Παρά
Βρείτε μας στο

Είναι ένας από τους τηλεοπτικούς ρόλους που έγραψαν ιστορία. Η Ντάλια του «Παρά 5» αγαπήθηκε από το κοινό και ταυτίστηκε τόσο πολύ με την Σμαράγδα Καρύδη, που ακόμα και στα επόμενα σήριαλ, στα οποία έπαιξε κανείς δεν θυμόταν πώς λεγόταν. Για τον κόσμο, ήταν ακόμα η Ντάλια.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν μαθαίνατε, ότι η Ντάλια, ήταν ένας ρόλος που δεν γράφτηκε για την Σμαράγδα Καρύδη και ότι κυριολεκτικά κατά τύχη τον πήρε;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε την αποκάλυψη που ελάχιστοι ξέρουν. Ο σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς αποκάλυψε ότι ο ρόλος της Ντάλιας είχε γραφτεί για την Κάτια Δανδουλάκη, η οποία ανήθηκε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να πάρει μέρος στη σειρά, καθώς την ίδια περίοδο είχε πρόταση και απ’ το «Βέρα στο δεξί», στο οποίο προτίμησε να κλείσει.

Στο «Παρά 5»... αλλαγή: Αυτή ήταν η αρχική Ντάλια πριν αναλάβει τον ρόλο η Σμαράγδα Καρύδη (Pic)

Ο αρχικός ρόλος της Ντάλιας λοιπόν, τον οποίο θα ενσάρκωνε η Κάτια Δανδουλάκη δεν είχε ούτε αυτό το κλασικό πλέον μαλλί, αλλά ούτε και αυτή την αφέλεια, την οποία αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό.

Η Σμαράγδα Καρύδη μιλώντας μάλιστα για τον ρόλο της Ντάλιας αποκάλυψε χαρακτηριστικά:

«Δεν τον είχε γράψει για μένα ο Γιώργος Καπουτζίδης αυτόν τον ρόλο, τον είχε γράψει για την Κάτια Δανδουλάκη. Αυτή θα ήταν η Ντάλια. Είχε όμως κλείσει σε ένα άλλο σίριαλ και για καλή μου τύχη δεν μπόρεσε να το κάνει. Θέλω να πω ότι ήταν γραμμένο για μια γυναίκα τελείως διαφορετική και όταν το πήρα εγώ το έφερα στα μέτρα μου. Δηλαδή όλη αυτή η εμφάνιση με το μαλλί ήταν μια δική μου ιδέα και πήγε για μένα, γιατί μετά έγραφε για μένα, μετά από το δεύτερο επεισόδιο».

Με λίγα λόγια αν η Κάτια Δανδουλάκη δεν είχε κλείσει στο «Βέρα στο δεξί» θα βλέπαμε μια εντελώς διαφορετική Ντάλια. Χωρίς το μαλλί-σήμα κατατεθέν και το κυριότερο χωρίς την αφέλεια και την αθωότητα που την οδήγησαν σε ατάκες που έγραψαν ιστορία. Όπως αυτές…