Το σχέδιο του Μαραντόνα για να κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Το σχέδιο του Μαραντόνα για να κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ

Ποιος είπε ότι η Αργεντινή δεν μπορεί να σηκώσει κούπα;

2 ώρες πριν το μεγάλο ματς της Αργεντινής με τη Γαλλία: «Έρχεται, έρχεται ο Ντιέγκο στα αποδυτήρια» ψέλλισε ο Ρόχο ο οποίος είχε γίνει πιο κόκκινος και από τις «40 αποχρώσεις του μελιντζανί» που παίρνει ο Ομπράντοβιτς όταν η πίεσή του ανεβαίνει στο 22 (η μικρή). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η πόρτα άνοιξε. Ο Μαραντόνα μπήκε στα αποδυτήρια και στάθηκε δίπλα στον Σαμπάολι.

«Ψηλέ ρίξε το “Θέλω να με νιώσεις” και το “Αν είσαι ένα αστέρι” για προθέρμανση και πριν πεις το “Αστέρι μου” ειδοποίησέ με να κάνω κατάσταση με πέντε πανέρια γαρύφαλλα ας ‘ούμε». «Ντιέγκο μου δεν είμαι ο Βέρτης, ο κόουτς είμαι» πρόλαβε να πει ο Σαμπάολι πριν τον διακόψει ο Μαραντόνα:

Το σχέδιο του Μαραντόνα για να κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ

«Και τότε γιατί έχεις ντυθεί σαν αοιδός σε μαγαζί στο δέκατο όγδοο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού ρε φιόγκο; Είναι δυνατόν ο προπονητής της Αργεντινής να έχει πιο πολλά τατουάζ και από τον Νικόλα Αγόρου στο Survivor;».

Ο Σαμπάολι δεν απάντησε. Χαμήλωσε το βλέμμα και έμεινε να κοιτά τον Ντιέγκο ο οποίος πλησίασε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν: «Πώς είσαι αγοράκι μου;» τον ρώτησε με στοργή και συμπάθεια. «Όλα καλά Ντιεγκίτο μου» απάντησε ο Γκονσάλο, ενώ η συζήτηση των δυο άρχισε να ανάβει:

Μαραντόνα: Μήπως θες κάτι να τσιμπήσεις τσολιά μου;

Ιγκουαΐν: Τι να τσιμπήσω Ντιέγκο μου;

Μαραντόνα: Καμιά μοσχαρίσια κροκέτα για τη λιγούρα…

Ιγκουαΐν: Μα δεν μ’ αρέσουν οι κροκέτες…

Μαραντόνα: Περίεργο! Σε όλα τα γατάκια αρέσουν!

Το σχέδιο του Μαραντόνα για να κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ιγκουαΐν: Με λέτε γατί κύριε Μαραντόνα;

Μαραντόνα: Μπα; Θα μας κάνεις και παρατήρηση για το πώς θα σε λέμε; Όπως θέλω θα σε λέω ρε Νίκα, Μανίκα, Λιά, Καραμπαλίκα. Τι σου ζήτησα ρε, τι σου ζήτησα; Ένα γκολ σε μεγάλο ματς. Ένα. Μέχρι και ο Στράτος Τζώρτζογλου στη «Φανέλα με το 9» έχει πετύχει περισσότερα γκολ από σένα! Και τραγουδάει και το Last Christmas καλύτερα από σένα…

Στα αποδυτήρια της Αργεντινής επικράτησε νεκρική σιγή. Ο Ντιέγκο είχε πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα και δεν σταματούσε με τίποτα: «Λοιπόν ταγάρια. Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να μην αποκλειστούμε από το Μουντιάλ». «Να παίξουμε με την Αγγλία και να φροντίσει αυτή να αποκλειστεί από μόνη της;» πετάχτηκε ο Μέσι, όμως μόλις είδε το βλέμμα του Ντιέγκο επέστρεψε στα αυγά του: «Κάτσε κάτω ρε μπακαλόγατε Ζίκο, που θα μιλήσεις κιόλας την ώρα που σολάρει ο Θεός. Λοιπόν, ο μοναδικός τρόπος για να μην πάρετε τον δρόμο που σας πρέπει τον αγύριστο, είναι να μπω να παίξω εγώ. Μεταμφιεσμένος». «Μα Ντιέγκο μου δεν είμαστε στο “Your Face Sound Familiar”, στο Μουντιάλ είμαστε» τόλμησε να σχολιάσει ο βλάσφημος Σαμπάολι πριν μπει σε τροχιά γύρω απ’ τη στρατόσφαιρα μετά το βον πλανέ του Ντιέγκο.

