Μέιγουεδερ VS ΜακΓκρέγκορ: Θα γίνει η μεγάλη έκπληξη που ελάχιστοι περιμένουν;
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Μέιγουεδερ VS ΜακΓκρέγκορ: Θα γίνει η μεγάλη έκπληξη που ελάχιστοι περιμένουν;

«Απόψε θα φάτε το ξύλο που ζητάτε», θα μπορούσαν να τραγουδούν οι οπαδοί του Μέιγουεδερ σε εκείνους του ΜακΓκρέγκορ, εφόσον επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά.

Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη, το μεγάλο αουτσάιντερ, ο αγαπημένος του κοινού, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, κατάφερε για άλλη μια φορά να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Την ώρα που οι δυο μονομάχοι κλήθηκαν να ζυγιστούν ο Ιρλανδός μαχητής, φαινόταν «ενθουσιασμένος» όπως σχολίασαν πολλά ξένα site. Με τον ενθουσιασμό του να ξεχειλίζει απ’ το εσώρουχο, στο οποίο οι οπαδοί του Μέιγουεδερ στοιχημάτιζαν ότι είχε βάλει τουλάχιστον 3 κάλτσες για να μοιάζει κράμα Τζόϊ Ντόρσεϊ με Μπόκολη στα προσόντα.

Μέιγουεδερ VS ΜακΓκρέγκορ: Θα γίνει η μεγάλη έκπληξη που ελάχιστοι περιμένουν;

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τον προικισμένο Ιρλανδό και τα εξωαγωνιστικά του ρποσόντα κια ας επικεντρωθούμε στην τιτανομαχία, που περιμένει όλος ο πλανήτης.

Δύο κόσμοι αποφάσισαν να συναντηθούν και να λύσουν τις διαφορές τους ρίχνοντας στην μάχη τα πιο δυνατά όπλα που διαθέτει ο καθένας. Από τη μία ο αήττητος Φλόιντ Μέιγουεδερ Τζρ, ίσως ο λιγότερο αγαπητός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και από την άλλη ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, ο Ιρλανδός μαχητής με το εκνευριστικό trash talking και τους ορκισμένους οπαδούς.

Πρόκειται για έναν αγώνα που σύμφωνα με ειδικούς και μη έχει ξεκάθαρο φαβορί

Και αυτό δεν είναι ο αγαπημένος του κοινού… Υπάρχουν λόγοι που οι περισσότεροι (μεταξύ των οποίων και οι στοιχηματικές εταιρείες) προβλέπουν νίκη του Μέιγουεδερ. Και αυτοί σχετίζονται όχι μόνο με την κατάσταση των δύο μονομάχων, αλλά κυρίως με τους όρους του παιχνιδιού που ευνοούν σκανδαλωδώς τον Αμερικανό πυγμάχο. Επί της ουσίας θα πρόκειται για μια συνάντησh σε ρινγκ με τους κανόνες του μποξ, κάτι σχεδόν άγνωστο για τον Ιρλανδό, που ξεκίνησε από το καναβάτσο αλλά μετά την εφηβεία του μεταφέρθηκε στα κλουβιά του ΜΜΑ. Γνωρίζει πολλές διαφορετικές πολεμικές τέχνες, αλλά είναι εξαιρετικά συζητήσιμο το αν θα του φανούν χρήσιμες απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλό του.

Ο Μέιγουεδερ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς πυγμάχους της ιστορίας

Όπλο του πάντα υπήρξε η στρατηγική και η τακτική της υπομονής, κάτι που σίγουρα θα παίξει το ρόλο του κατά τη διάρκεια των 12 -τρίλεπτης διάρκειας- γύρων. Αν κι έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που κέρδισε με νοκ άουτ, είναι βέβαιο πως και αυτήν θα δοκιμάσει τις αντοχές και τα νεύρα του επιθετικού ΜακΓκρέγκορ. Πιθανότατα κιόλας να πιστεύει πως θα καταφύγει στο περίφημο σήμα κατατεθέν του, την άμυνα shoulder roll, εξαπολύοντας την αντεπίθεση που θα του δώσει τη νίκη.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στο παρελθόν η συγκεκριμένη τακτική του χάρισε πολλές από τις 49 σερί επιτυχίες που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν πως η ανορθόδοξη και μη συνηθισμένη στάση σώματος του ΜακΓκρέγκορ σε συνδυασμό με τα μακριά άκρα του, ίσως αλλάξουν τις ισορροπίες. Ακόμη κι έτσι, ο Αμερικανός φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα.

