5 παίκτες που στοίχισαν 260 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγαν» πόρτα από το Μουντιάλ
Βρείτε μας στο

Κόστισαν ένα καράβι λεφτά και όταν διέγραφαν limit up στις απολαβές τους θεώρησαν πιθανότατα ως παράπλευρο κέρδος ότι θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στην Εθνική Ομάδα της χώρας τους. Αμ δε. Τα μηδενικά πίσω από τα ποσά δεν θάμπωσαν τους εκάστοτε ομοσπονδιακούς προπονητές και για κακή τους τύχη δεν θα είναι παρόντες στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Πώς είναι να είσαι ο ακριβότερος αμυντικός της ιστορίας του ποδοσφαίρου και να παρακολουθείς το Παγκόσμιο Κύπελλο από το σπίτι σου; Πώς είναι να σε παίρνει κοτζάμ Μπαρτσελόνα με 30 «χαρτιά» και να μην επιλέγεσαι στην Εθνική Πορτογαλίας;

Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε απουσίες λόγω κάποιου τραυματισμού, όπως συμβαίνει με τους Ντάνιελ Άλβες και Ντιμίτρι Παγέτ, ή σε πειθαρχικούς λόγους κατά την περίπτωση του Καρίμ Μπενζεμά. Αυτοί οι 5 παίκτες απλώς αγνοήθηκαν γιατί δεν κρίθηκαν ικανοί από τους προπονητές τους να κάνουν τη δουλειά. Και ας στοίχισαν αθροιστικά 260 εκατ. ευρώ.

Άλβαρο Μοράτα

5 παίκτες που στοίχισαν 260 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγαν» πόρτα από το Μουντιάλ

Σεσκ Φάμπρεγας, Πέδρο, Μάρκος Αλόνσο και Άλβαρο Μοράτα είναι η ισπανική τετράδα της Τσέλσι, που μπορεί να πάει σύσσωμη (και παρεάκι αν θέλει) διακοπές το φετινό Ιούνιο. Από τις τέσσερις αυτές, σαφώς πιο εντυπωσιακή είναι η μη κλήση του τελευταίου, καθώς μόλις το περασμένο καλοκαίρι η Τσέλσι έδωσε 66 εκατ. ευρώ (+14 σε μπόνους) για να τον πάρει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

O Μαδριλένος στράικερ ξεκίνησε πολύ καλά τη θητεία του στο Λονδίνο, μετά το Γενάρη όμως η απόδοση του έφθινε διαρκώς και στους τελευταίους μήνες της σεζόν κατάντησε αλλαγή του Ολιβιέ Ζιρού. Τα 15 γκολ και οι 6 ασίστ σε 48 συμμετοχές δεν συγκίνησαν τον Τζουλέν Λοπετέγι, που προτίμησε τον Ντιέγο Κόστα, τον Ιάγο Άσπας της Θέλτα και τον Ροντρίγκο Μορένο της Βαλένθια.

Για να… τρολάρει μάλλον τον Μοράτα δήλωσε ως επιθετικό και τον Λούκας Βάθκεθ της Ρεάλ. Σε μια αντίστοιχη τρολ ενέργεια προς τον 25χρονο φορ, η Τσέλσι λέγεται ότι τον προσφέρει πακέτο + 40 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από την Ιντερ τον Μάουρο Ικάρντι! (που ειρήσθω εν παρόδω επίσης δεν θα πάει στη Ρωσία).

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αλεξάντρε Λακαζέτ

5 παίκτες που στοίχισαν 260 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγαν» πόρτα από το Μουντιάλ

Είναι τόσο ισχυρή επιθετικά η Γαλλία ώστε να μένει εκτός ένας παίκτης που έβαλε 37 γκολ την περσινή σεζόν και άλλα 17 φέτος σε 31 συμμετοχές με την Άρσεναλ; Πιθανότατα «όχι» λέμε εμείς, ασφαλώς το ίδιο σκέφτεται και ο Αρσέν Βενγκέρ (στο μοναδικό μάλλον που συμφωνούμε), ο οποίος εκταμίευσε το περασμένο καλοκαίρι 51 εκατ. ευρώ για να πάρει από τη Λιόν τον 27χρονο επιθετικό.

