cult
Βρείτε μας στο

Cult βιντεοταινίες της δεκαετίας του 80. Οριακά έφτασαν στα 90s. Οι τίτλοι τους ο ένας καλύτερος του άλλου. Προχειροδουλειές ή και σοβαρές δουλειές με αγαπημένους χαρακτήρες.

Κάποιες από αυτές χιλιοπαιγμένες στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Κάποιες πιο άγνωστες ή πιο ξεχασμένες. Τις θυμόμαστε από τους εξαιρετικούς συλλέκτες uploaders του Youtube που μας κάνουν τη χάρη να τις ανεβάζουν. Άλλες πάλι τις ξαναβλέπουμε με μεγάλη χαρά στο Φεστιβάλ Cult Kινηματογράφου στο Gagarin. Οι πιο παλιοί ίσως τις θυμούνται να τις νοικιάζουν και να τις βλέπουν στο βίντεο.

Σε ποια κατηγορία ανήκεις εσύ; Μπορείς να θυμηθείς τους χαρακτήρες των ταινιών αυτών; Όχι απλά φατσικά ή τον ηθοποιό που τους ενσάρκωσε. Ψάχνουμε το όνομά τους. Ή το ψευδώνυμο-παρατσούκλι τους. Σε τέτοιες ταινίες εξάλλου το παρατσούκλι προσέθετε μία παραπάνω καλτίλα.

Διαλέξαμε 10 από τις χιλιάδες. Δε θα βρεις εσώ ταινίες του Δαλιανίδη. Όχι γιατί πολλές από αυτές δεν ήταν cult αλλά γιατί οι περισσότερες που παίζουν σε λούπα τα απογεύματα τα ελληνικά κανάλια δεν ήταν βιντεοταινίες αλλά κινηματογραφικές παραγωγές.

Μπορείς να βρεις τα ονόματα χαρακτήρων δέκα cult βιτεοταινιών που διαλέξαμε για το κουίζ μας;

Μπορείς να το κάνεις σε 5 λεπτά, με την πίεση του χρόνου και το αθόρυβο αλλά οπτικά εμφανές τικ τακ της αντίστροφης μέτρησης να σε αγχώνει;

ΕΚΚΙΝΗΣΗ