Οι μεγάλες συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών: Η νύχτα που σείστηκε το ΟΑΚΑ
Βρείτε μας στο

Η 8η Ιουνίου 2018 σημάδεψε διά παντός τον Θάνο Μικρούτσικο. Με το πρόβλημα υγείας του να είναι ευρέως γνωστό, με τον ίδιο να δηλώνει λίγες μέρες πριν ότι δεν θέλει να κάνει συναυλίες σαν επιμνημόσυνη δέηση, με όλα του τα «τέκνα» να βρίσκονται στο Θέατρο Βράχων, έγινε μια συναυλία με συναισθηματική φόρτιση στο ύψος του Έβερεστ. Τα δάκρυα του στο τέλος, το κλάμα του αδερφού του Αντρέα, το κλάμα των 15χρονων που δεν τον έζησαν ποτέ στις μεγάλες του δόξες, όλα συνηγόρησαν στο να γίνει μια απ΄αυτές τις συναυλίες που προσπαθείς να ξεχάσεις και δεν μπορείς.

Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είναι ο μόνος Έλληνας που έχει μια τέτοια στο βιογραφικό του. Υπάρχουν μερικοί ακόμα Έλληνες που απ΄όλες τις συναυλίες τους ξεχωρίζουν μία. Το λεγόμενο ορόσημο. Αυτή που τους έκανε θρύλους.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο αστικός μύθος λέει ότι για χάρη του Βασίλη η Λεωφόρος έζησε την πιο γεμάτη της βραδιά. Ποτέ άλλοτε πριν από εκείνο το βράδυ δεν είχε υπάρξει τόσος κόσμος στο γήπεδο. Στην αρένα, στις κερκίδες, στον περιβάλλοντα χώρο.

Δέσποινα Βανδή

Μπορεί να μην συνάδει με το ύφος των υπόλοιπων συμμετεχόντων, αλλά εκείνη η συναυλία το 2003 ήταν η πιο πολυπληθής για εκπρόσωπο του ελληνικού ποπ. Ήταν η χρονιά που η Δέσποινα είχε μείνει έγκυος και έφευγε από την Ελλάδα με τον Ντέμη που είχε πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο. Τότε που ετοιμαζόταν να κυνηγήσει τη διεθνή καριέρα. Κάτι που πέτυχε για ένα διάστημα με το περίφημο Jumpi. Ας μην ξεχνάμε ότι τότε το δίπολο στις τραγουδίστριες ήταν η Βανδή με τη Βίσση. Η Δέσποινα ήταν μια ποπστάρ.

Πυξ Λαξ

Οι συγκεκριμένοι το ξεχείλωσαν με την επιλογή τους να κάνουν φέτος ξανά περιοδεία. Δύο συναυλίες τους θα μείνουν χαραγμένες. Η πρώτη είναι προφανώς η πρώτη τελευταία τους το 2004. Στον Λυκαβηττό. Τότε που θα χώριζαν τις μουσικές τους πορείες. Του 2011 είναι ορόσημο γιατί ήταν εις μνήμην του Ξυδού.

Δημήτρης Μητροπάνος

Το καλοκαίρι του 2011 ο Λυκαβηττός είχε γεμίσει ασφυκτικά. Ο Δημήτρης Μητροπάνος επέστρεφε μετά το πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει. Τότε όλοι πιστέψαμε ότι είχε γυρίσει για τα καλά. Όμως η 27 Ιουνίου θα σηματοδοτούσε την τελευταία του συναυλία. Η στιγμή που βγαίνει να τραγουδήσει είναι για να την βλέπεις και να ανατριχιάζεις ασταμάτητα.

Διονύσης Σαββόπουλος

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1983 ο Νιόνιος γιόρτασε 20 χρόνια στη μουσική και το ελληνικό κοινό τον τίμησε όσο δεν πάει. Σχεδόν 80.000 άτομα πήγαν στο ΟΑΚΑ εκείνο το βράδυ για να ξεκινήσει μια σειρά από διθυραμβικές βραδιές για την αρένα. Εκείνο το βράδυ σείστηκε όλο το γήπεδο από το ντουέτο με τη Σωτηρία Μπέλλου.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Γιώργος Νταλάρας

Έχει ακούσει τα εξ αμάξης, αλλά μέχρι σήμερα κρατάει ένα ρεκόρ που κανείς Έλληνας δεν έφτασε. Και ίσως να μη φτάσει. Δύο σερί συναυλίες με 80.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ δεν συμβαίνει ούτε καν σπάνια. Πίσω στο 1983, με τον Νταλάρα να φιλοξενεί επί σκηνής τον Μπιθικώτση, τον Κηλαηδόνη, τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Γιάννη Πάριο.

Λουκιανός Κηλαηδόνης

Το πάρτυ στη Βουλιαγμένη του Λουκιανού έμεινε στην Ιστορία και δύσκολα θα σβήσει. Μπορεί οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό της προσέλευσης να είναι συγκεχυμένες και κάπως αόριστες, αλλά είναι βέβαιο ότι ξεπέρασε τις 85.000 κόσμου. Άλλοι μιλούν για 100.000. Αριθμός που αν ισχύει την κάνει την πολυπληθέστερη στα ελληνικά χρονικά. Στη συναυλία αυτή συμμετείχαν οι Σαββόπουλος, Νταλάρας, Μαντώ, Αφροδίτη Μάνου, Βαγγέλης Γερμανός, Μαρία Ζορμπαλά. Τα υπόλοιπα τα περιέγραψε λυρικά ο Νίκος Ακτύπης.