Ο Κλαούντιο Σκιαρόνε εκπροσωπεί τον «παπιοκόσμο» στο AthensCon! (Pics)
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Ο Κλαούντιο Σκιαρόνε εκπροσωπεί τον «παπιοκόσμο» στο AthensCon! (Pics)

Ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Disney, ο Ιταλός Κλαούντιο Σκιαρόνε των 25 ετών στο χώρο, έρχεται στο AthensCon.

Ο φετινός εκπρόσωπος του παπιό-κόσμου της Disney δεν είναι άλλος από τον Κλαούντιο Σκιαρόνε, ο οποίος είναι Ιταλός καλλιτέχνης κόμικς που δουλεύει για το Dinsey-Topolino εδώ και 25 χρόνια. Στην ηλικία των 19, το 1992 δημοσίευσε την πρώτη του ιστορία για την Disney.

Είναι συν-δημιουργός του Duck Avenger που δημοσιεύτηκε στις Η.Π.Α. από την IDW (αρχικός ιταλικός τίτλος Paperinik New Adventures). Έχει επίσης εικονογραφήσει τα graphic novel για τους τίτλους Altantis, Monsters Inc. Finding Nemo και W.a.l.l.E για Disney / Pixar, καθώς και πολλά prequels για τίτλους όπως τα Planet Treasure, Tron Legacy και Big Hero 6.

Για τέσσερα χρόνια ήταν ο συνπαρουσιαστής του ιταλικού Disney Channel. Έχει κάνει τον concept artistγια τον πιλότο “Little Jesus” που παρήγαγε η Leone Cinematografica για το κανάλι Rai2 (ψηφίστηκε ως ο καλύτερος πιλότος για μια σειρά κινούμενων σχέδιων) και ήταν ο εικονογράφος του παιχνιδιού Mercante in Fiera που δημιουργήθηκε από την τηλεόραση Magnolia για το τηλεοπτικό κανάλι ITALIA 1.

Ο Σκιαρόνε συνεργάστηκε επίσης ως εικονογράφος μόδας για την ιταλική έκδοση των Vogue Pelle, GQ και Maxim και έκανε το concept design για τα 505 Games και Digital Bros. για σειρά videogame “DivaGirls” για κονσόλες Nintento DS και Wii.

Έχει συν-δημιουργήσει για τον Μονταντόρι Ραγκάτσι την τεσσάρων βιβλίων σειρά Angelino Scuola di Angeli και ήταν ο εικονογράφος για μια σειρά 10 επεισοδίων μουσικών ντοκιμαντέρ της Delitti Rock για το κανάλι Rai 2. Ήταν επίσης ο συν-δημιουργός και σχεδιαστής χαρακτήρων για τη σειρά 26 επεισοδίων “the Extraordinary Adventure of Jules Verne” που προβλήθηκε το 2013.