5 παιχταράδες που κανένας προπονητής δεν θα ήθελε στην ομάδα του
Βρείτε μας στο

Θυμάστε το άσμα που πάει «αυτό το κάτι που θέλωωωω, που θα με κάνει σαν τρελή να σε θέλωωωω». Μην απαντάτε. Φυσικά και το θυμάστε αφού ήδη από μέσα σας (κάποιοι και φόρα παρτίδα) το σιγοτραγουδήσατε κιόλας. Όσο η Καιτούλα η Γαρμπή θα στριφογυρίζει ακόμη στο μυαλό μας, ας πάμε στο αντίθετο άκρο από αυτό του τραγουδιού κι ας μιλήσουμε για εκείνο το «κάτι» που κάνει πέντε σπουδαίους ποδοσφαιριστές (ΟΚ στην πραγματικότητα 4 καλούς παίκτες κι έναν με ψιλομέτριο) ανεπιθύμητους για έναν προπονητή.

Τζόι Μπάρτον

Είναι απορίας άξιο πώς ο Τζόι Μπάρτον κατάφερνε να βρει κορόιδα που του πρόσφεραν συμβόλαια μέχρι τα 35 χρόνια του. Και βέβαια η προχωρημένη ηλικία είναι ο τελευταίος από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Προηγούνται δύο καταδίκες σε φυλάκιση (πρόλαβε να εκτίσει και ποινή πίσω από τα σίδερα), απροσδιόριστος αριθμός επιθέσεων και χτυπημάτων σε αντιπάλους, διαιτητές, ακόμη και συμπαίκτες, η εμπλοκή του σε τροχαία ατυχήματα, ντου σε 15χρονο οπαδό της ομάδας του (την εποχή που δούλευε ψιλό γαζί την Έβερτον), συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ξυλοδαρμοί εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, αμέτρητες κάρτες, αποβολές. Ναι, ο Τζόι Μπάρτον είναι ένας μικρός θεούλης και real pain in the ass για κάθε τεχνικό που είχε την τύχη (!) να συνεργαστεί με την πάρτη του.

Κουέσι Άπια

Με πολλούς τεχνικούς, πάντως, είχε την τύχη να συνεργαστεί ο Κουέσι Άπια. Εκείνοι, με τη σειρά τους, πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να πουν το ίδιο. Ίσως επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να τον χρόνο να τον γνωρίσουν καλύτερα. Βλέπεις, σε δέκα -μόλις- χρόνια επαγγελματικής καριέρας, έχει προλάβει να αλλάξει περισσότερες ομάδες και από τα γκολ που έχει πετύχει. Έμπσφλιτ, Πίτερμπρο, Γουέιμουθ, Κινγκς Λιν, Κέτερινγκ, Μπράκλεϊ, Θάροκ, Μάργκειτ, Κρίσταλ Πάλας, Όλντερσοτ, Γιόβιλ, Κέμπριτζ, Νοτς Κάουντι, Γουΐμπλεντον, Κέμπριτζ (ξανά), Ρέντινγκ, Βίκινγκ και πάλι Γουΐμπλεντον.

5 παιχταράδες που κανένας προπονητής δεν θα ήθελε στην ομάδα του

Αυτός δεν είναι ποδοσφαιριστής, ο Σπαλιάρας της μπάλας είναι. Ε, πώς να του έχεις εμπιστοσύνη. Κερασάκι στην τούρτα; Γεννημένος στην Αγγλία αλλά με καταγωγή από την Γκάνα, έπαιξε στις μικρές εθνικές με τα «τρία λιοντάρια» και μετά ως ενήλικας φόρεσε τη φανέλα της αφρικανικής χώρας. Αν ψάχνετε για σταθερή σχέση, είναι ο άνθρωπός σας.

Ντιέγκο Κόστα

ΝΕΤΙ; Είναι ο Ντιέγκο Κόστα. Ναι μεν παιχτούρα από τις λίγες, αλλά επίσης φωνακλάς, καβγατζής, βρωμίλος, ύπουλος, θεατρίνος και 100% ψεύτης σε ό,τι αφορά την ηλικία του. Εκτός κι αν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι στην παρακάτω φωτό ήταν μόνο 17 ετών.

5 παιχταράδες που κανένας προπονητής δεν θα ήθελε στην ομάδα του

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Στην πραγματικότητα μοιάζει (και ίσως να είναι) 45άρης που μόλις βγήκε μετά από 17 χρόνια στη φυλακή. Γιατί να τον θέλει ένας προπονητής; Για να τον γηροκομήσει;

Τζακ Γουΐλσιρ

Όλοι έχουμε δει τις ομαδικές φωτογραφήσεις που κάνουν οι σύλλογοι με όλο τους το ρόστερ στην αρχή της σεζόν. Εκείνη της Άρσεναλ θα έπρεπε να έχει μια ιδιομορφία. Δίπλα στους υπόλοιπους, όρθιους ή καθιστούς, ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να βρίσκεται κι ένα φορείο που θα μεταφέρει τον Τζακ Γουΐλσιρ. Από τον Ιανουάριο του 2009, που υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του με την Άρσεναλ, έχουν περάσει 9 χρόνια. Χοντρικά 3.300 μέρες. Αν αφαιρέσουμε τα καλοκαίρια και τις διακοπές των πρωταθλημάτων, μας μένουν περίπου 3.000. Ξέρετε πόσες από αυτές πέρασε ο άτυχος Τζακ στο κρεβάτι λόγω τραυματισμού;

5 παιχταράδες που κανένας προπονητής δεν θα ήθελε στην ομάδα του

1013 όπως μαρτυρά και το παραπάνω ντοκουμέντο. Πιο συχνά τον συναντά ο Αρσέν Βενγκέρ στο χειρουργείο παρά στην προπόνηση.

Νεϊμάρ

Θα μου πεις πως «ναι, αλλά ο Έμερι τον ήθελε». Δεν λέω, το δίκιο σου βουνό, αλλά κι εγώ αν έπαιρνα το δικό του μισθό στην Παρί, θα έπαιρνα ό,τι (σχεδόν) μου ζητούσαν οι Καταριανοί εργοδότες μου. Θα μου πεις «ναι, αλλά είναι το next big thing και διάδοχος του Μέσι». Θα σου απαντούσα ότι χρειάζεσαι την επαγγελματική βοήθεια ενός ειδικού. Τώρα γιατρός θα ‘ναι αυτός, ψυχολόγος θα ‘ναι αυτός, σαμάνος, εξορκιστής, δεν έχει σημασία. Στα 26 του έχει προλάβει να καταγράψει περισσότερες συμμετοχές στην εθνική Βραζιλίας από όσες ο Ριβάλντο σε ολόκληρη την καριέρα του και όπου να ‘ναι θα ξεπεράσει και τον Ροναλντίνιο. Σε συμμετοχές… Σε τίτλους και αξία (ποδοσφαιρική, όχι χρηματιστηριακή) ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

5 παιχταράδες που κανένας προπονητής δεν θα ήθελε στην ομάδα του

Πώς να συνεργαστείς με έναν ποδοσφαιριστή που τολμά να συγκριθεί με τους καλύτερους κι ακολουθείται στην προπόνηση από 23 ίματζ μέικερζ, 47 λογιστές και 19 δικηγόρους. Δεν βγαίνουν τα άτομα για τα οικογενειακά διπλά. Στα οποία ο Νεϊμάρ κάνει παππάδες.