Ο πάλαι ποτέ βασικότατος στους «τρικολόρ», Γουίλιαμ Γκαλάς, διαφώνησε, ανοιχτά με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ που (εκτός των δεδομένων Γκριεζμάν, Εμπαμπέ) πήρε στην αποστολή τον άπειρο διεθνώς Φλοριάν Τοβέν, τον πρώην συμπαίκτη του Λακαζέτ, Ναμπίλ Φεκίρ, τον παραδοσιακά «λίγο» στα μεγάλα ματς Ολιβιέ Ζιρού και τον προερχόμενο από πολύ μέτρια χρονιά στην Μπάρτσα, Ουσμάν Ντεμπελέ.

Μπόνους: Ο Λακαζέτ έπαιξε αρκετά χρόνια στη Λιόν ως περιφερειακός φορ και μόνο στο ψηλό παιχνίδι μειονεκτεί έναντι του Ζιρού.

Άντονι Μαρσιάλ

5 παίκτες που στοίχισαν 260 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγαν» πόρτα από το Μουντιάλ

Τον Γενάρη του 2015 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε αντί 60 εκατ. ευρώ από τη Μονακό, χρήματα που ακόμα περίμενουν απόσβεση. Πάμε πάλι: Εν προκειμένω ο Γουίλιαμ Γκαλάς συμφώνησε ανοιχτά με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, όπως θα συμφωνούσε ασυζητητί και ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Λίγα αυτά που έδωσε και φέτος (ειδικά στα μεγάλα ματς) στη Γιουνάιτεντ ο 22χρονος αριστερός εξτρέμ, που λογικά έμεινε εκτός υπέρ όλων των προαναφερόμενων.

Εμερίκ Λαπόρτ

5 παίκτες που στοίχισαν 260 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγαν» πόρτα από το Μουντιάλ

Σνομπάρισμα από Γαλλία μεριά ξανά, αλλά στη δική του περίπτωση υπάρχει μία διαφορά. Ο Ντεσάμπ δεν είχε κανένα λόγο να… ψαρώσει επειδή η Μάντσεστερ Σίτι «τρελάθηκε» το Γενάρη και έδωσε 65 εκατ. ευρώ για έναν κεντρικό αμυντικό που είχε παίξει μόνο στην Αθλέτικ Μπιλμπάο!

O 24χρονος Εμερίκ Λαπόρτ έγινε τότε ο 20ος ακριβότερος παίκτης στην ιστορία της μπάλας και στα τρία ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που αγωνίστηκε, η Σίτι (του 37-4-3 σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της για πρωτάθλημα και Ευρώπη) υπέστη ισάριθμες ήττες, από Βασιλεία και Λίβερπουλ!

Τυχαίο; «Δεν νομίζω», σκέφτηκε ο Ντεσάμπ και παρά την απουσία του Κοσιενλί, δεν βρήκε χώρο για αυτόν στην αποστολή. Προτίμησε ακόμα και τον Μπένζαμιν Παβάρ, που πέρσι έπαιζε στη Β’ Γερμανίας με τη Στουτγάρδη…

Νέλσον Σεμέδο

5 παίκτες που στοίχισαν 260 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγαν» πόρτα από το Μουντιάλ

Ή η Μπαρτσελόνα είδε στο Νέλσον Σεμέδο κάτι που δεν το έχει δει ο Φερνάντο Σάντος, ή η Μπενφίκα την έπιασε «κορόιδο» το περασμένο καλοκαίρι, εισπράττοντας για τη μεταγραφή του 30,5 εκατ. ευρώ. Μέση ερμηνεία δεν υπάρχει.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ έπαιξε 24 φορές βασικός σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ με τους «μπλαουγκράνα», αλλά οι «ομοθεσίτες» που θα πάνε στο Μουντιάλ είναι ο Ρικάρντο Περέιρα της Πόρτο και ο Σέντρικ Σοάρες της Σαουθάμπτον.

Ο Σάντος επικρίθηκε από μερίδα του πορτογαλικού Τύπου για τις επιλογές του στην αποστολή, αλλά το αυτί του δεν ίδρωσε μάλλον στο ελάχιστο για τον Σεμέδο. Εδώ άφησε εκτός ολόκληρο Νάνι…