190 ευρώ για 3 μέρες all inclusive: Στο νησί που θα ‘χει 95% πληρότητα το Πάσχα σε 150' είσαι στη θάλασσα (Pics)
Βρείτε μας στο

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το Πάσχα, με τους περισσότερους από εμάς να πασχίζουμε να ξεκλέψουμε ένα τριημεράκι για μία εορταστική απόδραση – κατά προτίμηση κοντά στη θάλασσα. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, η ανάγκη για χαλάρωση τεράστια, αλλά το budget περιορισμένο; Κανένα πρόβλημα! Τι λες για 3 μέρες ταξιδάκι – εξπρές και… 190 ευρώ; Καθόλου άσχημα, σωστά;

Και όλα αυτά χωρίς να χρειαστείς να μείνεις στο πλοίο για παραπάνω από 2,5 ώρες;

Too good to be true; Μάλλον όχι. (Ξανα)φύγαμε για Σπέτσες!

Πρόκειται για τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Ελλήνων, καθώς όχι μόνο απέχει μόλις 50 μίλια από τον Πειραιά, μα επιπλέον από τη στιγμή που θα φτάσεις στο λιμάνι της Κόστα θα νιώσεις αυτόν τον νησιώτικο αέρα ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια, χωρίς να έχεις ταλαιπωρηθεί ξοδεύοντας μισή μέρα στο ταξίδι. Ειδικά το φετινό Πάσχα η πληρότητα αναμένεται να ξεπεράσει το 95% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουρισμού.

Tα εισιτήρια κοστίζουν λιγότερο από 90 ευρώ πήγαινε-έλα, ενώ αν ψάξεις στα ενοικιαζόμενα του airbnb μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα δωμάτια από 59 ευρώ τη βραδιά. Άρα για 3 μέρες (2 διανυκτερεύσεις) θα χρειαστεί να δώσεις 118 ευρώ μαζί με το πρόσωπο που θα σε συνοδεύσει.

190 ευρώ για 3 μέρες all inclusive: Στο νησί που θα ‘χει 95% πληρότητα το Πάσχα σε 150' είσαι στη θάλασσα (Pics)

Οι Σπέτσες θεωρούνται ένα από τα ωραιότερα, πιο γραφικά και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, με την ιστορία του να οδηγούν πλήθος κόσμου στα στενά και τις παραλίες του. Το «Isola di Spezzie» ή αλλιώς το «μυροβόλο νησί» με φόντο την πανέμορφη Ύδρα, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μονοήμερες αποδράσεις ή εκδρομές του Σαββατοκύριακου.

Το αυτοκίνητο καλά θα κάνεις να το αφήσεις εκτός σχεδίου. Σπέτσες, βλέπεις, ίσον περπάτημα, ποδήλατα και… άμαξες!

Θα περπατήσεις στο Παλιό Λιμάνι, τον Άγιο Νικόλαο και την ιστορική πλατεία της Ντάπιας. Και θα επιστρέψεις στο βγαλμένο από άλλη εποχή –όπως προδίδει και το όνομά του- Παλιό Λιμάνι για να φας τους εκλεκτούς μεζέδες του νησιού με θέα τη θάλασσα και τις νησιώτικες ταράτσες.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Και από φαγητό;

Το φαγητό στο νησί είναι εξαιρετικό όποια ταβέρνα ή εστιατόριο κι αν επιλέξεις. Οι εναλλακτικές σου είναι πολλές και θα σε μπερδέψουν τόσο πολύ που δύσκολα θα θελήσεις να μείνεις σε ένα μέρος για πάνω από μία ώρα.

Οι τιμές είναι για όλες τις τσέπες. Εσένα σε ενδιαφέρει, καλό, φτηνό μαμαδίστικο φαγητό. Και από αυτό έχει. Με 15 ευρώ budget τη μέρα τρως σαν βασιλιάς. Και άλλα 5 ευρώ για τον καφέ σου, πάμε στα 20 ευρώ.

Άρα ένα ζευγάρι θα πληρώσει στο σύνολο 180 ευρώ για εισιτήρια, 118 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο και 80 ευρώ για φαγητό και καφέ, δηλαδή 378 ευρώ! Σα να λέμε πως το ταξίδι αυτό θα κοστίσει 189 ευρώ το άτομο.

190 ευρώ για 3 μέρες all inclusive: Στο νησί που θα ‘χει 95% πληρότητα το Πάσχα σε 150' είσαι στη θάλασσα (Pics)

Ώρα για τουριστικές ξεναγήσεις δεν υπάρχει –είπαμε, πας για να ξεκουραστείς, όχι για γυρίσεις πίσω στην Αθήνα πτώμα- ωστόσο αν οι αντοχές σου είναι σε καλά επίπεδα, μια βόλτα από το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας θα άξιζε τον κόπο. Απέχει κυριολεκτικά δυο βήματα απ’ τη Νιάπα.

Εκεί κοντά θα βρεις και την παραλία «Καΐκι» που φημίζεται για τα δροσερά, κρυστάλλινα νερά της. Επιβάλλεται να την επισκεφτείς και αν ανήκεις στους τολμηρούς, να ρίξεις και μια βουτιά.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν πας μια φορά, θα ξαναπάς (και θα ξαναπάς). Μία ή δύο μέρες, θα το χαρείς και με το παραπάνω…