Αυτά είναι τα μυστικά όπλα του ελληνικού στρατού ενάντια στον Ερντογάν
Βρείτε μας στο

Ο Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μία φορά φόρεσε το ιμπεριαλιστικό του προσωπείο και άνοιξε άλλο ένα μέτωπο προς δυσμάς αυτή τη φορά παίζοντας ζωντανή Ναυμαχία στο Αιγαίο. Όχι ότι σταμάτησε ποτέ τις προκλήσεις με δηλώσεις του, επίσημες ή μη. Απλά αυτή τη φορά προσπαθεί να προσθέσει και θερμά επεισόδια στο ανατολικό Αιγαίο στη συλλογή του, παίζοντας με τα όρια της διπλωματίας.

Αυτό που δεν γνωρίζει όμως είναι ότι όπως κάθε λαός με τακτικό στρατό, έτσι και ο ελληνικός, έχει κάποια μυστικά όπλα που οι εχθροί του δεν γνωρίζουν. Όσο εξελιγμένες τακτικές κατασκοπείας και να διαθέτουν, ο ελληνικός στρατός έχει επτασφράγιστα μυστικά όπλα που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στο να γύρει η πλάστιγγα της νίκης προς το μέρος του στην απευκταία περίπτωση μιας στρατιωτικής σύγκρουσης.

Ποια είναι όμως αυτά τα μυστικά όπλα; Θα ήταν τολμηρό να γραφτούν και να δημοσιοποιηθούν σε ένα κείμενο; Μήπως προδίδουμε έτσι την σπουδαιότητά τους και λειτουργούμε πυροβολώντας τα πόδια μας; Η απάντηση είναι όχι. Κανείς από το στρατιωτικό επιτελείο του Ερντογάν δεν διαβάζει Menshouse. Και οι Έλληνες που το κάνουν δε θα τα πρόδιδαν ποτέ στους Τούρκους. Απλά θα τα διάβαζαν και θα αναπτερωνόταν το ηθικό τους, νιώθοντας πιο ασφαλείς και πιο σίγουροι.

Αυτά είναι τα μυστικά όπλα του ελληνικού στρατού ενάντια στον Ερντογάν

Πάμε να τα γνωρίσουμε ένα ένα.

Κρυμμένα λάπτοπ

Ο Έλληνας φαντάρος μπορεί να φαίνεται ότι έχει μόνο ένα λουκάνικο με ρούχα αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας κινητός χάκερ που ανά πάσα στιγμή μπορεί να επικοινωνήσει με δορυφόρους και να σπάσει κωδικούς σε οπλικά συστήματα του εχθρού. Δεν είναι τυχαίο που όταν οι ανώτεροί του δεν κοιτάζουν αυτός έχει ένα λάπτοπ στον θάλαμο, έτοιμος να επιτελέσει το καθήκον του ως εθνοχάκερ. Μπροστά μπορεί να φαίνεται ότι βλέπει ταινίες και σειρές αλλά από κάτω κρύβεται ένα ολόκληρο τεχνολογικό υπερόπλο. Αρκεί να υπάρχει ανοιχτό ξεκλείδωτο wifi με καλό σήμα.

Φορτιστές – Κινητά

Όταν οι Τούρκοι φαντάροι ξεμείνουν από επικοινωνία στο μέτωπο, ο Έλληνας φαντάρος θα έχει πάντα 100% μπαταρία στο φορτισμένο smartphone του, με κάμερα πολλών megapixel, έτοιμος να επικοινωνήσει με την ελληνική βάση, να στείλει ζωτικής σημασίας πληροφορίες στο επιτελείο του στρατού, να δώσει συντεταγμένες του εχθρού, να βγάλει μία selfie με τους υπόλοιπους φαντάρους δηλώνοντας ότι είναι όλοι ζωντανοί και ακμαίοι. Ανάποδα να τον γυρίσεις, ακόμα και μέσα στον πόλεμο, ένας φορτιστής θα πέσει.

Μωρομάντηλα

Αυτά είναι τα μυστικά όπλα του ελληνικού στρατού ενάντια στον Ερντογάν

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Ένα από τα σπουδαιότερα όπλα του ελληνικού στρατού. Τα προμηθεύεσαι από την ημέρα που παρουσιάζεσαι και γίνονται προέκταση του χεριού σου. Κάποιοι θα πουν ότι λειτουργούν μόνο ως ένα προϊόν υγιεινής. Αυτοί απλά δε σκέφτονται με στρατιωτικό μυαλό. Πείτε ότι ο Ερντογάν στέλνει χερσαίες ειδικές δυνάμεις μέσα στον ελλαδικό χώρο. Και οι Τούρκοι κομάντο έχουν περάσει φούμο το πρόσωπό τους δημιουργώντας το τέλειο καμουφλάζ, ώστε να κινηθούν μέσα στις αφιλόξενες ελληνικές ζούγκλες. Εκεί που περπατούν αμέριμνοι νομίζοντας ότι δεν τους βλέπει κανείς ξαφνικά μέσα από την ζούγκλα πετάγονται ελληνικά χέρια που κρατούν μωρομάντηλα. Του τρίβουν επιμελώς τη μούρη καθαρίζοντας το φούμο, εκθέτοντάς το πρόσωπό του και τη θέση άμεσα. Την πάτησες Τούρκε Ο.Υ.Κά. Το προσωπάκι σου θα λάμπει, δεν μπορείς να κρυφτείς πια.

