Ο άρρωστος εθισμός του Χίτλερ: Η εξάρτηση που συνέβαλε στην αυτοκαταστροφή
Βρείτε μας στο
Ιστορίες

Το νέο του πρόσωπο: Τα απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ (Pics)

Η μεγαλύτερη και πιο πολυσυζητημένη θεωρία ever δεν είναι άλλη από το τι απέγινε ο Χίτλερ μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

H επίσημη εκδοχή της Ιστορίας θέλει τον πιο εμβληματικό φασίστα όλων των εποχών, τον Αδόλφο Χίτλερ, να αυτοκτονεί στις 30 Απριλίου του 1945 έχοντας μαζί του την Εύα Μπράουν, την γυναίκα του με την οποία είχαν παντρευτεί μια μέρα πριν.

Τόσο ο Χίτλερ όσο και η γυναίκα του αυτοκτόνησαν προκειμένου να «απαντήσουν» έτσι στην επερχόμενη ήττα του φασισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χίτλερ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε, ενώ η Μπράουν αυτοκτόνησε με δηλητηριώδη χάπια. Στη συνέχεια, οι άντρες του Χίτλερ μετέφεραν τα πτώματά τους στον κήπο του καταφυγίου όπου κρυβόντουσαν και αφού τα γέμισαν βενζίνη τα έκαψαν. Ο στρατός της Σοβιετικής Ένωσης βρήκε μόνο την οδοντοστοιχία του όταν μπήκε στο Βερολίνο.

Χίτλερ

Αυτή είναι η επίσημη ιστορική εκδοχή. Είναι όμως και η αληθινή;

Δυο μήνες αργότερα, ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης του FΒI, ναζιστής προφανώς, «πούλησε» μια μεγάλη πληροφορία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να πάρει πολιτικό άσυλο: 15 μέρες μετά την εισβολή του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο, δυο γερμανικά υποβρύχια γεμάτα υψηλόβαθμα στελέχη των ναζί, δυο εκ των οποίων ήταν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν, έφταναν στην Αργεντινή και προσάραζαν σε μια μικρή πόλη με γερμανικό πληθυσμό που θα καλωσόριζαν την άφιξή τους.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο πληροφοριοδότης βρισκόταν στην ομάδα υποδοχής των Γερμανών και τόνισε ότι ήταν σίγουρος πως είχε αναγνωρίσει τον Χίτλερ.

Είπε πως ήταν τρομερά αδυνατισμένος και φαινόταν πως έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, αλλά ήταν δεδομένο πως επρόκειτο για τον Χίτλερ. Αν και ποτέ δεν έγινε γνωστή η ακριβής τοποθεσία στην οποία υποτίθεται πως ο αρχηγός των Ναζί κρυβόταν, μολονότι ο πληροφοριοδότης έδωσε αναλυτικές συντεταγμένες, οι ερευνητές εντόπισαν άρθρα εφημερίδων που μιλούσαν για μια κατασκευή πολυτελούς έπαυλης με βαυαρική αρχιτεκτονική στις Άνδεις.

Το νέο του πρόσωπο: Τα απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ (Pics)

Μια μικρή, όχι και τόσο ουσιώδης- αλλά όπως και να έχει «πιπεράτη»- λεπτομέρεια της αφήγησης του πληροφοριοδότη: ο Χίτλερ δεν είχε πλέον το χαρακτηριστικό μουστάκι του, το είχε ξυρίσει.

Η εγκυρότητα της παραπάνω εκδοχής δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, όπως άλλωστε και καμία άλλη από τις θεωρίες που «γεννήθηκαν» ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ποτέ δεν βρέθηκε το πτώμα του Χίτλερ.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Και αυτές είναι πολλές: άλλοι λένε πως φυγαδεύτηκε στην Ισπανία, άλλοι υποστηρίζουν πως πήγε στην Ιταλία και άλλοι πως έκανε πλαστική, άλλαξε εντελώς το πρόσωπό του και συνέχισε να ζει στην Γερμανία. Μια από τις πιο πρωτότυπες λέει πως ο Χίτλερ βρισκόταν στην Αργεντινή πολύ πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πως στις δημόσιες εμφανίσεις του απλά τον αντικαθιστούσαν σωσίες.

Η τελευταία θεωρία ενισχύεται από τη μαρτυρία μίας νεαρής γυναίκας, της οποίας ο πατέρας ήταν γνωστός πλαστικός χειρούργος.

Σύμφωνα με την ιστορία της ότι ο πατέρας της άλλαξε την εμφάνιση δύο αντρών για να μοιάζουν στον Χίτλερ και λίγες μέρες αργότερα το ιατρείο κάηκε και ο πατέρας της με τον αδερφό της δολοφονήθηκαν.

Το νέο του πρόσωπο: Τα απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ (Pics)

Κάποια στιγμή υπήρξε μια διαρροή εγγράφων από το FBI, η εγκυρότητα της οποίας προφανώς ελέγχεται, σύμφωνα με την οποία ο επί δεκαετίες διευθυντής του οργανισμού, Τζ. Έντγκαρ Χούβερ γνώριζε για την απόδραση του Χίτλερ στην Αργεντινή και μπλόκαρε κάθε προσπάθεια εντοπισμού του.

Η θεωρία αυτή φυσικά συνδυάζεται με εκείνη που φέρεται να διατύπωσε ο ανώνυμος μάρτυρας από τη Γερμανία.

Τι συνέβη, άραγε, στα αλήθεια με τον Χίτλερ;

Συνήθως, η σωστή εκδοχή είναι και η πιο απλή: μάλλον ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Και τα απόρρητα έγγραφα του FBI που είδαν το φως της δημοσιότητας; Κανείς ποτέ δεν θα μάθει την εγκυρότητά τους.

Όπως και να έχει οι άνθρωποι πάντα θα έχουν ανάγκη θεωρίες συνωμοσίας για να τις συζητάνε- ειδικά τις «μεγάλες ώρες». Και με δεδομένο πως η αλήθεια για τον Χίτλερ δε θα φανερωθεί ποτέ πια, οι εικασίες για το τι πραγματικά συνέβη δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ. 

Ποτέ.