Πετρίδης
Βρείτε μας στο

Αν ρωτήσεις δέκα ανθρώπους από 35-40 και πάνω θα σου μιλήσουν γι΄αυτόν. Για τις μουσικές του, για την φωνή του, για όλα εκείνα που ένιωθαν στο άκουσμα του. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάνε γι΄αυτόν θυμίζει Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Γιάννης Πετρίδης είναι ταυτόσημος με τα ερτζιανά και σε αυτά επιστρέφει μετά από μερικούς μήνες.

Από το 2013 και μετά έχει ζήσει την πτώση δύο «εταιρειών». Κι αν η πρώτη δεν είναι στην πραγματικότητα εταιρεία, αλλά ένας δημόσιος φορέας που έκλεισε και άνοιξε ξανά, η δεύτερη είναι σαφώς ένας ιδιωτικός όμιλος που αφέθηκε στο έλεος του. Ο Γιάννης Πετρίδης είδε την ΕΡΤ να κλείνει από την κυβέρνηση Σαμαρά και να αποχωρίζεται μια θέση που την είχε για 4 δεκαετίες σχεδόν. Ο ΔΟΛ και πιο συγκεκριμένα ο Βήμα 99.5 βρήκαν την ευκαιρία και τον ενέταξαν στο δυναμικό τους. Εν λευκώ. Χωρίς πολλές κουβέντες. «Έλα και κάνε ό,τι γουστάρεις» θα μπορούσε να έχει ειπωθεί.

Τον περασμένο Γενάρη ο ΔΟΛ έφτασε στο κατώφλι της ολικής διάλυσης. Απλήρωτοι εργαζόμενοι για 7 και 10 μήνες, καμία διάθεση από τους ιδιοκτήτες για να βάλουν λεφτά και γενικώς μια μαύρη κατάσταση. Κάποιοι στον 99.5 συνέχιζαν σε πείσμα των συνθηκών. Το πράγμα όμως δεν πήγαινε άλλο. Πέρασαν μερικοί μήνες που η ιστορική πλέον φωνή του Γιάννη δεν ακουγόταν. Από Δευτέρα 24 Ιουλίου αυτό θα σταματήσει. Ο Γιάννης Πετρίδης επιστρέφει εκεί που μεγαλούργησε.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός με τα πολλά γαλόνια επιστρέφει στην ΕΡΤ, επιστρέφει στο Πρώτο Πρόγραμμα με την εκπομπή που έγινε παιδί του. «Από τις 4 στις 5» ξανά μετά από μια 4ετία σχεδόν που εξέπεμπε στο 6-8. Πλέον, εκτός από την εκπομπή, υπάρχει και το ομώνυμο σάιτ που έχει κάνει, όπου θα μοιράζεται όσα δεν θα προλαβαίνει να πει σε αυτή τη μία ώρα. Εκεί όπου θα δεσπόζουν οι μουσικές, οι ιδιαίτερες διασκευές και όλα όσα ακολουθούν το όνομα του. Δηλαδή ιστορίες από την διαδρομή Λος Άντζελες-Σαν Φρανσίσκο που κάνει κάθε φορά που είναι στην Αμερική για να ακολουθήσει τα χνάρια του Τζακ Κερουάκ στο On The Road!