Κώστας Πρέκας – Πάνος Καμμένος

Αυτά είναι τα μυστικά όπλα του ελληνικού στρατού ενάντια στον Ερντογάν

Ποιος Έλληνας φαντάρος δεν πάει στο μέτωπο σούπερ αισιόδοξος, έτοιμος να φάει σίδερα, όταν γνωρίζει ότι στα μετόπισθεν τον καλύπτουν αυτοί οι δύο; Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος πολεμούσε με το στράτευμά του και υπήρξε αήττητος, έτσι και οι δύο αυτοί πυλώνες του ελληνικού στρατού αποτελούν τα μυστικά του όπλα. Οι Τούρκοι θα νομίζουν ότι απλά έχουν μπροστά τους έναν ηθοποιό και έναν πολιτικό. Φευ, δε θα ξέρουν από πού τους ήρθε όταν ο πρώτος στήσει το μυδραλιοβόλο του και τους προκαλέσει «να έρθουν να τα πάρουν» λίγο πριν ανοίξει πυρ και ο δεύτερος ανέβει στο F16 του ή στο τανκ του ή μπει στο πυρηνικό υποβρύχιό του, φορώντας μία εκ των δεκάδων στρατιωτικών στολών της συλλογής του και ορμίσει μόνος προς την Άγκυρα.

Πιτόγυρα – Ντελιβεράδες

Όταν ο τουρκικός στρατός αποκάμει από την κακή διατροφή στο μέτωπο, όταν οι κονσέρβες και η μπομπότα του κάνουν δώρο ένα ξεγυρισμένο σκορβούτο, ο Έλλην φαντάρος θα έχει δίπλα του το παραδοσιακό του πιτόγυρο. Δεν τον σταμάτησαν ούτε οι τοίχοι των στρατοπέδων, ούτε τα συρματοπλέγματα από το να παραγγέλνει στη θητεία του φαγητό απ’ έξω. Ο καλύτερος φίλος του φαντάρου είναι ο ντελιβεράς. Ακόμα και στον πόλεμο το μηχανάκι του θα κάνει οχτάρια ανάμεσα στα τουρκικά άρματα μάχης, θα χορεύει ανάμεσα σε νάρκες και βλήματα που σκάνε για να μεταφέρει τα πιτόγυρα ή τις πίτσες που παρήγγειλαν οι Έλληνες φαντάροι.

Το σκουτεράκι του, με το κιβώτιο πίσω γεμάτο λιχουδιές, που καβαλάει πεζοδρόμια, περνάει με κόκκινο, δεν καταλαβαίνει από βροχή, χαλάζι, ακόμα και βομβαρδισμούς, είναι το μυστικό όπλο για να μη λυγίσει ο Έλληνας στρατιώτης και να έχει πάντα το στομάχι του γεμάτο, την ενέργειά του στα ύψη, αρκεί να έχει πιει καμιά σόδα πριν σηκωθεί να πολεμήσει. Μπορεί το κεμπάπ ντονέρ, γνωστό και ως γύρος, να είναι τούρκικη ανακάλυψη αλλά θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Τουρκικά σήριαλ

Αυτά είναι τα μυστικά όπλα του ελληνικού στρατού ενάντια στον Ερντογάν

Όταν ο Τούρκος δεν έχει ιδέα τι λένε στις μεταξύ τους συνομιλίες οι Έλληνες στρατιωτικοί που έχει υποκλέψει, ο αντίστοιχος Έλληνας θα ξέρει ακριβώς τι λένε γιατί θα έχει γίνει γνώστης της τουρκικής διαλέκτου από τα σήριαλ της γείτονος χώρας, που παίζουν ανελλιπώς για πολλά χρόνια, κάθε βράδυ σε πληθώρα των ελληνικών καναλιών. Δε φταίμε εμείς που η γιαγιά του Έλληνα φαντάρου κάθεται στο σαλόνι και βλέπει ANNE.

Ακόμα και αυτή η γιαγιά μπορεί να αποκρυπτογραφήσει ένα μυστικό μήνυμα υψίστης σημασίας και να καταστρέψει μόνη της την τουρκική αρμάδα του Ερντογάν. Έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους. Ας πρόσεχαν.

Τάβλι

Δεν χρειάζεται ανάλυση. Αν το σκάκι είναι αναμφισβήτητα ένα πολεμικό παιχνίδι που ακονίζει τα μυαλά σε θέματα στρατηγικής, υπολογισμού και πρόβλεψης των επόμενων κινήσεων του αντιπάλου – εχθρού, σκεφτείτε τι γίνεται όταν γυρίσεις τη σκακιέρα ανάποδα. Και βρεθείς ξαφνικά στον κόσμο του ταβλιού, εκεί που ο Έλληνας στρατιώτης είναι βασιλιάς. Δεν υπάρχουν βασίλισσες και αξιωματικοί. Μόνο πούλια. Μόνο φαντάροι δηλαδή. Και ο χειριστής τους διοικεί μόνος του ένα κάρο από αυτά τα πούλια στην άλλη πλευρά της ταβλιέρας. Στη νίκη και στην τακτική υποχώρηση του αντιπάλου. Μέσα στο σπιτάκι του. Πάνω στη μανούλα του. Το μυστικό όπλο στρατηγικής που κανείς δεν υπολόγιζε πως κρύβουν τα ελληνικά Κ.Ψ.Μ.