Τον «έκαψε» ο τηλεθεατής: Ο μεγαλύτερος απατεώνας στην TV κέρδισε 58.000 δολάρια και... κατέληξε στη φυλακή (Vid)
Βρείτε μας στο

Η περίπτωση του Kerry Ketchem δεν είναι από αυτές που ξεχνιούνται εύκολα. Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο φάουλ στην ιστορία του τηλεπαιχνιδιού «Super Password» του NBC έλαβε χώρα το 1988, η ιστορία του δαιμόνιου απατεώνα που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη μεγαλύτερη τηλεοπτική επίδειξη θράσους συζητιέται μέχρι σήμερα.

Ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν σαν τους άλλους που δήλωσαν συμμετοχή στο συγκεκριμένο σόου. Είχε… εγκληματικό παρελθόν το οποίο απαιτούσε την εμφάνισή του στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι με άλλο όνομα. Ο λόγος; Καταζητούνταν. Ή μήπως όχι;

Ο τηλεοπτικός του εαυτός λεγόταν Patrick Quinn και –φαινομενικά τουλάχιστον- δεν είχε ιδέα για την τεράστια οικονομική απάτη «της πιστωτικής κάρτας» στην Αλάσκα, στην οποία ο ίδιος είχε βάλει το χέρι του. Έλα όμως που ο Kerry είχε ξαναχρησιμοποιήσει το όνομα αυτό για τη συγκεκριμένη απάτη ύψους 25.000 δολαρίων;

Ο 36χρονος Quinn συστήθηκε περιχαρής στον παρουσιαστή και τους guests της εκπομπής, όπως επίσης και στο τηλεοπτικό κοινό που παρακολουθούσε φανατικά το «Super Password».Έμελλε, μάλιστα, να τους χαρίσει ένα θεσπέσιο παιχνίδι διάρκειας τεσσάρων επεισοδίων με τα κέρδη του να αγγίζουν τα 58.000 δολάρια, ποσό εξωπραγματικό για την εποχή εκείνη.

Ο απατεώνας που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές, ξαναχτύπησε και θα έφευγε σαν κύριος με τα κέρδη του και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη που πέρασε ποτέ από το πλατώ  αν ένας τηλεθεατής δεν τον είχε αναγνωρίσει ως τον καταζητούμενο Patrick Quinn  – κατά κόσμον Kerry Ketchem.

Ο ίδιος, όμως, υποτίμησε τους τηλεθεατές. Εμφανίστηκε ευθαρσώς με το πρόσωπό του παριστάνοντας κάποιον άλλο –γνωστό για τη δράση του-, μη διστάζοντας να παρουσιαστεί ξανά με ψεύτικη ταυτότητα στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής «Goodson», στο Sunset Boulevard για να παραλάβει την επιταγή με τα κέρδη του.

Εκεί, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη: Η αστυνομία.

Τον «έκαψε» ο τηλεθεατής: Ο μεγαλύτερος απατεώνας στην TV κέρδισε 58.000 δολάρια και... κατέληξε στη φυλακή (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

«Μοιάζει να μυρίστηκε λόγω εμπειρίας ότι του την είχαμε στημένη», παραδέχτηκε ο υπεύθυνος παραγωγής, ο οποίος περιέγραψε το ανθρωποκυνηγητό για να καταφέρουν να τον πιάσουν, μόλις εκείνος αντιλήφθηκε ότι τον είχαν καταλάβει. Ενώ αρχικά τον έχασαν, τον βρήκαν μερικά τετράγωνα πιο κάτω, κλεισμένο στην τουαλέτα ενός κτιρίου και… ανεβασμένο στη λεκάνη για να κρύψει τα ίχνη του.

Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο στόχαστρο του νόμου. Ο ίδιος είχε απολυθεί μερικά χρόνια πριν από τη θέση του σερίφη στο Οχάιο, έχοντας κλέψει στοιχεία από το evidence room.

Εντέλει, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, ενώ όπως αποδείχτηκε τα κέρδη του στο παιχνίδι τα εξασφάλισε με την αξία του! Δεν είχε κλέψει…

Όσο για το αν τα πήρε ποτέ; Δε νομίζουμε…