5 παικταράδες που θα έκαναν όργια και σε άλλη θέση απ’ αυτή που παίζουν
Βρείτε μας στο

Δεν έγιναν τυχαία μετρ στο είδος τους, αλλά ο ρόλος που τους ανέδειξε δεν είναι και ο μοναδικός στον οποίο θα μπορούσαν να διαπρέπουν. Κάποιους τους βλέπεις και αναρωτιέσαι τι κάνουν στην πίσω πλευρά του γηπέδου και κάποιους άλλους ήρθε η ώρα να τους φανταστείς και σε διαφορετική θέση. Μπορεί να τυποποιήθηκαν σε μία θέση, αλλά αυτοί οι πέντε κύριοι δεν έχουν τίποτα τυποποιημένο πάνω τους.

Μαρσέλο – εξτρέμ / επιθετικός

Αμυντικός αυτός ο τύπος δεν μπορεί να είναι. Αρκεί και μόνο η δήλωση του προκατόχου του για να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. «Έχει καλύτερη τεχνική κατάρτιση από μένα», έχει πει κοτζάμ Ρομπέρτο Κάρλος και η αλήθεια είναι ότι ο Μαρσέλο έχει βαλθεί να τον δικαιώσει.

Ο τύπος έχει ξεφύγει την τελευταία διετία, ξεδιπλώνοντας το ρεπερτόριο ενός αρτίστα. Μόνο σε δύο ματς κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει εμπνευστεί τρία χάι-λάιτς, απ’ αυτά που βλέπεις σε τέτοια συχνότητα μόνο από περίτεχνο δεκάρι.

Αποκορύφωμα βέβαια η αρρωστημένη πάσα στον Ρονάλντο, που αν δεν είχε «αδικήσει» ο Πορτογάλος θα μιλούσαμε για μία από τις κορυφαίες ασίστ ever.

Το βιογραφικό του γράφει αριστερός μπακ και ενίοτε αριστερός χαφ, αλλά θα έπρεπε μάλλον να ξεκινάει πάντα ως εξτρέμ και ανάλογα με τις ανάγκες να μετατίθεται στο «10» ή ακόμα και στο «9»!

Είναι τέτοια η δημιουργικότητα και η φαντασία του (θυμηθείτε και τα περσινά ματς με την Μπάγερν), που θα έκανε αναμφίβολα το… κομμάτι του και ως κλασικό επιθετικό όπλο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Σαντιό Μανέ – Αμυντικός χαφ

5 παικταράδες που θα έκαναν όργια και σε άλλη θέση απ’ αυτή που παίζουν

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να είσαι αμυντικός και να σε κυνηγάει για να σου κλέψει την μπάλα ο Σαντιό Μανέ. Δεν θα ήταν όμως επίσης καθόλου ευχάριστο να είσαι μέσος η φορ και να προσπαθείς να προσπεράσεις τον Σενεγαλέζο. Γενικώς, μια φάση στην οποία ο επιθετικός της Λίβερπουλ «τρώει» ντρίμπλα έχει συλλεκτική αξία.

Με έμφυτο προσόν τα τρομερά αθλητικά προσόντα και αστείρευτη διάθεση στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Μανέ θα μπορούσε άνετα να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα και ως αμυντικός χαφ.

Ένα «σκυλί» του πολέμου στη μεσαία γραμμή, που θα έπαιρνε μέτρα για όλους και τα κλεψίματά του θα «τάιζαν» αλλεπάλληλα το transition. Φυσικά σε πολλές από τις περιπτώσεις θα έκοψε και θα έραβε ο ίδιος, αφού διαθέτει εξαιρετική μεταβίβαση.

Μάνουελ Νόιερ – Κεντρικός αμυντικός

Οκ., δεν θα είχε κανένα λόγο να είναι κεντρικός αμυντικός, από τη στιγμή που αναγνωρίζεται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα μπορούσε να είναι άνετα ένας από τους υπόλοιπους 10 του τερέν, καθώς η αντίληψη του για το παιχνίδι και η ικανότητα του με την μπάλα κάτω τον αναδεικνύουν σε κάτι περισσότερο από έναν τερματοφύλακα.

Όπως ακριβώς τιτλοφορείται δηλαδή και το παρακάτω, απολύτως ενδεικτικό, βίντεο. Δείτε και… χαζέψτε.

Λούκα Μόντριτς – Επιτελικός χαφ

Εγκεφαλικός όσο λίγοι. Μάλλον κατά λάθος αμυντικός χαφ. Περισσότερο διακρίνεται για τη δημιουργική ικανότητα του, παρά για την ανασταλτική. Ένας πλέι-μέικερ ολκής, με σπάνια αντίληψη του χώρου, την ευχέρεια να κολλάει την μπάλα στα πόδια του και ανάλογα με τις περιστάσεις να την τρέχει ή να παγώνει το ρυθμό.

Η επιτομή του παίκτη που σου δίνει την αίσθηση ότι έχει σκεφτεί τι θα κάνει προτού το κάνει. Για να του πάρεις δε την μπάλα πρέπει να είσαι… Καντέ και βάλε. Αν δεν είχε επωμιστεί το ρόλο του «τρέχω να μπαλώσω και τα κενά», ο οξυδερκής Κροάτης θα έκανε πιθανότατα παπάδες με το 10 στην πλάτη. Και οι αντίπαλες άμυνες θα αναστέναζαν από την ικανότητα του να τις διαβάζει και να τις ανοίγει.

Ζεράρ Πικέ – Αμυντικός χαφ

Αρκετά ψηλός για τη θέση θα προτρέξει να πει κάποιος, αλλά και ο Σέρχι Μπουσκέτς, που απέχει 3-4 πόντους δεν τα πάει καθόλου άσχημα σε αυτήν. Αν εξαιρεθεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, πρόκειται μάλλον για τον πιο προικισμένο τεχνικά παίκτη άνω του 1,90 και ασυναγώνιστο σε αυτό τον τομέα μεταξύ των κεντρικών αμυντικών.

Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ανασταλτικές ικανότητες του, το πακέτο θα έδινε έναν ολοκληρωμένο αμυντικό μέσο, που θα λειτουργούσε και ως κυματοθραύστης μπροστά από τη γραμμή άμυνας.

Ας θυμηθούμε το απολύτως χαρακτηριστικό γκολ με την Ιντερ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010.

Εδώ έχουμε ένα γκολ από προπόνηση της Μπαρτσελόνα.

Και εδώ από έναν αγώνα απέναντι σε μια μεικτή από παίκτες της Μαλαισίας. Δεν μοιάζει άσχημος και για σέντερ φορ…