7 στιγμές που δείχνουν ότι ο Θεός φέτος είναι ΑΕΚ
Βρείτε μας στο
Μπάλα

7 στιγμές που δείχνουν ότι ο Θεός φέτος είναι ΑΕΚ

Η θεϊκή έμπνευση του Λάζαρου και οι υπόλοιποι οιωνοί της σεζόν ότι φέτος ήρθε η ώρα να σκάσει για τα καλά το χειλάκι του ΑΕΚτσή...

Έναν πόντο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Έναν τελικό μακριά από την επίτευξη του νταμπλ 40 χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Με αποκλεισμό ως αήττητη από την Ευρώπη, νίκες σε όλα σχεδόν τα ντέρμπι (ή τελοσπάντων σε όσα δεν διακόπηκαν με εισβολή κουμπουριών) και ωραία μπάλα στα περισσότερα ματς.

Στο μπάσκετ Κύπελλο έχοντας καθαρίσει Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό, πρόκριση στο Final Four του Champions League και ελπίδα για κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου.

Κι όλα αυτά την ώρα που φορτσάρουν τα έργα για την «Αγιά-Σοφιά» και το σπίτι της όχι απλά προχωράει, αλλά αρχίζει πλέον να παίρνει μορφή.

Αν έλεγες σε έναν ΑΕΚτσή ότι σε μια μόνο χρονιά (κι αυτή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα) θα τα ζούσε όλα αυτά, θα σε έλεγε παλαβό.

Να όμως που συμβαίνουν στ’ αλήθεια και είναι εκείνος που κινδυνεύει με το… άσπρο πουκαμισάκι που κουμπώνει από πίσω!

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Γιατί πραγματικά με αυτά που κάνει η φετινή ΑΕΚ απειλεί να στείλει όντως (και όχι για χάρη του γνωστού συνθήματος) τους οπαδούς της στον ψυχίατρο.

Λες και ο καλός θεούλης θέλει να ξεπληρώσει μαζεμένες τις πίκρες και τις απογοητεύσεις τόσων χρόνων, βομβαρδίζει τους φίλους της «Ένωσης» με χαρές.

Και φροντίζει να στέλνει όλη τη σεζόν οιωνούς πώς (ό,τι και να γίνει-ό,τι και να κάνουν όλοι οι άλλοι) στο τέλος θα πάρει αυτό που αξίζει.

Με αφορμή λοιπόν το αρρωστημένο «ψαλιδάκι» του Χριστοδουλόπουλου που την έστειλε σε νεκρό χρόνο στον τελικό Κυπέλλου, ακολουθούν 6 ακόμα στιγμές που αποδεικνύουν ότι το σύμπαν έχει συνωμοτήσει φέτος για να ξαναβρεί ο ΑΕΚτσής το χαμένο του χαμόγελο!

Γκολ Μάνταλου με Ολυμπιακό

Στο 90’ του ντέρμπι κι ενώ ο Χριστοδουλόπουλος έχει γυρίσει μόνος του το ματς με δυο γκολ, ο (άσφαιρος μέχρι τότε) Λιβάγια κάνει ένα γύρισμα που ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήταν πάσα ή σουτ. Με μια νταηλίδικη προβολή ο Μάνταλος βάζει μπάλα και… Ομάρ μαζί στα δίχτυα. Και μέσα σε παροξυσμό στο ΟΑΚΑ, υπογράφει την ιστορική ανατροπή, πάνω στην οποία χτίστηκε όλη η αυτοπεποίθηση και το μέταλλο της φετινής ΑΕΚ.

Γκολ Λιβάγια με Παναθηναϊκό

Μετά από σχεδόν 95 λεπτά αγώνα και ένα γκολ του Μολέντο από στημένη φάση, ο Παναθηναϊκός (που δεν είχε βυθιστεί ακόμα στα προβλήματα και αγωνιστικά ήταν δυνατός) ετοιμάζεται να πανηγυρίσει δεύτερη νίκη σε ντέρμπι μετά τον Ολυμπιακό. Μέχρι ο Αϊντάρεβιτς να κάνει την καλύτερη μπαλιά της καριέρας του στην ΑΕΚ και το σουτ του Λιβάγια να κοντράρει όσο χρειαστεί στον… Χουλτ (δεν γίνονται αυτά) για να φύγει όρθια η «Ένωση» από τη Λεωφόρο.

