Με ποιους άλλους διάσημους αριστερούς είναι συγγενής ο Τζήμερος
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Με ποιους άλλους διάσημους αριστερούς είναι συγγενής ο Τζήμερος

Αν νομίζετε πως ο Θάνος Τζήμερος είναι απλά ένας συμπέθερος του Τσε χωρίς περαιτέρω «εκκωφαντικές» συγγένειες στο χώρο τη αριστεράς, τότε γελιέστε οικτρά…

Μπορεί να  έχετε εκ γενετής την προδιάθεση να πέφτετε σε χειμερία νάρκη με του που χαλάει λίγο ο καιρός και χθες, ειδικά, να καταναλώσατε και δύο στρέμματα με βαλεριάνα γιατί σας πλήγωσε μια Άννα, όμως και πάλι δε γίνεται να μην πληροφορηθήκατε πως ο Θάνος Τζήμερος δημιούργησε, ξανά!

Για τον έναν εκεί έξω που κινείται σε ρυθμούς Internet Explorer και Βασίλη Τσιάρτα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ΟΑΚΑ περιμένοντας ν’ αρχίσει από στιγμή σε στιγμή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παραθέτουμε το βίντεο στο οποίο ο γνωστός πολιτευτής εξηγεί ότι είναι συγγενής του Τσε Γκεβάρα.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, ιδού και το ποστ του ιδίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facabook , για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό.

Ο συμπέθερος του Αργεντινού επαναστάτη, μετά την επαναστατική του αποκάλυψη δέχτηκε πληθώρα αρνητικών σχολίων, με πολλούς ν’ αμφισβητούν ευθέως το συμπεθεριλίκι με τον Τσε (ορισμένοι, φτάνοντας στα άκρα, είπαν πως εννοούσε τη μύγα «Τσε-Τσε» και απλά υπήρξε παρεξήγηση).

Πού να μάθαιναν, λοιπόν, πως ο Θάνος Τζήμερος πέραν του Γκεβάρα έχει συγγενικές σχέσεις και με άλλους διάσημους αριστερούς.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ποιοι είναι αυτοί; Το menshouse αποκαλύπτει…

1) Ο Καρλ Μαρξ

karls

Ο τρίτος ξάδερφος του προπάππου του Τζήμερου ήταν ο σύζυγος της γειτόνισσας της Τζένης- Λάουρα Μαρξ, κόρης του γνωστού Γερμανού φιλοσόφου, πράγμα που σημαίνει πως ο Θάνος με τον Καρλ μπορεί να γεννήθηκαν από διαφορετική μητέρα και διαφορετικό πατέρα, όμως στην πραγματικότητα είναι αδέρφια.

Αυτό, άλλωστε, είναι σχεδόν αυταπόδεικτο- χωρίς να χρειάζεται η αποκάλυψη του menshouse: ο μεν Μαρξ έγραψε το Κεφάλαιο, ο δε Τζήμερος είναι από μόνος του ένα τεράστιο κεφάλαιο της πολιτικής ζωής…

2) Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

ales

Ο θείος του Τζήμερου- είναι από το χωριό, δεν τον ξέρετε- έχει ένα χωράφι στο οποίο εργάζεται ένας πιτσιρικάς που η γιαγιά του έχει κάνει one night stand με τον Έντουαρτ Αϊνστάιν, δεύτερο γιο του Άλμπερτ. Ο διάσημος νομπελίστας φυσικός- που το 1949 είχε γράψει το περίφημο άρθρο του «Γιατί Σοσιαλισμός;»- είναι, ως εκ τούτου, μπατζανάκης του πρόεδρου του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!».

Βέβαια, και εδώ δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει η ταύτιση: διάνοια ο ένας, διάνοια και ο άλλος.

3) Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

kines

Μια θεία του Τζήμερου που ζει χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες (γνωστή και ως «Η Θεία από το Σικάγο») παρευρέθη στις 28 Αυγούστου του 1963 στο μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσιγκτον, προκειμένου ν’ ακούσει το λόγο του Βαπτιστή ιερέα που ζητούσε την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων (βασικός πυλώνας, άλλωστε, και της πολιτικής σκέψης του Θάνου).

Η θεία Μέι- απλή συνωνυμία με τη θεία του Spiderman-, λοιπόν, σε μια ανύποπτη στιγμή άγγιξε τον ώμο του Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ (δευτερότοκου γιου του ηγέτη του Αφροαμερικανικού κινήματος), κάτι που κάνει αυτομάτως Θάνο και Μάρτιν Λούθερ ξαδέρφια.

Δεν είναι καθόλου ουρανοκατέβατο, επομένως, το γεγονός πως ο Τζήμερος, όπως και ο Κινγκ, έχει ένα όνειρο (απατηλό: να μπει στη Βουλή).

4) Ο Πάμπλο Πικάσο

pabs

Η γιαγιά του Τζήμερου που μεγάλωσε στην Ισπανία- η Χουανίτα Λα Μπόμπα Τθήμερου- είχε ένα μπακάλικο στη Λα Κορούνια από το οποίο συνήθιζε ν’ αγοράζει τις μπογιές του ο μικρός Πάμπλο και οι σχέσιες των δύο ήταν πολύ φιλικές.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Θάνος «προάγεται» αυτομάτως σε ανιψιό του κομμουνιστή δημιουργού του κυβισμού, και έχει κάθε δικαίωμα να ζητά να επιστραφεί στην οικογένεια η Γκουέρνικα.

Αυτή είναι ακόμα μία «εύκολη» συγγένεια, καθώς ο Πικάσο ζωγράφισε στον καμβά, τη στιγμή που ο Θάνος ζωγραφίζει στην πολιτική.

Τ’ άτιμα τα γονίδια δεν κρύβονται.

5) Ο Χριστός

naz

Κατά πολλούς ο πρώτος πραγματικός αριστερός, έστω κι αν στην εποχή του η αριστερά ήταν όρος εξίσου άγνωστος με το downloading. Η προ-προ-προ-προ-πίνω μπάφους και παίζω pro-προ-προ θεία του Τζήμερου δούλευε υποδοχή στο μαγαζί της Ιερουσαλήμ που τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος, με την παράδοση να λέει πως ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική γυναίκα (εξ ου και «Δημιουργία, ξανά!»).

Η θεία, λοιπόν, ασπάστηκε τον Ιησού λίγο πριν τον οδηγήσει στο τραπέζι, κάτι που σημαίνει πως ο Θάνος έλκει την καταγωγή του από κείνο το σόι. Το γεγονός πως αρέσκεται να χρησιμοποιεί τη φράση «Είσαι Θεούλης» δεν είναι μια συγκυρία συμπτωματικών συμπτώσεων, που θα έλεγε και ο Στηβ Γιατζόγλου, αλλά απόδειξη του ανωτέρω ισχυρισμού.

Άραγε είναι τυχαίο πως κατά καιρούς υπάρχουν άνθρωποι που «σταυρώνουν» τον Τζήμερο;