«Θα μεταμφιεστώ σε Μασεράνο» είπε ο Μαραντόνα ενώ είχε ήδη πάρει το OneBlade της Philips για να ξυρίσει πρόσωπο και μαλλί. 3 λεπτά αργότερα βγήκε απ’ το μπάνιο δροσερός και ανανεωμένος πανηγυρίζοντας:

Το σχέδιο του Μαραντόνα για να κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ

«Ορίστε τώρα είμαι ίδιος ο Μασεράνο». «Μα τι κοινό έχεις με τον Μασεράνο Ντιέγκο μου;» ρώτησε με απορία ο Μέσι. «Έχουμε το ίδιο ξύρισμα, είμαστε και οι δυο πιο αργοί και απ’ τον επιτάφιο και έχουμε και τα ίδια κιλά. Πόσες ομοιότητες ακόμα θες;».

Το σατανικό σχέδιο του Ντιέγκο είχε εκπονηθεί. Με τη βοήθεια του απόλυτου ξυρίσματος με το OneBlade της Philips και μιας μακιγιέζ που έφερε από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» θα μεταμφιεζόταν σε Μασεράνο και θα έμπαινε στην ενδεκάδα της Αργεντινής για να βοηθήσει τα άλλα γατιά τους παίκτες της ομάδας να πάρουν τα πάνω τους. Πρώτα θα «καθάριζε» την Γαλλία με συνοπτικές διαδικασίες, μετά την Ουρουγουάη και στον ημιτελικό με το Βέλγιο θα έμενε στον πάγκο, γιατί ως γνωστόν Βέλγιο και τέρας του Λόχνες δεν υπάρχουν. Θα επέστρεφε στην ενδεκάδα μόνο στον μεγάλο τελικό με τη Βραζιλία…

Η ώρα του μεγάλου τελικού

Βρισκόμαστε στο ογδοηκοστό όγδοο λεπτό του τελικού ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βραζιλία και το 0-0 παραμένει. Και ενώ η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο, εκείνη τη στιγμή συνέβη η φάση που καθόρισε την έκβαση του ματς. Ένα κουνούπι από εκείνα που σε τσιμπάνε το πρωί και σου αφήνουν και ένα ποτήρι πορτοκαλάδα στο κομοδίνο για να αναπληρώσεις το χαμένο αίμα, πέρασε δίπλα από τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άκουσε τον ήχο και τρομαγμένος έπεσε κάτω και άρχισε να παίρνει τις στροφές όπως ο Τερλέγκας στο γνωστό άσμα. Αυτό ήταν…

Όση ώρα γύριζε σαν το αρνί στη σούβλα ο Νεϊμάρ, ο Ντιέγκο είχε πάρει την μπάλα, είχε περάσει 6 Βραζιλιάνους και τον τερματοφύλακα και είχε βγάλει την ασίστ στον Ιγκουαΐν, ο οποίος έπρεπε απλώς να τη σπρώξει στα δίχτυα σε κενό τέρμα. Ο χρόνος σταμάτησε. Οι θεατές έπαψαν να ανασαίνουν. Την ηρεμία της σιωπής έσπασε η κραυγή του Ντιέγκο: «Αν το χάσεις τάκουνα, θα σε στείλω στα Κουφονήσια να ξελεπιάζεις αχινιούς ή στην Αλάσκα να κάνεις τρίμινγκ στο μουστάκι του πρώτου θαλάσιου ελέφαντα που θα βρω». Ο Ιγκουαΐν βάζει το πόδι του, πλασάρει και η μπάλα είναι γκοο…

Το σχέδιο του Μαραντόνα για να κερδίσει η Αργεντινή το Μουντιάλ

«Ντιέγκο, Ντιέγκο ξύπνα αρχίζει το ματς με τη Γαλλία, σε πήρε πάλι ο ύπνος» ακούστηκε μια φωνή από τα επίσημα και ο Μαραντόνα πετάχτηκε δυο μέτρα ψηλά απ’ την τρομάρα του. Έπιασε το πρόσωπο και τα μαλλιά του και κατάλαβε ότι δεν είχε ξυριστεί με το OneBlade της Philips και η Αργεντινή δεν είχε πάρει τελικά την κούπα.

Αφού έκανε download 75 καντηλομπινελίκια τα έβαλε με τον εαυτό του. Έπρεπε να το είχε καταλάβει ότι ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ούτε στα όνειρα δεν σκοράρει σε κρίσιμο ματς ο ρούκουνας ο Ιγκουαΐν…