9 πράγματα που αν τα πρόλαβες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αναμνηστική δόση (Pics)
Βρείτε μας στο
EXTRAS

9 πράγματα που αν τα πρόλαβες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αναμνηστική δόση (Pics)

Μόλις συνειδητοποιήσεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε θα σου πέσει η... μασέλα!

Είσαι μπερδεμένος. Δεν έχεις κατασταλάξει ακόμα. Από τη μια σε προβληματίζει το γκριζάρισμα των κροτάφων, η καράφλα-βούλα του πέναλτι στο πισωκέφαλο και ο πληθυντικός στον οποίο σου μιλάει όποιος πιτσιρικάς σε πετύχει. Από την άλλη σκέφτεσαι ότι αντέχουν ακόμα τα πόδια σου. Ότι στην ηλικία σου τον πατέρα σου τον θυμάσαι «φυσέκι».

Υπάρχει όμως τρόπος να καταλάβεις αν πραγματικά έχεις αρχίσει να γερνάς. Αν όντως σε πήραν τα χρόνια. Γιατί είσαι σίγουρα σε ηλικία για… αναμνηστική δόση σε περίπτωση που έχεις προλάβει:

Τους ευχούληδες

Αυτή την απαράδεκτη επινόηση-μπρελόκ. Αυτή την ανεξήγητη μάστιγα. Αυτό το ανατριχιασμένο πανκ μωρό που θεωρείτο σχεδόν βλασφημία να ΜΗΝ συνοδεύει τα κλειδιά κάθε έφηβης τη δεκαετία του ’90. Και να ήθελες να το ξεχάσεις, η μάπα του έχει στοιχειωθεί στον εγκέφαλό σου περισσότερο κι απ’ την κούκλα του σατανά.

9 πράγματα που αν τα πρόλαβες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αναμνηστική δόση (Pics)

Την υπόσχεση του Ανδρέα Φούρα ότι θα ξυρίσει το μουστάκι αν πάρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την Ολυμπιάδα του 2004 την πληρώσαμε ακριβά. Ένας από μας ωστόσο (γιατί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάντα θα είναι ένας από μας) την πλήρωσε με κάτι παραπάνω. Τιμώντας την υπόσχεσή του αφότου ο Σάμαρανκ είπε το «Άτενς», ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού θυσίασε ένα από τα ιστορικότερα μουστάκια που έβγαλε ποτέ ο τόπος.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

9 πράγματα που αν τα πρόλαβες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αναμνηστική δόση (Pics)

 

Ότι το «1992» ήταν το κομμάτι με το οποίο έγινε γνωστός ο Σάκης Ρουβάς

Δεν ξέρεις με τι να πρωτοεκνευριστείς: Με το ότι έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια από το hit με το οποίο έκανε το «μπαμ»; Με το ότι θυμάσαι να το ακούς στην παραλία την ίδια εποχή που μέτραγες μπάνια και παγωτά; Ή με το ότι εσύ έχεις αρχίσει ήδη να ζαρώνεις και να λαπαδιάζεις κι εκείνος παραμένει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ αγέραστος;;;

Τις αυτοσχέδιες μπασκέτες με ζάντα ποδηλάτου για στεφάνι

Στο σπίτι υπήρχε το θρυλικό μπασκετάκι με τις βεντούζες. Έκανες τη δουλειά σου με θρυλικές αναπαραστάσεις αγώνων και μοναχικούς διαγωνισμούς καρφωμάτων. Έξω όμως δεν ήταν πάντοτε εύκολο να βρεις μπασκέτα. Κάποτε (ειδικά σε θερινές διακοπές στο χωριό) έπρεπε να αυτοσχεδιάσεις. Και συνήθως τη λύση την έδινε μια ζάντα ποδηλάτου καρφωμένη σε στύλο της ΔΕΗ στην κεντρική πλατεία…

9 πράγματα που αν τα πρόλαβες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αναμνηστική δόση (Pics)

Τη σφήνα «Max Bara» στις διαφημίσεις

Ήταν μικρό, αλλά ήταν διασκεδαστικό. Σήμερα μπορεί να φαίνεται ελαφρώς κρυόκωλο, αλλά κάποτε θεωρείτο πρωτοποριακό. Μέσα στην ξενέρα για τη διακοπή λόγω διαφημίσεων και την προσμονή ν’ αρχίσει ξανά η ταινία ή το παιδικό, οι περιπέτειες του ασπροφορεμένου λέλεκα και η χαρακτηριστική μουσική έχουν σημαδέψει το μυαλό σου.

Ότι η «Αναστασία» ήταν το πρώτο ελληνικό σήριαλ που έδειξε «τσόντα»

Έχουμε ξαναπεί -με διάφορες αφορμές ειν’ η αλήθεια- ότι τα παλιότερα χρόνια το να δεις τολμηρή ερωτική σκηνή στην τηλεόραση ήταν σπάνιο. Έπρεπε να βασιστείς περισσότερο στον αυτοσχεδιασμό για να δημιουργήσεις υλικό εκτόνωσης. Μέχρι που ήρθε η «Αναστασία» και η τηλεοπτική… ταλάντευσή της ανάμεσα σε πατέρα και γιο να δώσει επιτέλους λίγο «τσόντα» στον λαό.

Το στιλό που έγραφε με όλα τα χρώματα

Άλλο must προϊόν των 90’s. Άλλο αξεσουάρ που δεν έλειπε από (κοριτσίστικες κυρίως) κασετίνες. Χρησιμεύοντας κυρίως για να προσδίδει χρωματική πουτανιά στα στιχάκια που γράφονταν στα λευκώματα, προκαλούσε έναν από τους πιο διαχρονικούς πειρασμούς όλων των εποχών: Να κατεβάσεις μονοκοπανιά όλα τα χρώματα!

9 πράγματα που αν τα πρόλαβες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις την αναμνηστική δόση (Pics)

Την απόφαση Παπαθεμελή να κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στις 02:00

Τι μνημόνια, τι αντιλαϊκά μέτρα και τι Μακεδονικό… Τίποτα δεν φτουράει μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε κάποτε ο πολιτικός γίγας Στέλιος Παπαθεμελής: Αποφασίζοντας να κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα στις 2 το πρωί, δίνοντας αφορμή για εξέγερση ξενύχτηδων και μπουζουκόβιων και στίχο στο αξέχαστο άσμα «Παπαθεμελή, Παπαθεμελή, απόψε ένας ναύτης το κορμί μου αμελεί».

Την Ελένη Μενεγάκη στην «Mega Banca»

Το ντεμπούτο του ποδοσφαιρικού σου ειδώλου μπορεί και να μην το θυμάσαι. Την πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα το αγαπημένο σου συγκρότημα γίνεται να την έχεις ξεχάσει. Το ότι γνώρισες όμως τη βασίλισσα της πρωινής ζώνης με εμφανώς μικρότερο μπούστο να συνοδεύει τον Γιώργο Πολυχρονίου στην «Mega Banca» δεν γίνεται να το έχεις ξεχάσει.