Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο καλύτερος ηθοποιός όταν δεν πρωταγωνιστεί
Βρείτε μας στο

Είναι από τους ηθοποιούς που έχουν φάει πολύ μεγάλο κράξιμο. Δικαιολογημένο ή δίκαιο, δεν θα το κρίνω εγώ (sic). Το κριτήριο για τις ικανότητες του είναι αυτό το τεράστιο ξάφνιασμα που νιώσαμε όλοι όταν είδαμε τον Οδηγό Αισιοδοξίας. Ή το επίσης μεγάλο σοκ στο American Sniper. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είχε δεύτερο και τρίτο επίπεδο συναισθημάτων και συνείδησης. Δεν ήταν αυτός ο μονόπατος τύπος. Και όχι, η κρίση για εκείνον δεν τελεσιδίκησε μετά τα τρία Hangover. Χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια ως πρώτο βιολί για να συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά δεν είναι τόσο κακός ηθοποιός όσο πιστεύουμε.

Απλώς δεν του ταιριάζει να είναι πρωταγωνιστής. Είναι αυτό που έχουν πει και για τον Μπεν Άφλεκ. Έχει σώμα πρωταγωνιστή και ταλέντο τρίτου ρόλου. Κι όταν του ανατίθεται ένας τέτοιος δείχνει πολύ καλύτερος ηθοποιός. Σε βαθμό που αν σβήνονταν με κάποιο μαγικό τρόπο οι πρωταγωνιστικές του ταινίες, θα μιλούσαμε για έναν από τους καλύτερους sidekicks του Χόλιγουντ.

Αυτό δεν είναι μια αυθαιρεσία. Είναι ένα συμπέρασμα βασισμένο σε δεδομένα. Στο Limitless ήταν ένας μέτριος Μπράντλεϊ Κούπερ. Στο Limitless τη σειρά όμως πήρε υψηλότερο βαθμό. Στο American Hustle που μοιράστηκε την οθόνη με τον Κρίστιαν Μπέιλ χαντάκωσε μια ταινία ήταν για παραπάνω. Στο War Dogs έκανε το ακριβώς αντίθετο. Συνδυάστηκε άψογα με τον Τζόνα Χιλ και τον Μάιλς Τέλερ.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι ο καλύτερος ηθοποιός όταν δεν πρωταγωνιστεί

Στο War Dogs μάλιστα μιλάμε για την καλύτερη του ερμηνεία με εξαίρεση το American Sniper. Ναι, δεν αναφέρω τον Οδηγό Αισιοδοξίας. Γιατί κι εκεί ήταν μεν καλός, αλλά μπορούμε να βρούμε όλοι μας 7-8 ονόματα που θα έδειχναν ένα μεγαλύτερο εύρος συναισθηματικών εκφάνσεων. Δεν ξέρουμε αν σε αυτό έχει κάποια επίδραση το ότι ένα βράδυ στα 29 του έγινε τόσο λιώμα που πήγε και κουτούλησε το κεφάλι του σε τσιμεντένιο τοίχο…

Ακόμα πιο τρανή απόδειξη. Ο Rocket στους Guardians of Galaxy. Ένας από τους πιο χιουμοριστικούς χαρακτήρες. Ο Κούπερ χρειάστηκε να παίξει πάρα πολύ με τη φωνή του και να την αλλοιώσει. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να το κάνεις για πολλές λήψεις και για πολλές μέρες που κρατάνε τα γυρίσματα.

Ίσως τελικά να μην είναι η σειρά προτεραιότητας των ρόλων. Δηλαδή σίγουρα παίζει σημασία ότι ως πρωταγωνιστής κουβαλάει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους του, αλλά έχω την εντύπωση πως η βασική διαφορά είναι ότι στους δεύτερους ρόλους κάνει συνήθως έναν ρέμπελο τύπο ή έναν παράνομο. Χαρακτήρες που απαιτούν μια ελαφρότητα στην προσέγγιση. Κάτι που ο Μπράντλεϊ Κούπερ το έχει έμφυτο. Γιατί στην πραγματικότητα είναι αυτό ακριβώς. Ένας τόσο κουλ και αστείος τύπος. Είναι ο Τσάντλερ σε σώμα Ρος.

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα υποδυθεί στην ταινία A Star Is Born τον Τζάκσον Μέιν, έναν αλκοολικό καλλιτέχνη της κάντρι μουσικής που ανακαλύπτει τη νεαρή Άλι και την ερωτεύεται. Μάλιστα, η ταινία θα είναι μιούζικαλ και μέρος του σεναρίου έχει γραφτεί από εκείνον. Ίσως αυτή να είναι η πρώτη πραγματική ευκαιρία του να δείξει ότι πιάνει ένα ικανοποιητικό 7 ως κατώτερο όριο στους πρώτους ρόλους. 

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio