100 χρόνια μπροστά απ’ την Αθήνα: 4 πράγματα που μόνο στα Τρίκαλα θα βρεις
Βρείτε μας στο

H πόλη των Τρικάλων σταδιακά, μετατρέπεται σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αυτό παίρνει “σάρκα και οστά” με την εκπόνηση μελέτης και την εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.

Οι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, όπως αναφέρεται, ονομάζονται “Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης” και αφορούν σε “έξυπνη” στάθμευση “έξυπνο” φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων. Τα Τρίκαλα βάζουν τα γυαλιά σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη καθώς έχουν…

Ελεύθερο WiFi

Ναι, η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε ολόκληρη την πόλη αποτελεί γεγονός. Και μάλιστα, την ώρα που εμείς εδώ στην Αθήνα μπαίνουμε σε κανένα λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ με Wi-Fi και νιώθουμε… βασιλιάδες. Ε, τα παιδιά στα Τρίκαλα αυτό το ζουν παντού μέσα στην πόλη, κάθε μέρα, όλη μέρα. (Ζηλεύουμε λίγο, αλλά κάποια στιγμή και το wi-fi του Αντώνη του Σαμαρά θα πάρει μπρος και τότε θα τους δείξουμε εμείς, θα δούνε τι θα πάθουνε).

100 χρόνια μπροστά απ’ την Αθήνα: 4 πράγματα που μόνο στα Τρίκαλα θα βρεις

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς

Παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό έκαναν την εμφάνισή τους, στο πλαίσιο της πιλοτικής του λειτουργίας στην «έξυπνη πόλη» των Τρικάλων και έφεραν τα πάνω κάτω.

Το μόνο αρνητικό στην εξέλιξη αυτή και την πιθανότητα να τα δούμε μόνιμα στις πόλεις της Ελλάδας είναι ότι χάνει κανείς τη στιγμή απείρου κάλλους μόλις η ηλικιωμένη κυρία με τη μαγκούρα ανά χείρας και ύφος θέλω-να-σας-σκοτώσω- όλους «στολίζει» τον οδηγό επειδή το 608 άργησε «τουλάχιστον 40 λεπτά». Εντάξει, κι ας έχει αργήσει μόνο 10.

100 χρόνια μπροστά απ’ την Αθήνα: 4 πράγματα που μόνο στα Τρίκαλα θα βρεις

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ταχύτητες 5G

Έ-έ-έρχεται! Τα Τρίκαλα θα αποτελέσουν την πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα εγκαταστήσει πιλοτικό δίκτυο 5G, με το σερφάρισμα στο ίντερνετ να περνά στο next level. Εσύ εδώ μείνε με το 3G –στα μεγάλα κέφια 4G- και πες και «ευχαριστώ». (Σκάμε απ’ τη ζήλεια μας). Σήμερα μετά από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, “βρισκόμαστε μπροστά στα δύο επόμενα βήματα. Το πρώτο, η επίλυση ορισμένων νομικών ζητημάτων ως προς το φάσμα. Αυτά, τα επιλύει το υπουργείο. Το δεύτερο, ο στόχος του δήμου Τρικκαίων και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που υλοποιεί το project στον δήμο μας, να δρομολογήσουμε μια ευρείας κλίμακας, μόνιμη εφαρμογή, και όχι μιας μικρή έκτασης πιλοτική δράση”.

4) Εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος

100 χρόνια μπροστά απ’ την Αθήνα: 4 πράγματα που μόνο στα Τρίκαλα θα βρεις

Ναι, εντάξει, ξέρουμε: σε θεωρητικό επίπεδο στην Ελλάδα εφαρμόζεται παντού ο αντικαπνιστικός νόμος. Στην πράξη, ωστόσο, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο τα περισσότερα μαγαζιά θυμίζουν τεκέδες την ώρα που διοργανώνεται η πανελλήνια συμμάζωξη αθεράπευτων φουγάρων.

Μ’ εξαίρεση, φυσικά, τα Τρίκαλα. Εκεί γίνονται συνεχείς έλεγχοι, «ντου» για να βεβαιωθούν οι αρχές πως δεν «παρεκκλίνει» κανείς και, ως εκ τούτου, καθαρή ατμόσφαιρα.

Είπατε τίποτα;