κροάτης.

Όχι μόνο για τις απίστευτες ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια. Για τα υποδειγματικά του κοντρόλ ανεξαρτήτως δυσκολίας. Για την δημιουργικότητά του και την αντίληψη χώρου. Για το χάρισμα να τρέχει την μπάλα ή να παγώνει τον ρυθμό ανάλογα με τις περιστάσεις.

Αλλά για το γεγονός ότι -εξαιτίας όλων αυτών- ΟΛΟΚΛΗΡΟ το παιχνίδι της Ρεάλ περνά από τα πόδια (και το μυαλό) του.

Εκεί όπου είναι πάντα ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνει. Πότε πρέπει να γυρίσει στην άμυνα για να κουβαλήσει την μπάλα. Πότε πρέπει να πασάρει κοντά ή να αλλάξει παιχνίδι. Πότε πρέπει να παίξει κάθετα ή να δώσει πλάτος.

Και πότε πρέπει να παίξει στην πλάτη του αντιπάλου (αξιοποιώντας το BBC και τα επιθετικά μπακ Μαρσέλο, Καρβαχάλ) ή να δοκιμάσει τα δικά του «φαρμακερά» πόδια.

Ένας πραγματικός μαέστρος. Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Πιθανότατα ο παίκτης που η Μπαρτσελόνα θα ήθελε περισσότερο από κάθε άλλον να φοράει τη δική της φανέλα το Σάββατο.

Όπως σ’ εκείνη τη συνέντευξη στη «Mundo Deportivo» το 2008 (όταν ακουγόταν πως εκείνη ενδιαφερόταν να τον κάνει δικό της).

Ποιος Ρονάλντο; Μόνο αυτός θα σώσει τη Ρεάλ στο clasico!

Σε ένα ακόμα clasico ωστόσο ο Μόντριτς θα φοράει λευκά. Θα αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της Ρεάλ.

Με αυτή την εκπληκτική απλότητα (που είναι όμως τόσο δύσκολη στο ποδόσφαιρο) θα σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχει ποδοσφαιρικό… λογισμικό εγκατεστημένο στο κεφάλι του.

Και είτε παίξει τελικά ο Ρονάλντο, είτε όχι, θα μπορεί (με ντοκουμέντα) να τον ρωτήσει:

«Εσένα υπήρξε ποτέ παιδάκι με φανέλα της Μπαρτσελόνα που να έβαλε τα κλάματα επειδή δεν του έδωσες τη δική σου»;;;

Barcelona fan wants Luka Modric shirt by footbie.com