Κύπριοι
Βρείτε μας στο

Πριν ξεκινήσουμε να συμφωνήσουμε όλοι κάτι. Ο Μάριος Πρίαμος είναι από τα πιο αντιπαθητικά όντα στον πλανήτη Γη. Ο πιο αντιπαθητικός σε όλο τον Άγιο Δομήνικο σίγουρα. Ακόμα και ένα φίδι που καταβρόχθισε μωράκι ιγκουάνα είναι πιο πάνω στην κλίμακα. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίστηκε η θέση μου, πάμε στα σοβαρά. Οι Κύπριοι – σε αντίθεση με τον Μάριο – είναι το κερασάκι της ιστορικής τούρτας μας. Δεν λέγονται τυχαία κουμπάροι. Έρχονται στο γάμο σου, χορεύουν καλύτερα, τραγουδάνε καλύτερα και σου κλέβουν τη δόξα. Όπως παίρνουν τις νίκες στα ριάλιτι.

Πλέον, μόνο έτσι τους έχουμε στη ζωή μας. Πριν από δέκα με δεκαπέντε χρόνια είχαν κατακλύσει και τα ελληνικά γήπεδα. Την ώρα που η Φραντζέσκα Μελά και τα φιλούθκια της δονούσαν την τηλεόραση, οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έπαιρνα σημαντική αναγνώριση σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Σήμερα, ο μόνος Κύπριος που μου έρχεται είναι ο Λαΐφης κι αυτός δόθηκε δανεικός στην Σταντάρ. Να φταίει ότι δεν βγάζει πια τόσο καλούς παίχτες το νησί της Αφροδίτης; Να φταίει κυρίως ότι στην Ευρώπη μας γλεντάνε, οπότε οι νέοι προτιμούν ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και λοιπές δυνάμεις;

Ακόμα ένας λόγος να θεωρούμε ότι οι καλύτερες ποδοσφαιρικές χρονιές ήταν αυτές που μύριζαν Τσύπρον. Με τον «Μιχαλάκη είσαι τρελα» που μας πλήγωσε, με τον γυρολόγο Γιαννάκη Οκκά και τόσους άλλους που ίσως να έχεις ξεχάσει.