Ήρωας κατά λάθος: Ο Έλληνας που απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση και έγινε ταινία από τον Κλιντ Ίστγουντ
Βρείτε μας στο

Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν τρεις τυχαίοι τύποι βρέθηκαν σε ένα τρένο κάπου στη Γαλλία και με τις ενέργειές τους έσωσαν όλο το επιβατικό κοινό από μια τρομοκρατική ενέργεια. Δεν ήταν κρυφοί πράκτορες, ούτε απεσταλμένοι σε μυστική αποστολή, ήταν απλά τρεις ταξιδιώτες που έτυχε να βρεθούν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Ή ίσως στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Όπως το δει κανείς…

Ο ένας ήταν ο ελληνικής καταγωγής Άλεκ Σκαρλάτος. Ο δεύτερος λεγόταν Σπένσερ Στόουν και ο τρίτος Άντονι Σάντλερ και ήταν παιδικοί φίλοι από την Καλιφόρνια. Μετά την τρελή και παλαβή τους περιπέτεια έγραψαν ένα βιβλίο σε συνεργασία με τον βετεράνο δημοσιογράφο, Τζέφρι Ε. Στερν που είχε τον… σύντομo τίτλο: «Το τραίνο των 15.17 για το Παρίσι: Η αληθινή ιστορία ενός τρομοκράτη, ενός τραίνου και οι Aμερικανοί ήρωες».

Επίσης, ο Κλιντ Ίστγουντ γύρισε σε ταινία την ιστορία τους. Τι έγινε όμως ακριβώς εκείνη την ημέρα;

Ήταν 21 Αυγούστου 2015 και οι τρεις φίλοι είχαν μπει σε ένα τρένο προκειμένου να πάνε από το Άμστερνταμ στο Παρίσι. Ο Αντονι Σάντλερ ήταν ο μοναδικός της παρέας που δεν είχε καμία σχέση με το στρατό και ήταν απλά ένας φοιτητής. Ο Άλεκ Σκαρλάτος ήταν μέλος της Εθνοφρουράς του Όρεγκον και ο Σπένσερ Στόουν αεροπόρος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Στο τρένο βρέθηκαν μαζί με άλλους 554 ανθρώπους.

Ήρωας κατά λάθος: Ο Έλληνας που απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση και έγινε ταινία από τον Κλιντ Ίστγουντ

Ο Σκαρλάτος μόλις είχε επιστρέψει από τον πρώτο χρόνο της θητείας του στο Αφγανιστάν. Όταν λοιπόν άκουσε το γέμισμα ενός όπλου τύπου καλάζνικοφ κατάλαβε πολύ καλά τον ήχο και αμέσως φώναξε στον φίλο του: «Σπένσερ, τρέχα!». Ταυτόχρονα άρχισε να τρέχει προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο φιλόδοξος δράστης της επίθεσης ήταν ένας Μαροκινός που είχε μπει στο τρένο οπλισμένος και εκτός από το καλάσνικοφ κρατούσε ένα αυτόματο περίστροφο και ξυραφάκια. Οι δύο φίλοι τον έριξαν στο πάτωμα και ο Σκαρλάτος τον αφόπλισε. Ο τρομοκράτης έβγαλε έναν χαρτοκόπτη και μαχαίρωσε τον Σπένσερ μπόλικες φορές, με αποτέλεσμα να μπει στη συμπλοκή και ο τρίτος της παρέας και να ξυλοκοπήσουν το δράστη μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του.

Το τρένο σταμάτησε εκτάκτως κοντά στο Αράς και ο ένοπλος συνελήφθη.

Από εκείνη την ημέρα και μετά, ο Άλεκ Σκαρλάτος θεωρείται εθνικός ήρωας στην Αμερική. Τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δυο φίλοι του τιμήθηκαν με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία και προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο από τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, που τους αποκάλεσε ως «οι καλύτεροι της Αμερικής».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κλιντ Ίστγουντ αποφάσισε τελικά να γυρίσει την ταινία του για τη συγκεκριμένη περιπέτεια χρησιμοποιώντας τους τρεις άντρες για αληθινούς πρωταγωνιστές! Στο φιλμ «15:17 to Paris» δεν παίζουν ηθοποιοί, αλλά οι ίδιοι οι τρεις φίλοι του περιστατικού που, ουσιαστικά, υποδύονται τους εαυτούς τους σε μια μάλλον πρωτοποριακή απόφαση από τον βετεράνο σκηνοθέτη.

Και κάπως έτσι, η περιπέτεια των τριών ηρώων δεν έχει εξιστορηθεί απλά δραματουργικά, αλλά έχει αποτυπωθεί με τρόπο τέτοιο που για πάντα ο καθένας μπορεί να τους βλέπει να δρουν…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…