Ήδη πολλοί πιστεύουν ότι παρά το hype που έχει δημιουργήσει το πολυαναμενόμενο event, το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Πως θα παρακολουθήσουν ένα συνεχόμενο κυνηγητό του Αμερικανού από τον Ιρλανδό, μέχρι τη στιγμή που η παρορμητική κέλτικη ψυχή του θα τον οδηγήσει σε ένα κρίσιμο λάθος το οποίο θα τον ρίξει στο καναβάτσο.

Ο Μέιγουεδερ θεωρεί πως ο αγώνας δεν θα διαρκέσει παραπάνω από 5-6 γύρους

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα χρειαστεί να καταφέρει ένα καθοριστικό χτύπημα. Έχοντας ως δεδομένο όμως ότι θα χρησιμοποιηθούν δεκάρια γάντια  και πως ο ΜακΓκρέγκορ εξ ορισμού αντέχει στο… βρωμόξυλο, κάτι τέτοιο δεν φαντάζει με το πιο πιθανό σενάριο. Ίσως από τέτοιες σκέψεις να παίρνει και παραπάνω θάρρος και να κάνει καλά αυτό που κάνει με επιτυχία, στο δρόμο που χάραξε το είδωλό του, ο μοναδικός Μοχάμεντ Άλι. Και πιθανά δηλώσεις όπως εκείνη του Μέιγουεδερ που έβαζε τον εαυτό του στο ίδιο… ράφι με τον κορυφαίο των κορυφαίων να του δίνει ένα έξτρα κίνητρο πάνω στο ρινγκ

Μέιγουεδερ VS ΜακΓκρέγκορ: Θα γίνει η μεγάλη έκπληξη που ελάχιστοι περιμένουν;

Εκείνο που πάντως προκαλεί εντύπωση είναι το πείσμα και η επιμονή του ΜακΓκρέγκορ να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας. Τον προκάλεσε ο ίδιος με δηλώσεις του εδώ κι ένα χρόνο. Όταν σταμάτησε να είναι φιλολογικό το ενδιαφέρον και να αποκτά υπόσταση, δέχτηκε τους άγνωστους σε αυτόν κανονισμούς της πυγμαχίας, ενώ έριξε νερό στο κρασί του αποδεχόμενος να λάβει ως αμοιβή 75 εκατ. δολάρια έναντι 100 του παγκόσμιου πρωταθλητή. Κι όλα αυτά ενώ όλα τα προγνωστικά είναι εναντίον του. Ενώ όλοι οι ειδικοί προεξοφλούν μια περίπου οδυνηρή ήττα καθώς τα στοιχεία αυτό μαρτυρούν. Με εξαίρεση βέβαια τη σαφή υπεροχή του πρώην αθλητή του UFC στα τατού που φιλοξενεί στο κορμί του.

Μέιγουεδερ VS ΜακΓκρέγκορ: Θα γίνει η μεγάλη έκπληξη που ελάχιστοι περιμένουν;

Ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους προπονητές πυγμαχίας, ο Φρέντι Ρόουτς (έχει κοουτσάρει 4 παγκόσμιους πρωταθλητές) υποστηρίζει πως τα πράγματα είναι απλά. «Στο ρινγκ, με τους δικούς μας κανόνες, κερδίζει ο μποξέρ. Στο κλουβί, με κανόνες ΜΜΑ, κερδίζει ο μαχητής». Επιπλέον, τονίζει πως ακόμη κι ένας αθλητής σαν τον ΜακΓκρέγκορ θα χρειαζόταν πολυτετή προετοιμασία για να σταθεί σε έναν αγώνα που στην ουσία έχει χαρακτήρα διεκδίκησης τίτλου στο υψηλότεροι δυνατό επίπεδο.

Δύσκολα διαφωνεί κανείς. Εκτός κι αν πίσω από όλον αυτόν τον ντόρο βλέπει άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα το πρώτο βήμα για μία ρεβάνς (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα) η οποία θα διεξαχθεί σε κλουβί, με τις προϋποθέσεις που θα θέσει αυτή τη φορά ο ΜακΓκρέγκορ. Εκεί που τα προγνωστικά θα είναι συντριπτικά υπέρ του. Για την ώρα, όμως, είναι το μακρινό αουτσάιντερ μιας αναμέτρησης στην οποία οι περισσότεροι προβλέπουν πως θα τσαλακώσει άσχημα το γόητρο και το κεφάλι του…