Γκολ Γιακουμάκη με Ολυμπιακό

Δείχνοντας ήδη νοοτροπία νικήτριας, η ΑΕΚ δεν πτοείται από το ότι τρώει γκολ στο 83’. Παρόλο που σε άλλη εποχή που θα γινόταν κάτι αντίστοιχο στο «Καραϊσκάκη» μπορεί να κατέρρεε και να έτρωγε άλλα δυο, βγαίνει μπροστά και ισοφαρίζει. Δεν αρκείται όμως σ’ αυτό. Με τον Γιακουμάκη (που έχει μπει αλλαγή λίγο νωρίτερα) να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αφήνει σέκο τον Ολυμπιακό. Και πείθει και τον εαυτό της πια ότι δεν γίνεται να χάσει αυτόν τον τίτλο.

Τρίποντο Σάκοτα με Μπαϊρόιτ

Πριν περάσουν 48 ώρες από το ποδοσφαιρικό διπλό στο Φάληρο κι ενώ βρίσκονται ακόμα υπό την επήρεια της χαράς, οι ΑΕΚτσήδες ετοιμάζονται να ξενερώσουν για μια ακόμη φορά με το μπάσκετ. Ώσπου ξαφνικά γίνεται (πάλι) θαύμα: Χάρη σε τρίποντο του Σάκοτα, η «βασίλισσα» γυρίζει φαινομενικά χαμένο ματς με την Μπαϊρόιτ. Σχεδόν ταυτόχρονα τρίποντο των φιλοξενούμενων στο Βενέτσια-Εστουδιάντες δεν βρίσκει στόχο. Και με το αποτέλεσμα του άλλου ματς να την ευνοεί, η ΑΕΚ περνάει στους «16» του Champions League.

Καλάθι Χάρις με Ολυμπιακό

Διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά στον τελικό Κυπέλλου, η ΑΕΚ έχει στριμώξει τον Ολυμπιακό. Στα τελευταία λεπτά όμως εκείνος παίζει τα ρέστα του. Μειώνει το σκορ. Όταν έχει πλησιάσει λοιπόν στο καλάθι και η μπάλα ζυγίζει 1000 κιλά, ο Μάνι Χάρις όχι μόνο τη σήκωσε, αλλά έκανε και μεγαλειώδες λέι-απ. Κάποτε (τις εποχές που η ΑΕΚ έβλεπε όλα να της πηγαίνουν στραβά) μετά την αναπήδηση που έκανε… αναποφάσιστη στο στεφάνι, η μπάλα θα έπεφτε έξω. Φέτος έπεσε μέσα και σφραγίστηκε η επιστροφή (και) της μπασκετικής ομάδας στους τίτλους.

Τρίποντο Πάντερ με Νίμπουρκ

Με αντεπίθεση διαρκείας στην τελευταία περίοδο της ρεβάνς η ΑΕΚ παλεύει να ανατρέψει το -10 που είχε χάσει στο πρώτο ματς από τη Νίμπουρκ. Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος όλα μοιάζουν χαμένα. Η διαφορά στο +8, αλλά η μπάλα στους Τσέχους, που έχουν και δυο βολές. Ε και; Ο ψηλός τους τις πετάει έξω και τις δυο, ο Γκριν αλλάζει γνώμη (πασάροντας στον Πάντερ αντί να βάλει λέι απ) και το πιο γλυκό τρίποντο που έχουν δει εδώ και πολλά χρόνια οι ΑΕΚτσήδες στέλνει την ομάδα τους στα προημιτελικά του Champions League

Ψαλιδάκι Λάζαρου με ΑΕΛ

Έπειτα από 95 λεπτά που κουτουλούσε στην άμυνα της ΑΕΛ, όλα μοιάζουν να χάνονται για την ΑΕΚ. Το όνειρο του νταμπλ μετά από 40 χρόνια σβήνει, η επερχόμενη φιέστα για το πρωτάθλημα θα γίνει με λιγότερο ενθουσιασμό, στο μυαλό των οπαδών της στριφογυρίζουν ήδη πικαρίσματα των οπαδών του ΠΑΟΚ «φοβηθήκατε να περάσετε στον τελικό». Ώσπου ο Λάζαρος να βάλει την γκολάρα που (δίκαια) τον μετονόμασε σε «LC7» και μια ακόμα ιστορία ΑΕΚτσήδικης φετινής τρέλας αποκτήσει (κι εκείνη) happy end.